Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
mám na vás dva dotazy: 1)porodila jsem před 5ti týdny - očistky mi odcházely tak do 3-4 týdne vcelku normálně - už to vypadalo, že mi budou končit a ajhle zničeho nic se znovu rozjely. Jsou celkem silné - nejde jen o malé špinění,ale o normální krvácení - trvá to už skoro 10 dnů. Dr. mi řekl, že by to mohl být normální menstruační cyklus a že musím počkat až mi skončí šestinedělí a kdyby to ani pak nepřešlo tak mám přijít. je mi to divné - plně kojím a myslela jsem, že při kojení se menstruace nedostavuje.
2)už asi 3 den mě trápí průjem. Vždycky ráno mě rozbolí záda a břicho a už vím co přijde. Potom jsem zas celý den v pohodě. Bojím se aby nešlo o nějakou infekci.nevíte co zabírá a co si můžu vzít, když kojím?
Máte někdo s takovýma problémama zkušenosti?
Děkuju.
Ahoj, 1)já měla to samé co ty,normální očistky 3-4 týdny,pak to týden vypadalo,že už tomu bude konec,měla jsem už jen žlutý až bílý výtok a najednou bum a další týden jsem normálně krvácela.Nevím,jestli to byla MS,ale nejspíš ne.Dostala jsem jí 2 týdny po skončení šestinedělí.Jo a já nekojím,ale četla jsem,že i při kojení může přijít MS. 2)tak tady ti bohužel neporadím ![]()
pa,pa Yasmin
Ahoj,
s tím průjmem ti neporadím, ale na to krvácení bacha. Já to měla přesně jako ty, 5 týdnů po porodu jakoby návrat očistků, ale byla to špatně vyčištěná děloha a musela jsem na kyretáž. Ale to krvácení bylo fakt silné a byly v tom takový cucky (omlouvám se za nechutné podrobnosti, ale je to důležité). Kdyby to nepřešlo a nebyla to jen krev, myslím, že bys měla rychle k doktorovi, pokud by to byly zbytky placenty, mohl by se z toho vyvinout zánět dělohy a to už není sranda. Ale samo ti přeju, aby to bylo OK.
Zuzana
ahoj,
na průjem můžeš Smectu, je to též můj pravidelný problém ![]()
ad krvácení : já jsem hned po šestinedělí dostala MS,ale pak půl roku nic. Jen doporučuji v případě většího krvácení jít ihned k dr., mohla tam zůstat placenta apod. neber to jako strašení, ale stalo se to mé sestřence a bylo to velice vážné.
ad kojení vrs MS - jedná se o běžný jev ![]()
Irias