Proč jsou přenášená těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
31.12.15 17:36
@smurfka píše:
@berry4 ano to vím..porod přesně na termín a voda zelená, druhý porod přetahován o pár dní a voda dobrá..vím že voda se muže taky změnit asi ze dne na den, ale možná kdyby vysetření plodovky nabízeli na konci, tak by ty co opravdu přenášejí mohli být klidnější
:lol: a ke klidu by si mohly přibalit, že ta jejich pánev bude fakt volná, že dítě během porodu opravdu dorotuje do porodních cest, že nebude mít omotanou pup. šńůru někde, kde nemá být, že se během porodu neudusí, nebo nedojde k čemukoli, co se stává…
Myslíš, že všechno je jen o zelené plodovce a event. kolapsu placenty?
 Není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.12.15 17:37
@CokeLady píše:
Nemýlím-li se, tak sis do toho taky nechala zbytečně vrtat :D Tvoje mínus.
:palec:

jednak je asi problém v tom, že se neví začátek těhu a jen se odhaduje a zrovna já nemám uplně tabulkový cyklus a pak, že už delší dobu porod není tak přirozený jak býval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
31.12.15 17:39
@smurfka píše:
Já teda jednoho rodila přesně na termín a druhé jsem rodila 40+4, ale to za přenášení nepovažuju. Ani u jednoho mi nepraskla voda přirozeně, vždy až sestřička před samotným tlačení. Taky divný..tělo připravený, dítě připravený a voda nepraskne. :nevim:

Dítě se může narodit ve vaku blan i s plodovkou, voda nutně prasknout nemusí. Proč, to nevím. U domácích porodů, kde se voda rutinně „nevypouští“ se toto občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
31.12.15 17:41

@CokeLady tak to nevím proč, ale praskla mi jak jsem ležela a koukala na pohádku. Přitom fakt porodní cesty zavřené a ještě i kus čípku. Nakonec jsem se otevřela po 12 hodinách šílených kontrakcí na 3 a začly padat ozvy, tak to dopadla jak to dopadlo :) A byla jsem 40+1 dle ovu, kterou jsem měla určenou utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.15 17:50

@sarink padat ozvy…To je taky další věc. Ony padají, když se do porodu moc vrtá, popohání se oxytocinem a jinýma věcma. Plod se dostává do tísně. Ovšem ta automaticky vůbec nemusí znamenat, že plod umírá apod.
Jde jen o záznamy technické, ne faktické.
A plno rodiček potom věří, že jim lékaři zachránili dítě, i když ve víc než polovině případů jde o zbytečný zásah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.12.15 17:56
@berry4 píše:
@sarink padat ozvy…To je taky další věc. Ony padají, když se do porodu moc vrtá, popohání se oxytocinem a jinýma věcma. Plod se dostává do tísně. Ovšem ta automaticky vůbec nemusí znamenat, že plod umírá apod.
A plno rodiček potom věří, že jim lékaři zachránili dítě, i když ve víc než polovině případů jde o zbytečný zásah.
:palec: presne tak
  • Citovat
  • Upravit
4396
31.12.15 18:04

@berry4 @KackaDoup no já jsem dostala chemický koktejl. Od tabletek na přípravu po vyvolávací a nakonec kapačky s oxytocinem. Ty bolesti byly šílené a hned po 2-3 minutách, fuj hnus. Řekli mi, že mimino musí jít ven, když praskne plodovka :nevim: Já jsem nakonec byla šťastná za císaře, protože ty bolesti už bych dlouho nedávala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
31.12.15 18:08

Rodila jsem 40+2 (ultrazvukovy termin, jinak 39+2) bez vyvolani, ale uz byla zkazena plodovka, na coz jsme prisli az kdyz praskla. A mladyho vytahli zelenyho. Kamaradka prenasela 10 dni, nakonec musela na vyvolání a taky zkazena plodovka. Asi tech pripadu byva hodne. Cim dyl jsou v ty vode, tim vic to odnasi plice. Oba skoncili na atb. Tak proc riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
31.12.15 18:08
@CokeLady píše:
Nadpis značně blbý, ale vysvětlím. K čemu jsou z pohledu přírody přenášená těhotenství? Myslíte, že zrovna tohle dítě prostě potřebuje ještě čas (protože z evolučního hlediska bývalo těhotenství lidských mláďat delší, ale kvůli zvětšování mozku a napřimováním matky už není ženské tělo schopno porodit tak stará těhotenství) nebo je to prostě nějaký error a dříve bez lékařské vědy a vyvolání tyto děti a případně i matky umíraly?

Je celkem škoda, že se nedá moc zjistit, kam až může zdravé těhotenství jít, protože je cca 41+něco vyvoláno, z většiny důvodů z opatrnosti.

Předpokládám, že se nědá ani zjistit kvalita plodové vody, která nejde nijak neinvazivně odebrat.

Je známo „až bude dítě a matka přiravení, porod bude“, no a proč je tedy tolik porodů vyvoláváno? Proč někdo ani do 42 tt neporodí?

Štve mě to :D První prcek byl vyvolán z opatrnosti (protože se to tak dělá) 41+3 tt (ale zase na vyvolání tělo reagovalo moc dobře, zavedena 1 tablet, za 5 hodin byl malý venku), u druhého to nechci ani omylem kvůli okolnostem.

Error to podle mě není, komplikace můžou nastat i u 38 týdnů starého těhotenství. Vyvolává se, přesně jak říkáš, z opatrnosti, po 40tt se dítě považuje za zcela jistě donošené, tak co ho nevytáhnout ven. A pak je to taky nějaký ustálený postup, za problémy kvůli zkažené plodovce ve 38tt lékaře nikdo popotahovat nebude, o tři čtyři týdny později by už mohl. Z hlediska přírody je to podle mě podobné jako třeba u první menstruace, průměrný věk je dvanáct a půl roku, norma je nějakých 11 - 14 let, přesto někdo dostane první menstruaci až v šestnácti, aniž by byl jakýkoli problém. No a pak taky nepřesné měření ultrazvukem a určování termínu podle PM.
Jinak znám pár žen, které chodily do porodnice po termínu den co den a den co den jim podepisovaly negativní revers stran vyvolání, ale všechny do toho 42+cca 2 porodily.
A praxe vyvolávání po 41+0 je ještě docela dobrá, jsou porodnice, kde úderem 40+0 šťourají kde můžou a ve 40+3 zavádějí tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.12.15 18:15

@CokeLady Řekla bych, že je to prostě jako se vším v přírodě. Pokud teda odhlédneme od toho, že termín porodu se určuje více či méně přesným odhadem a tím pádem je otázka, jestli ten který konkrétní porod je opravdu přenášený, tak přenášená těhotenství existují i u zvířat, stejně jako jiné defekty těhotenství (třeba můj švagr nebo kamarádka, co mají farmy, by ti mohli vyprávět o zachraňování samic, kterým se musí z dělohy vytáhnout tlející přenášené mládě), příroda není počítač, aby měla všechno naprogramováno na minutu a na den. A i když je většina lidí i zvířat schopná porodit spontánně bez jakýchkoliv problémů, tak jsou různé komplikace nebo anomálie s porodem spojené odjakživa. Prostě se někdy stane, že se ty jinak přirozené procesy nedají do pochodu tak, jak by měly, je to prostě takový přirozený regulátor přemnožení.
Chápu tvoje zklamání z porodu, ale zkus to brát tak, že to třeba mohlo dopadnout i hůř :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
31.12.15 18:17

Taky jsem rodila 41 3. Ale co mě překvapuje, že tady píšete že vám nikdo nekontroloval plodovku, protože mně ji po termínu porodu kontrolovali vždycky teda aspoň to jestli neni zakalená :nevim: A ještě že tak, protože ráno jsem ji měla ještě čirou a v poledne byla zakalená…sama bych na sobě jinak nic neobvyklýho nezpozorovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.12.15 18:17

Rodila jsem vyvolavane 10 dní po termínu. Na utz jsem měla termín 29.3 a 4.4. Nakonec to bylo až 14. Hrozný, asi bych neporodila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
31.12.15 18:18

Myslím, že příroda se prostě nedá nahnat do nějakých tabulek, některá rodí v 38tt, jiná 42tt. Voda se může zkazit tak i tak. Celé porodnictví je postiženo strachem „co kdyby náhodou“. Já jsem taky „přenášela“ a psychologický tlak od lékařů byl hrozný, normální vydírání a vyhrožování smrtí dítěte. Nakonec jsem podlehla a ve 41+3 podle UZV šla na vyvolání. Byl to horor, který skončil SC, naštěstí ne pro tíseň plodu, malý byl OK. Sama jsem přenošené dítě, matce se nerozbíhal porod, rodila mě snad tři dny, sestry skákaly na břicho, voda zelená, já jsem se jí napila, nadýchala, měla jsem problémy s kůží, vleklé záněty očí. Měla jsem strach, že by se mi mohlo stát to samé, tak jsem souhlasila s vyvoláním. Že to byla chyba a že díky tomu a dalším okolnostem už nikdy přirozeně neporodím, to vím až teď, tehdy jsem neměla šanci.

• Citovat
  • Upravit
31672
31.12.15 18:20
@berry4 píše:
A plno rodiček potom věří, že jim lékaři zachránili dítě, i když ve víc než polovině případů jde o zbytečný zásah.

to je pravda.

já myslím, že každá žena by dřív nebo pozdějc porodila..naprostá většina i ve 44tt zdravý dítě, ovšem pro pár dětí už by to bylo pozdě, a nepřežily by. mě tohle naštěsít nehrozí, pokaždý vydržím d 37+něco málo, a konec, ale stát se mi to, sama nevím, co bych dělala. jsme pro přirozený porody, ale zase ten strach by tam asi byl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
31.12.15 18:31
@slavuska1 píše:já myslím, že každá žena by dřív nebo pozdějc porodila..naprostá většina i ve 44tt zdravý dítě, ovšem pro pár dětí už by to bylo pozdě, a nepřežily by. mě tohle naštěsít nehrozí, pokaždý vydržím d 37+něco málo, a konec, ale stát se mi to, sama nevím, co bych dělala. jsme pro přirozený porody, ale zase ten strach by tam asi byl :think:

No pozor, to jsem taky už slyšela, že vevnitř ještě nikdy nikdo nezůstal, ale pak jsem četla článek (nemůžu ho najít) o ženě, která v sobě nosila plod snad třicet let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí