Proč dceruška nepřibírá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Andulinečka
15.6.11 10:23

Proč dceruška nepřibírá

Máme 7.měsíční dcrušku a byla před 14 dny nemocná měla angínku.Za týden po nemoci jsme šli na kontrolu ale malá nám zhodila,udělaly vyšetření moč a krev a vše v naprostém pořádku úplně ukázkový krevní obraz.Protože ale zhodila byly jsme dneska zase na kontrole a i když papá pěkně tak opět váha byla stejná.Jsem z toho neštˇastná nevím proč když jííííííííí.Ráno vstane v 6 a vypije mléko,potom o kolem 9 jogurt s banánem skoro celý nebo celou velkou přesnidávku,kolem 12 sní oběd příkrm od ukončeného 6.měsíce ten velký tak třičtvrtě skleničky,kolem 15h zase jogurt s piškotkama nebo přesnidávku ale to už spapá jen trošičku ale kolem 16:30h když vidím,že má hlad tak spapá kašičku tak 150ml.V 18h koupeme a o půl sedmé večer podle toho kolik sní kaše tak zbaští mléko většinou vypije od 150ml do 230ml zapije čajíčkem a spí celou noc,je moc spokojená.Přece kdyby měla hlad,tak by nám plakala. :nevim: tak proč nepřibírá,myslím,že ji dávám dost jídla,kolikrát když papá tak sama cukne a začne plakat už nemůže,tak proč ta váha.Třeba někdo poradí a měl stejný problém.Taky váím,že to může být po tý nemoci ale že by nepřibrala ani deko,když baští.Doktorka říkala,že za týden ji zase zváží a pokud by to bylo stejné tak nás pošle na veliké vyšetření jestli není problém ze zažíváním ale když ji chytala na bříško tak bylo měkké.Fakt nevím,snažím se když ji krmím aby nepoznala,že jsem s toho nervózní ale trápí mě to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
15.6.11 10:32

Jestli je jinak v pohodě, tak bych to neřešila. Naše holky od osmého do desátého měsíce přibraly také málo. Jedna 100g a druhá 280g. Doktorka nic neříkala, důležité prý je jestli rostou do délky. Začaly se hodně pohybovat, takže všechno vyskáčou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
15.6.11 10:33

MYslim, ze to bude opravdu tou nemoci. Deti v tomhle veku se maji vazit jednou mesicne, ze tyden , dva nepriberou, je ok. Ji ti teda uzasne, moje osmimesicni toho tolik neda ani nahodou. Osobne bych jeste par tydnu sledovala a nespechala s nemocnicema…

• Citovat
  • Upravit
Any11
15.6.11 10:33

Mam 8m dceru a za dva mesice pribrala 250g, doktorka to neresi, dcera jí super… proste se zacala vic hybat, proplazi, co muze, uz to neni lezici prcek. (A taky myslim, ze si telo musi zvyknout na prikrmy, zazivani prece jen se musi naucit vytezit z jidla co nejvic)

Vim, ze holky ze skupiny se stejnym mesicem narozeni, to maji stejne, treba jim deti nepribraly vubec. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24837
15.6.11 10:39

Ahoj,

soucítím, taky máme doma malého cvrčka :wink: Dcera měla v roce 8950g, přišlo očkování a po něm horečky, do toho rostly zoubky, takže váha byla malinko přes 8 kg :zed: Po 2-3 měsících konečně něco málo přibrala. Jí taky celkem dost, ale zase se hodně pohybuje, tak je to takové nula od nuly pojde, no…

Malá ti baští pěkně, kdyby nejedla, nebylo by to v pořádku, takhle bych to nechala být a zbytečně se nestresovala :hug: Kdyby měla hlad, ozvala by se, tomu věř :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
15.6.11 10:40

Já bych řekla, že doktorka zbytečně plaší… přijde mi nesmyslné vážit dítko každý týden a ještě vyhrožovat nemocnicí.
Pokud baští, pije a je spokojená, tak tak bych to neřešila, jak se víc hýbou, tak moc nepřibírají, no a co ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
15.6.11 10:44

A kontrolovala dr. i výšku?Pokud vyrostla a už má nějakou fyzickou aktivitu(otáčení, plazení, lezení) tak ani přibrat nemusela.Do toho ta nemoc, myslim, že ti jinak papá moc hezky :palec: Myslim, že to doktorka moc hrotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
15.6.11 10:56

No právě papá hezky ani bych ji nedávala víc jídla má už svůj režim tak ji to tak nechám,i když doktorka říkala,že má nárok na 8krát denně jídla ale to bych ji musela dávat každý dvě hodiny a to by se ji to všechno rozhodilo a jedla by trošku,už tedˇ když ji dávat to jídlo tak jak jsem psala tak někdy už odchukuje,tak ji nebudu zbytečně překrmovat sní kolik může.Úplně mě doktorka vystrašila,ale zase kdyby jsme musely na vyšetření tak budu klidnější když budu vědět že je v pořádku ale snad přibere.Nad tím s tou výškou jsem taky přemýšlela vůbec mi ji už dlouho neměřila.Zkusily jsme ji tedˇ s manželem změřit a má 73cm a to 17.5. měla 67cm je možný že by tak rostla?změřily jsme to ale malá sebou hýbala.No a jinak ta váha je 7.760gramů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
15.6.11 10:57

Jinak malá není žádný miminko které by jen tak klidně leželo,pořád zvedá hlavičku a šije sebou ale ještě sedět nebo otáčet se to moc nechce,no vůbec nechc ebýt nějak na bříšku.

• Citovat
  • Upravit
20557
15.6.11 11:00
Andulinečka píše:
No právě papá hezky ani bych ji nedávala víc jídla má už svůj režim tak ji to tak nechám,i když doktorka říkala,že má nárok na 8krát denně jídla ale to bych ji musela dávat každý dvě hodiny a to by se ji to všechno rozhodilo a jedla by trošku,už tedˇ když ji dávat to jídlo tak jak jsem psala tak někdy už odchukuje,tak ji nebudu zbytečně překrmovat sní kolik může.Úplně mě doktorka vystrašila,ale zase kdyby jsme musely na vyšetření tak budu klidnější když budu vědět že je v pořádku ale snad přibere.Nad tím s tou výškou jsem taky přemýšlela vůbec mi ji už dlouho neměřila.Zkusily jsme ji tedˇ s manželem změřit a má 73cm a to 17.5. měla 67cm je možný že by tak rostla?změřily jsme to ale malá sebou hýbala.No a jinak ta váha je 7.760gramů :nevim:

Je krásně dlouhá. Naše holky měly v deseti měsících 71cm. Porodní délku měly 47 a 48cm. Takže buď úplně v klidu. Jinak s tím jídlem osmkrát denně. Co doktor to názor. Naše bývalá doktorka zase říkala, že od pěti měsíců mají jíst jenom pětkrát denně. No a potom si vyber… :nevim:
Zapoj do toho mateřskou intuici, ta tě nezklame. Pokud se ti malá zdá v pohodě, nebrečí, dobře spí a je jinak spokojená, tak to neřeš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
15.6.11 11:18

tak než bude dělat dr. nějaký závěry tak by měla malou změřit.Podle toho se může orientovat v tabulce na jakym je malá percentilu, tak na další kontrole bych jí na to upozornila.My když jsme měli problém s přibíráním tak tohle byla první věc, která dr. zajímala…Vždyť to je základní věc :think: A podle toho by se mělo odvíjet všechno ostatní a ne tě takhle strašit :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.6.11 11:42

Taky myslím, že to moc řešíte, pokud by byla nemocná, byla by neduživá, unavená, bledá, neaktivní, mrzutá, uplakaná, měla třeba nafouklý bříško, ve kterým by škrundalo, měla jinou stoličku…

Jasně že jí musí posoudit percentilem, změřit i výšku, v tomhle měsíci už vážit po měsíci a ne kolik přibrala za 14dní, do toho navíc je po nemoci…

Fakt to neřeš, pokud ti malá přijde úplně normální.
Vojta měl v 7mi měsících 7kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
15.6.11 11:55

Taky mám doma mrňátko. Pokud má krev OK a je spokojená a v pohodě, neřešila bych to.
Katka mi mezi 3 a 4 měs. a mezi 11-12 nepřibrala vůbec nic. a mezi 12-13 skoro půl kila.
Teď má 16 m a váží 8950 g.

předchozí dr šíleně plašila, převážení i 2× týdně!!!! a ježiš marja, ona tak málo přibrala… třeba 90 g za týden)
druhá dr. jé takt o je super, přibrala 90 g, no jen tak dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.6.11 14:06

Ahoj Andulinečko,

připadá mi, že bys mohla přidat mléko mezi ty všechny příkrmy. Aspoň u nás to v tomhle věku bylo potřeba. Dcera jedla skoro pořád, ale jinak nepřibírala a protože se narodila malá, doktorka nás trochu víc hlídala… Takhle malé děti totiž ty příkrmy asi ještě neumějí pořádně zužitkovat. Navíc je docela teplo, tak aby neměla žízeň.

A to že nepláče hlady nic nemusí znamenat. Má Eliška je malá zvědavka, takže se jídlem a pitím snaží zbytečně nezdržovat :roll: Vždycky snědla anebo vypila jen tolik, aby zahnala největší hlad. Pokud jsem chtěla, aby dobře jedla, pomáhala jsem si hračkami na stolku a začala dávat odstříkané MM z lahvičky. A na váze se to docela rychle projevilo :dance:

Tak Ti přeju, ať to rychle a dobře zvládnete :hug: A ozvi se, jak to jde.

Mějte se krásně
Emi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
15.6.11 20:39

No ona mi právě chce už delší dobu mléko jen dvakrát denně,přes noc celou spí,zatím si ho vypije dost ale nedostanu do ní mléko přes den.Nevím proč ho tak najednou přestala pít během dne ale prý stačí dvakrát denně.Tak uvidíme já se ozvu :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML