Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Všechny zdravím!
Jako mnohé z vás,nás trápí kolika.
Už jsme vyzkoušeli snad všechno.Malýmu je 2apůl měsíce a zdá se mi,že bolesti se stupňují.Cvičíme,masírujeme,zahříváme,kapeme,prostě všechno.Nejhorší bolesti má večer.cca od 19h do půlnoci!!!Nepomůže ani rourka,houpání,nic!Proste se tim prokroutí,vypláče a pak usne.ve 3se budí na kojo a zase spí-v klidu až do rána.K věci..docetla jsem se,ze by mu mohly pomoct homeopaticke čípky-viburcol.Nikde jsem ale nenarazila na ničí zkušenosti.Proto se ptám vás,zda někdo zkusil a jak se mu osvědčily?popř.jak casto se podávají? Děkuju moc za jakékoliv info!
Viburcol jsou homeopatika na bolest, ale řekla bych, že se používají spíš ve spojení se zoubkama a teplotou, i v informačním letáčku z lékárny to tak píšou. ale nejsem odborník. Malýmu jsem ho dávala, když mu rostli zuby…nemám pocit, že by nějak pomohl, ale dala jsem mu ho asi 3 dny 2× denně, pak jsme přestali, protože mi ho stejně skoro vždy vytlačil, možná taky proto nepomohl…
Jestli spíš nepláče proto, aby se unavil, zahřál, chce být u tebe…je to určitě bříško?
teplíčko mu je určo a u sebe ho mám taky pořád..jeste se nestalo,ze bych ho plácla do postylky a řvi si..ale place u mě v naruci,at delam co dělam. a taky si prave myslim,ze jak furt tlaci,tak by ten cipek beztak vytlacil..ale nevim..zkusila jsem vsechno,jen ne tohle. i vim,ze se dava,kdyz boli zoubky,ale ma pry uklidnujici ucinek,tak snad by mu to mohlo trosku pomoct…
a k tomu unavení-to je taky mozny..ale takhle dlouho? on uz i treba zabira a vypada,ze bude pokoj,ale pak na me zas vytresti ty svoje utrapeny oci a zas se svíjí a pláče..takze to prikladam predevsim tomu brisku.nekdy mu nepomuze ale ani to,ze se vyprdi i vykaka..
Je to těžký no, Malej mi takhle plakal zhruba do 4 měs., nepřetržitě a to i ve dne, nepomohlo nic, nosila jsem ho celé dny, v noci naštěstí spinkal.
Kojíš?
Má dudlík?, nepomohlo by zavinout? nebo naopak pokud je zaviný, tak rozbalit i z plínky? Teplou plínku na bříško? Fenyklový čaj? jen čajovou lžičku třeba. Pokud kojíš, nejíš čokoládu? To děti dráždí a je taky povzbudivá, nemusel by po ní usnout.
Některé děti uklidňuje zvuk fénu apod. V postýlce co nejvíc zmenšit prostor, udělat pelíšek.
A někdy hold nepomůže nic. A někdy jsou děti předrážděné nošením a utěšováním, takže někdy jsem malého prostě nechala plakat, jen jsem na něm měla třeba ruku, aby věděl, že jsem u něj.
Poud nekojíš, možná jí moc často, málo, moc
vyzkoušet jiné mléko…
Už mě nic nenapadá.
Jo a co kapičky na bříško? Babycalm, Biogaia apod.? Mast pupík?
Promiň, teď čtu, že kojíš, nevšimla jsem si. jak často ho kojíš? Většinou se u jídla miminka pokakají, protože se rozhýbe trávící systém, tak co mu dát častěji?
taky mame stejny problem ,hlavne to vzdycky zacne vecer,taky jsem vsechno zkousela a nic nezabira.Ale o tech cipkach nevim.
No veskere tve napady uz jsem resila.. kojim,vzdy kdyz si rekne.pres den to jsou 2-3hodiny.driv vetsinou nechce to si jen cucne a kouka,co se kde deje,takze si treba hrajeme a ukazuju mu veci-to je klid.ale bezne po krmeni-ne po cucu se proste sviji-hlavne teda vecer no a pres den taky,ale je to snesitelnejsi.taky uz mi prislo,ze se treba citi stisnene v naruci,tak jsem ho polozila a snazila sse ho zabavit a utisit jinak..nekdy to fakt pomuze,ale jindy ma uplne zachvat a dokud ho k sobe neprivinu,tak nepolevi:( já furt verim,ze to ustane,ale pokud má nekdo s temi cipky zkusenost,tak budu rada,kdyby mu pomohly jeste driv,nez „z toho vyroste“…jelikoz se rika 3mes.kolika. mou stravou to nemuze byt-drzim bezmlecnou dietu a to,co jim,tak rozhodne nemuze vadit..spis mne,protoze v podstate nejim skorem nic:(
Mokiii píše:
taky mame stejny problem ,hlavne to vzdycky zacne vecer,taky jsem vsechno zkousela a nic nezabira.Ale o tech cipkach nevim.
no já to dneska vyhrabala v nejaky diskuzi na netu..pani psala,ze jim pomohly,ale nikdo na to dal nereagoval a pani mi taky neodepsala… ![]()
Podle mě tím nezkazíš nic, když ho vyzkoušíš, stojí 70,– a je jich tam 10, nemá vedlejší účinky, takže buď pomůže a nebo ne. Být Tebou tak to vyzkouším, já taky tenkrát zkoušela všechno
)
tak jsem se vydala do lekarny a cipky koupila.takze vyzkousim a dam vedet,jak zafungovaly.
pannda píše:
Nám pomohly a dosud dávám probiotika Infants Dophilus…
a muzu se zeptat po jak dlouhe době zabraly? já zkusila dát 1čípek už vcera vecer no a asi se stal zazrak,protoze malej vubec neplakal..sice se mu nechtelo spat-vcera totiz prospal vetsinu dne-ale jinak byl uplne klidnej.az asi kolem 3.rano na nej sly prdy,tak tlacil o sto 6,ale pak zas v klidu usnul..sam!!!takze budu urcite dal zkouset.snad taky pomuzou.probiotika mame taky-biogaia
Já je dávala denně preventivně, ted je malé 10.měsíců a stále…A dosud nebyla nemocná