Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Svistice píše:
Tak část přenášených těhotenství by bez zásahu dopadla tak, že by ženská normálně „po termínu“ porodila. Část by skončila tak, že by to dítě nemuselo přežít (zkažená plodovka, selhání nebo odloučení placenty apod.), případně by dítě mohlo nabrat tolik, že by ho daná žena už nebyla schopná kvůli velikosti porodit.
Já bych teda nechtěla být ta, kdo si vytáhne černého Petra a miminko jí umře pár dní po oficiálním termínu.
To samé s císaři. U spousty žen je možná zbytečný, dělaný „preventivně“, ale 1 z X to zachrání dítě a některým i její vlastní kejhák.
Naprosto souhlasím. Ono je možná spousta vyvolávání zbytečná, ale jak má člověk (nebo i doktor) vědět, která to jsou. Partnerově kolegyni takhle miminko pár dní po termínu umřelo po pohodovém těhotenství. Mně umřelo první miminko na konci pátého měsíce, z ničeho nic, těhotenství do té doby bez problémů, pak se přišlo na to, že to bylo kvůli infekci. A už tak to bylo těžké zpracovat a překousnout, nechtěla bych být v její kůži a to miminko nosit celých devět měsíců.
@Gosi píše:
nemuselo, děcko „zkamenělo“… byl to plod, a né každá otrava takhle končí smrtí, kamarádku blbě vyčistili a zbytek plodu v ní začal hnít, tak šla na revizi…
Jako ze 30 let zila s tim obrim kamenym brichem? To snad ne, to by si vsimla
O plodech par cm jsem cetla take, ale to byly zacatky tehotenstvi.
Vyvolává se, protože existuje šance, že placenta je již opotrebena a neplní dobře svou funkci.
Proč žena přenáší? Protože ne každé ženské tělo je ideální.
Takhle se můžeš taky ptát, proč někdo počne ihned na první šup a někdo nemůže mít děti, aniž má nějaký zdravotní problém
Me to take prijde uz divne, deti predcasne, prenasene, matky co jsou hned na rizikaci a nesmeji se skoro hnout.. Divna doba.. Me se mrnous narodil driv o mesic, jen voda nepraskla.. Kamaradka zas prenasela a voda ji vytekla uz zkazena ale diteti se nechtelo furt ven tak nakonec cisar.. Ale co pozoruji ve svem okoli ze prenaseji holky 30+ a v normalu to maji ty mladsi.. Ale to je jak rikam v mem okoli.. Bohuzel i ty prenasene maji same problemy:( autismus, hadicky v puse protoze nebyli schopne sami dychat… bez pomoci doktoru by clovek nebyl schopen normalne porodit
@Cuddy píše:
Jako ze 30 let zila s tim obrim kamenym brichem? To snad ne, to by si vsimlaO plodech par cm jsem cetla take, ale to byly zacatky tehotenstvi.
vypadlo mi tam slovo malej… nebylo to celý dítě, ale právě do toho tak třetího měsíce… se něják zapouzdří buď v matce, nebo i jako „znamínko“ na, nebo občas i uvnitř dvojčete…
Já bych byla ve vyvolávání ještě radikálnější..ale jak, to tady raději nebudu psát..by mě některé…uklovaly:o)
@slavuska1
Tak jsem ten článek o x desítek let přenošeném dítěti našla (omlouvám se za zdroj, kdo ví, jak to bylo):
http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
@smurfka píše:
Já bych byla ve vyvolávání ještě radikálnější..ale jak, to tady raději nebudu psát..by mě některé…uklovaly:o)
Tak to mě strašně zajímá ![]()
@smurfka Ne ne vnitřně, doktorka řekla prosvítíme si plodovku jestlli neni zkažená a zavedla dovnitř jako by sondu, ale odběr to nebyl, to by asi ani nešlo když jsem pak chodila na kontroly ob den ![]()
@zuza92 tak nevím proč to nedělají i jiný dr - nebo v jiných nemocnicích..finančně náročné to určo nebude..a já bych to klidně chtěla..ale nikdo mi to nenabídl ani sám neudělal..a nemyslím si, že o tom jiný dr v jiných nemocnicích neví - neumí.. ![]()
@smurfka to taky nechápu
nevim jak by muj porod probíhal dál, kdyby zkalenou plodovku neodhalili. Takhle to bylo v poklidu sice vyvolávaně ale malá byla za 3 hodinky venku
. Myslela jsem, že je to vyšetření samozřejmost ![]()
@Mango_Lassi Píšeš, že ne každé tělo je ideální. Já tedy byla jednou ideální, porod skoro v termínu a jednou neideální, porod vyvolávaný v 42+0tt ![]()
První dcera se mi narodila 41+1 tt, vodu zkoumala doktorka amnioskopem, byla ok, tak mě nechali v klidu a porod byl spontánní. Druhá dcera se narodila 41 tt, také kontrola vody amnioskopem, vše ok, takže opět o vyvolávání nebyla ani zmínka. Nyní jsem porodila přesně na termín, voda odtekla den předem sama, ale miminku se dařilo dobře, takže se také nic neurychlovalo, porodila jsem až za 36 h po začátku odtoku vody. Ale zřejmě se voda pořád doplňovala, protože mi malinko odtékala celou dobu.
Jsem ráda, že se nemuselo nic urychlovat, ani do porodu zbytečně zasahovat
.
@blobfish píše:
Tak to mě strašně zajímá
já bych po 36tt ( kdy se většinou publikuje že jsou dozrálé plíce ) nechala dělat odběr plodovky a kdyby se z vyšetření ukázalo že plíce jsou dozrálé, tak bych NABÍDLA vyvolání..bud by paní přijala, nebo by se rozhodla čekat až to pujde přirozeně, ale už by věděla že dítě je dozrálé. Pokud by se ukázalo že plíce ještě nejsou, tak bych pak odběr opakovala za týden..Já teda rodila přirozeně, ale pokud by něco takového bylo a já věděla že dítě už je upečené po zdravotní stránce, tak bych na vyvolání šla…ano asi sobecky kvuli sobě ( poslední týdny / dny, děs běs těhu ), ale i kvuli strachu že by se mohlo něco stát později..( zkažená voda, infarkt placenty atd ).
@zuza92 píše:
@smurfka to taky nechápunevim jak by muj porod probíhal dál, kdyby zkalenou plodovku neodhalili. Takhle to bylo v poklidu sice vyvolávaně ale malá byla za 3 hodinky venku
. Myslela jsem, že je to vyšetření samozřejmost
tak probíhal by asi normálně..můj se taky narodil se zelenou vodou..a přesně na termín..byl zdravý a je zdravý.. ![]()