Proč jsou párky v pohodě a hranolky ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Thomassss píše:
Zkus si o tom něco nastudovatzjisti si, co se přidává do šunek, do kterých nejsou přidávány dusitanové soli, a zjistíš, že i tyto šunky nakonec dusitany obsahují
Opravdu existují i šunky/párky bez dusitanů (i bez těch třeba z mangoldu a pod.).
Btw, pokud by se chtěl člověk dusitanům úplně vyhnout, tak nesmí půlku zeleniny.
Jo a nastudováno mám, i se státní zkouškou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych doplnila, ze i ten parek obsahuje alespoň nějaké bílkoviny a lépe zasytí byt nebude echt bio bez nějakých soli atp. Prepalene sacharidy plne tuku s bonusem karcinogenniho akrylamidu bych za výživné nepovažovala ani trochu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to ti za to stálo, založit si na EM profil kvůli parkům a hranolkám? Nejsi náhodou sama/sám majitel nějakého stánku s rychlým občerstvením? Nechutný hnus je obojí, ale podobně hnusné mi přijde i to, řešit cizí matky a jejich děti, když o nich nic bližšího nevíš. Nejím párky ani hranolky. Dítě mám pubertální s omezeným jídelníček. Přijde mi úplně mimo řešit zevnějšek cizích lidí nebo jejich styl života. A nakonec, proč by si zdravé dítě, které se doma běžně stravuje vyváženě, nemohlo dopřát o prázdninách i něco méně zdravého?
- Citovat
- Upravit
@Jahru teď na to koukám a máš pravdu, tak tím lépe, že doba a vývoj pokročily ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomassss píše:
@Jahru teď na to koukám a máš pravdu, tak tím lépe, že doba a vývoj pokročily
Jj, před pár lety se opravdu ještě sehnat nedaly a když byly děti prťavé, tak jsem kvůli tomu dělala šunku doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Jj, před pár lety se opravdu ještě sehnat nedaly a když byly děti prťavé, tak jsem kvůli tomu dělala šunku doma.
Já to právě studovala do podrobna před pár lety ještě před dětmi, teď na rodičovské jsem jaksi mimo
tak zase o fous chytřejší, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nenapadlo te třeba, že dítě hranolky neji, proto ta paní odešla s prázdnou?
Moje děti v podstatě do školního věku nejedly pizzu, pak jen sunkovou, teď už repertoár postupně rozšiřují.
O hranolky taky moc zájem nejevily, a mám zkušenost, že se líp „najedí“ parku v rohlíku než třeba těch hranolek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
Z hranolku se nenaji, sni 3 a skonci. Parek v rohliku sni cely. Tot rozdil u nas
Tak u nás sní celé hranolky, ale do párku kousne a končí
jinak když už, tak hranolky vyjímečně u mekáče, jinak to venku nekupuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je to výjimečně na nějakém výletě nebo na tom koupališti. Asi se tím nikdo necpe denně. Výjimečně
se nic neděje. Alespoň časem porovnají chuť kupované /domácí. Mi třeba moje mládež řekla, že umím lepší hranolky, než dělají v KFC. Že moje domácí hranolky jsou lepší. To potěší. Dělám je v troubě. Máme tam na to program. Domácí párky udělat neumím. Ale vím, kde zavolat, když chci domácí výrobu a objednat zásobu.
Hranolky domácí v troubě udělat umím.
Svoje děti jsem si naučila, že vše jde udělat v domácí verzi i bez tuku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym píše:
Ahoj maminky ☺️ nedavno na koupaku u občerstvení si jedna maminka chtěla koupit pro své děti (cca 1 a 3 roky) párek v rohlíku s kecupem. Bohužel ji prodavačka řekla, ze ty již nemají, ale muže jí nabídnut neosolene hranolky. To maminku dost rozcililo a od občerstvení odešla s prázdnou. Já mam teda jedno dítě (2,5 roku) a ani jedno z toho zatím nejí… ale zajímá me, proč u většiny rodičů (začala jsem to vice sledovat) jsou parky v poradku a hranolky uplna hrůza? Me teda přijde pro děti nevhodné oboje, ale kdybych měla porovnat hranolky a parky, tak mi párek o moc lepší nepřijde.Jaký na to mate názor vy? A proč jste když tak pro parky? Popride kdy jste jimi zacali své děti krmit?
Předem díky 😊
Protože matka bude klasická česká blběna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jinak…
Hranolek se malá nenají to je takové zobání… je po tom hned hlad.. párek v rohlíku prostě zasytí.. aspooň na nějaklou dobu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
A nenapadlo te třeba, že dítě hranolky neji, proto ta paní odešla s prázdnou?Moje děti v podstatě do školního věku nejedly pizzu, pak jen sunkovou, teď už repertoár postupně rozšiřují.
O hranolky taky moc zájem nejevily, a mám zkušenost, že se líp „najedí“ parku v rohlíku než třeba těch hranolek.
Hlavně hranolek samotných když máš hlad se nenajíš ani to dítě… to mu můžeš dát rovnou brambůrky když na to přijde
- Citovat
- Upravit
@krecik.dzungarsky píše:
A to ti za to stálo, založit si na EM profil kvůli parkům a hranolkám? Nejsi náhodou sama/sám majitel nějakého stánku s rychlým občerstvením? Nechutný hnus je obojí, ale podobně hnusné mi přijde i to, řešit cizí matky a jejich děti, když o nich nic bližšího nevíš. Nejím párky ani hranolky. Dítě mám pubertální s omezeným jídelníček. Přijde mi úplně mimo řešit zevnějšek cizích lidí nebo jejich styl života. A nakonec, proč by si zdravé dítě, které se doma běžně stravuje vyváženě, nemohlo dopřát o prázdninách i něco méně zdravého?
A za jakým jiným účelem si zde zakládat profil než něco probrat s jinými maminkami 🤷♀️
Me je paní úplně jedno, ať si každý ji co chce, nikoho tímto nesoudim… zajima me názor ostatních, sama nevím, jestli jsou lepší parky nebo hranolky ze stánku, tak bych si chtěla utvořit nazor 🤷♀️ určitě je tu spoustu maminek, které třeba na fotbalovém zápase, kde v občerstvení nic jiného nenabízí, také rozmyslely, co dětem na svačinu dat…
Možná jste můj příspěvek špatne pochopila, určitě to není na někoho útok, tak prosím, nebuďte útočná ani vy 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Protože matka bude klasická česká blběna.
Proč mate ten pocit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
A nenapadlo te třeba, že dítě hranolky neji, proto ta paní odešla s prázdnou?Moje děti v podstatě do školního věku nejedly pizzu, pak jen sunkovou, teď už repertoár postupně rozšiřují.
Maminka odchazela s tím, ze hranolky pro děti nejsou zdravé, což podle me ani ten párek… jestli mají nebo nemají rady hranolky jsem nezjistovala 🤷♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit