Problémy se sousedovic holkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2559
27.9.14 20:35

Problémy se sousedovic holkou

Ahoj holky, spíše bych poprosila zasloužilé maminky o radu. Mám tříletou holčičku, která se cca na jaře skamarádila se sousedovic holčičkou, té je šest, myslela jsem, že si nebudou rozumět, že jsou dost od sebe, ale mají se moc rády, já mám také holčičku ráda, ale ona fakt trochu zlobí, ne že by naše nezlobila, ale vidí to u ní a když jsou obě dvě spolu, tak je to na zešílení. Dneska jsem je vzala na procházku k řece, a když té holčičce řeknu, aby netrhala u sousedů kytičky, tak ona jde a otrhá jich deset, já řeknu že nesmí, říkám to v klidu jako kolovrátek, a ona že může. Pak se jakoby zasekne a že u nás jako nemusí být a nemusí si hrát s malou, že si malá může hrát s hov.nem třeba, no fakt síla, najednou je z hodné holčičky holka na zabití, tak jí řeknu, že takhle když se chová, tak k nám opravdu nemusí chodit, tak ona jde uražené domů, pak mě překvapilo, že se vrátila a omluvila - asi dostala od maminky a za deset minut se to opakuje znovu, já fakt na ní nemám nervy, je to pořád dohadování se sprostým koncem a vidím, že naše malá je z toho také smutná a pak také se snaží takhle zlobit, protože jí má jako vzor. Její rodiče jsou hodně pracovně vytížení, ona je z 75 procent u nás, a na holku se mi zdá že nemají moc čas, ale jsou milí a já s nima vycházím dobře, jen mi mrzí, ta holčička, ona na vše negativní, když se jí nevyhoví, tak hned, to je parchant a podobně, fakt je sprostá a zjistila jsem, že ani stejně staré holčičky v ulici si s ní nechtějí moc hrát. Nekdy ale dokáže být hrozně fajn (70 procent), je to normální v tomto věku, či jak mám reagovat, nevím, to protože mám dcerku mladší. S rodiči se chci přátelit, jsou moc fajn, malá je z ní hotová, má ji moc ráda, ale prostě to chování, jsem z toho fakt hotová, vůbec nevím jak reagovat, vždycky mě to hrozně vykolejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lulinaaa
27.9.14 20:41

No asi bych si promluvila s jejími rodiči. A myslím si, že právě si našla mladší kamarádku (dcerku) protože tyhle typy se rády vozí po těch slabších. Proto se s ní nejspíš vrstevníci nebaví, oni si to totiž už nenechají. Nebo prostě až to zase udělá, týden jí nepustit k vám, to by možná zabralo :think:

• Citovat
  • Upravit
7009
27.9.14 20:50

Já bych jí asi zatrhla to že na 10 min odejde a pak se zas přifaří jako by se nic nestalo. Tímhle stylem to bude praktikovat neustále, beztrestně, dokud tvoje dítě nenaučí všechny sprosťárny co zná (mimochodem odkudpak je asi má…).
Vybrala bych si moment, kdy to fakt přepískne a řekla, ať už za námi dnes nechodí, že nebudete poslouchat takové sprostoty a když bude tak ošklivě mluvit, nebudete se s ní chtít nadále kamarádit. Třeba jí to trochu ponaučí, když prožije odpoledne sama, tak si bude příště dávat větší pozor.

Je hezké, že jsou její rodiče milí lidé, ale zaprvé v soukromí asi tak milí nebudou, když má holčička takový slovník a zadruhé v první řadě je ochrana nějakého správného sociálního vývoje tvého dítěte a teprve pak poskytování zábavy zanedbávané holčičce ze sousedství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
27.9.14 21:04

Ono záleží na tom, jak moc se stýkáte nebo znáte, každopádně by to chtělo nějakou rozmluvu s rodiči, když to vezmu z pohledu ode mě, taky tu mívám sousedovic děti, nebo moje jsou u nich, takže pokud se něco děje, nějaký konflikt, řeší to ten, kdo je má zrovna na starosti…a máme takovou dohodu mezi sebou, vyřeší se to rovnou na místě a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
27.9.14 21:11

Já bych to zkusila z druhé strany, podle Naomi Aldort. Když řekne něco sprostého, nejdi do opozice nebo defenzívy, zůstaň na jeji straně, je to přeci jen malé dětí, které má evidentně trápení, a řekni jí něco v tom smyslu: No, to je tedy pěkné, co tu povídáš, to musíš být opravdu rozzlobená. Naštvalo tě, že…?
Děti se většinou rozpovídají a zkrotnou.

• Citovat
  • Upravit
7631
27.9.14 21:12

Řešila jsem nedávno něco podobného, já návštěvy utla už i kvůli tomu, že holčička brala dětem hračky.

Příspěvek upraven 28.09.14 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
27.9.14 21:19

V prvni rade by mne osobne vadilo, ze u nas travi tolik casu cizi dite. Neni tvoje povinnost ji k vam pustit pokazdy, kdyz zaklepe. Nebo jak vlastne ty jeji navstevy probihaji? Udelala bych jednoduchou vec. Kdyz by se zacala hnusne chovat, poslala bych ji pric s tim, ze tady neni doma a takhle se chovat na navsteve nebude. Je uz dost velka, aby jiste veci chapala. Jinak mi prijde, ze si jeji rodice z tebe delaj akorat chuvu. Proto se taky k tobe mile chovaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
27.9.14 21:20

Děti se takhle nechovají bezdůvodně. Nejpíš ji bolí to, že na ni rodiče nemají čas. Potřebuje se cítit milovaná a přijatá (to ale neznamená nechat si od ní vše líbit). Další odmítavé postoje jen prohloubí její bolest a vystupňují její negativismus.

• Citovat
  • Upravit
2559
27.9.14 23:42

Možná to bude znít blbě, ale já ji mám docela ráda, je hrozně chytrá a dokáže být kouzelná, je mi jistým způsobem líto, ona třeba když vidí, že pochovám malou, tak chce taky, pořád by se pusinkovala a tak, leze i po mém manželovi a tomu to vyloženě vadí, pořád chová a pusinkuje naší malou, ale když na ní houknu, tak ta její reakce je naprosto neadekvátní, nevím, zda takové dítě je schopno situaci rozumně řešit, ale ona hned takhle prudce. Její maminka má dost vysokou funkci ve státní sféře (je i dost známá) a otec jezdí do zahraničí. Jsou to dost inteligentní a milí lidi, ale je evidnentní, že na ní čas nemají. Měli jí dýl, prostě cítím, že je něco špatně, nechci jí dělat u nás útočiště, ani popravdě nemám náturu to s nimi řešit, na to se necejtím, zas tak je neznám. Ale je prostě fakt, že jejich nejbližší sousedi se stejně starými holčičkami se s nimi moc nekamarádí, no prostě nevím, jak to řešit, protože mě ani nevadí, že jsou u nás, protože malá je ještě malá na nějaké návštěvy k cizím, prostě by mi vyhovovalo, kdyby mohla přijít klidně jak chce, ale ať se umí chovat a nekončí to takhle, hlavně mi to štve kvůli malý, protože ji má ráda, a pak tak smutně kouká, asi to beru moc citlivě, ale jak se to týká malý, tak jsem hned v rauši, no :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21996
28.9.14 11:33

Toto celé není o ničem jiném, než o testování hranic - holčička si Tě zkouší, otestovává, co všechno jí u Tebe projde.

Že reaguje přehnaně a prudce, to by mi nevadilo - moje dcera je taky hysterka, která okamžitě vypění, vyletí jak čertík z krabičky a začne vztekle ječet. Jsou to děti, učí se zvládat emoce a kdo je od přírody impulzivní povahy, tak holt má takovéhle excesy. Jde o to, aby jí neprošly - hysterie není prostředkem k dosažení cíle. Je potřeba ignorovat - podle situace, třeba odvést do jiného pokoje, atd… když to nepomáhá, klidně jednu plesknout. Já jsem obecně proti používání fyzických trestů - v takovéhle situaci to plesknutí neslouží jako trest, ale jako probuzení ze „záchvatu“, vzpamatování… pak se může situace řešit dál. Jakákoli debata s osobou v afektu (ať je to dítě nebo dospělý) nemá smysl.

Co mi vadí, je ta sprostá mluva - to opravdu není normální, že šestileté dítě (byť v afektu) použije takové výrazy, ty nejsou z její hlavy… zajímal by mne jejich původ… „dost známá maminka s vysokou funkcí ve státní sféře a otec jezdící do zahraničí, oba inteligentní a milí“ mají buď svérázný způsob komunikace doma nebo holčička chodí do zajímavé společnosti. Každopádně, zase totéž - jestliže Ti to vadí, nesmíš to strpět - i za cenu toho, že holčičku vrátíš domů. „Zuzanko, takhle se u nás nemluví - jdi se uklidnit do svého pokojíčku. Až se vyvztekáš, budeme rádi, když zase přijdeš“.

Další věc - píšeš, že je ze 75% času u Vás, to je strašně moc. Kdo v takovémhle rozsahu hlídá cizí dítě, musí mít jasně dané pravomoci - ať je to babička, chůva nebo sousedka, co to dělá dobrovolně a bez odměny. Takže s její maminkou bys toto vše řešit měla… protože bys měla vědět, jak se k tomu staví ona a jak postupuje ona.

„Prostě by mi vyhovovalo, kdyby mohla přijít klidně jak chce, ale ať se umí chovat a nekončí to takhle“… o tom to ale není. Její maminka je ráda, že má dítko z krku - a o problémech, které Tobě vadí, neví, protože jsi jí o nich neřekla. Jsi to Ty, kdo s tím musí něco dělat - žádné „nemám náturu to řešit“ tady není na místě. Je to dítě, které potřebuje výchovu a které má svoje starosti a problémy - ne panenka určená pro zábavu Tvé dcerušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí