Proč jsou párky v pohodě a hranolky ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Proč jsou párky v pohodě a hranolky ne?
Ahoj maminky ☺️ nedavno na koupaku u občerstvení si jedna maminka chtěla koupit pro své děti (cca 1 a 3 roky) párek v rohlíku s kecupem. Bohužel ji prodavačka řekla, ze ty již nemají, ale muže jí nabídnut neosolene hranolky. To maminku dost rozcililo a od občerstvení odešla s prázdnou. Já mam teda jedno dítě (2,5 roku) a ani jedno z toho zatím nejí… ale zajímá me, proč u většiny rodičů (začala jsem to vice sledovat) jsou parky v poradku a hranolky uplna hrůza? Me teda přijde pro děti nevhodné oboje, ale kdybych měla porovnat hranolky a parky, tak mi párek o moc lepší nepřijde.
Jaký na to mate názor vy? A proč jste když tak pro parky? Popride kdy jste jimi zacali své děti krmit?
Předem díky 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak hranolky jsou smazene, vetsinou na prepalenem oleji. Kvalitni parek s vysokym obsahem masa, neni nic spatneho. To se ale vetsinou netyka tech z rychleho obcerstveni. I tak bych ale volila ten parek, nez hranolky, kdybych musela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii jenze třeba na fotbale, koupališti a podobně netušíte o jaké párky se jedná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na koupák a výlety se nechodí každý den a je celkem jedno, jestli dopřát dítěti příležitostně párek v rohlíku nebo smažené hranolky, je to stejně nehodnotná potravina jako sladký polotovar v podobě bonbonů nebo tyčinek.
Dát to dítěti občas přece nevadí, pokud mu to udělá radost. Tak možná to dítě jen nemělo rádo brambory, kdoví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym tak ideální není ani jedno, na druhou stranu pokud je to výjimečně, tak nemám problém ani s párkem, ani s hranolky. Ale je pravda, že v některých rychlých občerstveních dělají hranolky na tak přepáleném tuku, že se to nedá jíst. Tak třeba měla maminka s místními hranolkami špatnou zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Absolutně nechci soudit, ze to maminky občas dětem daji a určitě souhlasím, ze jednou za čas nevadí ani jedno… spis me udivovalo to, ze parky jsou Ok a hranolky ne… ale nejspíš je to tím presmazenym olejem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v parcích je zase spousta různých namek a soli, různých těch reznickych soli, takže to mi teda prijdou lepší ty hranolky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
Tak v parcích je zase spousta různých namek a soli, různých těch reznickych soli, takže to mi teda prijdou lepší ty hranolky
No prave, proto můj dotaz 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, idealni neni ani jedno. Parku ve stanku budou tezko kvalitni, bude to jen sracka z neceho mleteho
a hranolky zas nacucane presmazenym olejem…
necim co bych volila jako mensi zlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych volila radši ty hranolky, tam bych předpokládála, že je v nich víc brambor než v těch levných párcích masa. Ale jednou začas bych nehrotila ani jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to výjimečně někde na výletu, tak nemám problém ani s jedním. Doma parky moc nekupuju, občas nám donese mamka co dělají domácí, tam aspoň vím co v nich je
hranolky doma dělám často, ale v troubě a z brambor, tak to mi nepřijde jako takové zlo
nicméně třeba její děti hranolky proste neji a tak byla naštvaná, ze jim nemohla koupit to, co by ji třeba jedine snědli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym Možná děti té pani hranolky nejí, proto chtěla párek.. Jinak co se tyče kvality jidla, v tom rozdíl nebude, ale asi každý z nás to dítěti občas koupi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, ne, paní se rozcilovala, ze hranolky nejsou pro děti vhodne 🙈
A kdy jste hranolky nebo parky začaly dětem dávát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou párky a párky… ale hranolky budou vždy hranolky.. leda bys je udělelala v troubě jen pokapané olivovým olejem…
pátek teoreticky muže být mega masový ( máme strejdu řezníka který už se tím neživí ale dělá) faktem je že stejně v tom je mega soli a koření.
Za mě jedno uza čas na koupališti nebo na výletě nevidím problém ani s hranolky ani párekm. Je to každopádně neplnohodnotné jídlo.
- Citovat
- Upravit
@Petra0009 píše:
Ano, idealni neni ani jedno. Parku ve stanku budou tezko kvalitni, bude to jen sracka z neceho mletehoa hranolky zas nacucane presmazenym olejem…
necim co bych volila jako mensi zlo
párky ve stáncích jso uvždy ty nejlevnější… moc masa tam není.. paradoxně mám zkušenost že čím méně masa párky obsahují tím více dětem chutnají
- Citovat
- Upravit