Problémy s usínáním - 20 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
13.6.23 20:51

Problémy s usínáním 20mesicu

Ahoj, mám holčičku 20m. Vždy usínala odpo do deseti minut a večer max do půl h a najednou změna.
Nás den vypadá takto: po 7 vstane, snídaně, jdeme ven, nějaká svá, po 11h oběd, kolem půl 12 je unavená a šup spinkat cca 12-13:30. Pak svaca, jdeme ven, svaca, kolem šesté jídlo, v sedm koupat, v půl osmé v postýlce, mlíko a vždy usnula do osmi.
Jenže najednou u ní musím být i přes hodinu. Kolem půl sedmé je unavená, protivná stejně jako vždycky, tak si říkám, že usne v pohodě jako vždy, ale najednou už ne. U mlíka v posteli skoro usíná a pak proste kouká. Nebreci, ale leží a kouká, občas dělá blbosti(jakože si stoura v uších, ale nevstává atd.) Nijak neuspavam, má postýlku přiřazenou k mojí, sundanou bočnici a jen vedle ní lezim. A ona prostě ne a ne usnout.
Zkoušela jsem dávat spát později, dřív a změna žádná. Zkoušela jsem i odejít a rev. Rostou ji čtyři špičáky najednou. Nemá žádné teploty, průjmy atd, jen víc slini. Myslíte, že to může být tím? Už jsem fakt zoufalá u ní být tak dlouho. Zkoušela jsem i hladit, zpívat atd a nic nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35594
13.6.23 20:54
@Pavlas.1991 píše:
Ahoj, mám holčičku 20m. Vždy usínala odpo do deseti minut a večer max do půl h a najednou změna.
Nás den vypadá takto: po 7 vstane, snídaně, jdeme ven, nějaká svá, po 11h oběd, kolem půl 12 je unavená a šup spinkat cca 12-13:30. Pak svaca, jdeme ven, svaca, kolem šesté jídlo, v sedm koupat, v půl osmé v postýlce, mlíko a vždy usnula do osmi.
Jenže najednou u ní musím být i přes hodinu. Kolem půl sedmé je unavená, protivná stejně jako vždycky, tak si říkám, že usne v pohodě jako vždy, ale najednou už ne. U mlíka v posteli skoro usíná a pak proste kouká. Nebreci, ale leží a kouká, občas dělá blbosti(jakože si stoura v uších, ale nevstává atd.) Nijak neuspavam, má postýlku přiřazenou k mojí, sundanou bočnici a jen vedle ní lezim. A ona prostě ne a ne usnout.
Zkoušela jsem dávat spát později, dřív a změna žádná. Zkoušela jsem i odejít a rev. Rostou ji čtyři špičáky najednou. Nemá žádné teploty, průjmy atd, jen víc slini. Myslíte, že to může být tím? Už jsem fakt zoufalá u ní být tak dlouho. Zkoušela jsem i hladit, zpívat atd a nic nezabralo.

Normál. Dávej ji spát později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 07:36

@Pavlas.1991 a nemůžeš ji číst pohádku? Po mléku bys měla ještě vyčistit zuby…a ty rituály na uspávání se v průběhu růstu dítěte mění, čtení, zpívání, držení za ruku, úplné přitulení…u nás třeba manželovi dcera usne u čtení, u mě si poslechne celou pohádku, pak si ještě vypravujeme, pouštím ukolébavkovou žirafku a zůstávám, než usne…

• Citovat
  • Upravit
291
14.6.23 12:27

Když dám spát později tak je to právě úplně stejně a usne prostě tak za hodinu, žádná změna. Ona není kontaktní typ, takže nějaké držení za ruku, prituleni u ní nefunguje. Zpívání taky ne a pohádka už vůbec ne, to začne dělat ještě věci blbosti. Nějak nevím jak na ni, nic nefunguje. A jsem z toho fakt nešťastná, že najednou se to tak změnilo, přitom unavená je stejně jako vždy. Snad se to zlepší až jí ty zuby vylezou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
14.6.23 12:47

Úplně tě chápu, naše má taky 20 měsíců a tyhle obdobíčka mívá, obzvlášť se zubama. Trvá to obvykle tak týden, dva. V ukládání se střídáme s manželem, a když takový období přijde tak si na večer nic moc neplánujem, počítáme s dlouhým uspáváním, v klidu ležíme s ní, čteme jí, čteme si, a ona časem usne. Člověk si aspoň odpočine :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 13:05

@Pavlas.1991 no a mluví? Nevím no, nám dlouhý uspávání nikdy nevadilo, nestopujeme, jak dlouho tam s ní jsme, nikdy jsme ji nezavřeli nespící…malá je jen jednou 😊 😊 😊takže když potřebuje, může spát i s námi…druhé čekáme a doufám, že ji budu moct kojit dlouho jako tu první 🤩

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510