Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@randr To máš pravdu. Tak i proto ten přístroj neodsuzuji, i když si myslím, že se musí brát s rezervou. Já mám někdy problém porozumět i našemu téměř dvouletému batoleti (a to mluví ve větách), ale prostě někdy je mu špatně rozumět, jak žvatlá a i když se snaží znakovat, není to vždy jednoznačný, co chce říci. Třeba když napadl první sníh, který nikdy před tím neviděl, tak volal, že je venku mléko atd. ![]()
@MartinaIrena
já třeba mám problém dešifrovat, když mi malá po večerním kojení brečí a kroutí se a neustále hledá prso, nasává se na všechno, co se jí přiblíží k pusině, jestli má spurt a má hlad, a jestli mám tudíš kojit ještě nebo jestli jí bolí bříško a u prsa se chce jen uklidnit a dalším kojením jí v bolení spíš přitížim a mám s ní radši cvičit, masírovat atd.
tak na to si myslim, že by to mohlo být fajn, pokud by to ukazovalo, že má hlad, měla bych hned jasněji ![]()
@randr Tak pokud se přisaje třeba i na dudlíček a zklidní se, tak asi se potřebuje u prsu jen uklidnit a pokud po přiložení ke druhému prsu stále saje, tak bych ji nechala sát, co to dá. Nebo přikládat častěji. Možná bych ji zkusila zvážit před a po kojení, kolik toho vlastně vypila. A jestli se kroutí, ještě bych v průběhu kojení zkusila 2-3× opatrně odpojit a nechat odříhnout. (ale jen tipuji)
Vazim pred i po kojeni, protoze je nedonosena. Vypije si svou davku (70-80) a kdyz ji dam pit pak, prida si tak 15,20 a usne, saje tak 5 minut. Dudlik nechce, je na ni moc dlouhej a nadavuje z nej, zatim jsem nenasla takovej, kterej by ji vyhovoval. S odrihanim je problem, nekdy odrihne, nekdy ne ani po 10ti minutach v tygrikovo ( jedina poloha, kdy riha) ![]()
Co je to zase za výmysl? Já ani nevěděla, že to existuje, ale jak bylo řečeno. Nebudu mít přece přístroj na pláč. To mi přijde ujetý. Přece nemůže poznat, jestli mimčo bolí bříško nebo hlavička. Jestli chce pochovat nebo být samo.
Jestli mu je horko nebo zima. ![]()