Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Blackova.K
ani mi nemluv. Já ho měla celou dobu v přímým přenosu přes fb a telefon. Já rodila za holku
Byly to šílený nervy a ještě větší strach. Pak se odmlčela a šlo to ráz naráz. Jediný co vim, že jí ohromně pomohla moje podpora. A i rady.
Jak jsem nikdy nepotřebovala epidural, to bylo první, po čem jsem sáhla, když jsem pochopila situaci. ¨Vyplatilo se. Jako bába jedu na 300%, holka mě má pořád po ruce, když potřebuje, akorát já z toho asi brzo zvencnu. Zapalt´pánbů, že už je to lepší a lepší a Monča se už sama srovnala. Už se holky daly dohromady a fungujou úplně suprově.
@berry4 FB a telefon. Ona už moc nekomunikovala, takže mladej. To byli otázky jak kdybych byla doktor. po poledni hysterie, ona už nemohla mladej ječel na doktory. Oni si jako pijou kafíčko a ji tam chudáka nechaj bez pomoci
Takže jsem volala její mamce ať tam vlítne a srovná je
stčil telefon. Pak že ji dají epidurál, byla furt na 1, no ten nešel kvůli nějaký cévní spleti, už nevím přesně ten termín. Tak jen na bolest, to ji zfetovalo. Pak zas oxitocin, zase na bolest zase oxitocin. Pak byla na tři, no děs už jsem říkala ať ji radši šmiknou. Najednou šup na 6, a za hoďku a půl bylo po všem. Příští porod už takhle fakt absolvovat nechci, takže muž má nakázáno. Pokud bude rodit nějaké moje dítě, tak týden před porodem mi má podávat jakékoliv drogy a lkohol v neomezeném množství ![]()
@Blackova.K heled´v klidu. Už nebudem prvničky, já jsem rozhodnutá to v klidu odrodit doma sama
![]()
@Blackova.K každopádně koukám, že to holky to měly jak přes kopírák, jen u nás vyšel epi. Zaplat´pánbů. Každopádně snacha je hvězda statečná, navíc krásná a Davča je moc krásnej. To je prostě super kombinace ![]()
Existují dva termíny - potermínová gravidita, kdy se ještě nejedná o přenášení, to je od ukončeného 40. týdne do konce 42. týdne. Pak se jedná o tzv. přenášené. K vyvolávání se přistupuje proto, že se v tomto a po tomto období rodily děti mrtvé. Placenta stárne od 34. týdne. Já jsem v sobě šťourat nechala, protože představa, že ve mně zemře zralé a zcela zdravé dítě je furt míň na palici, než fakt, že jsem halt neporodila přirozeně.
@berry4 Můj příspěvek byl právě k tomu, že mě překvapuje, že v jiné porodnici po odtoku vod spěchají.
No, já porodila za 36 h od začátku odtoku vody…Hlídali mě, to ano, ale domluvili jsme se, že nebudou nic urychlovat. Šlo to hrozně pomalu, ale ten závěr mám stejný i bez oxytocinu. Ve 12:10 h otevřená na 3 cm a ve 12:45 h byl kluk na světě. To byla pak taková rychlost, že to nikdo nečekal…
@berry4 píše:
@Blackova.K heled´v klidu. Už nebudem prvničky, já jsem rozhodnutá to v klidu odrodit doma sama![]()
@berry4 píše:
@Blackova.K každopádně koukám, že to holky to měly jak přes kopírák, jen u nás vyšel epi. Zaplat´pánbů. Každopádně snacha je hvězda statečná, navíc krásná a Davča je moc krásnej. To je prostě super kombinace
Vaše princezna je taky nádherná
panenka ![]()
Děkuju
malej je celej já, tak musí být krásnej, to je logický
Na snachu jsem pyšná moc, mladá kočka a zvládla to skvěle. A pyšná jsem i na syna, že do toho šel a že byl oporou a prý opravdu byl. No a já jsem vyplesklá a muž taky, a všichni jsme vyplesklý
jen škoda že to mám trochu z ruky, takže nemůžu radit a dozorovat co se týče péče o dítě. Přitom mám tchyňování tak nastudovaný tady z epipi ![]()
OT: @Blackova.K @berry4 Gratuluji babkám k vnoučátkům! ![]()
@Blackova.K Koho že to druhá matinka rovnala po telefonu v tom špitále? Personál, nebo mlaďochy? ![]()
@berry4 píše:
Jistě. Znám případy, kdy to rodičky nechaly na sobě, ne na porodnici, porod se rozjel sám klidně o 32 hod později a porodily zdravé děti. Bez ATB a ostatních „pojistek“.kAŽDOPÁDNĚ TĚ CHÁPU.
Jako čerstvá babička jsem neudržela nervy s dcerou, ik dyž ani jedné se intuitivně po odtoku plodovky nechtělo nasednout do auta a jet…Nakonc jsme po několika hodinách odjely.
Dceru nechali do rána a když se nic nedělo, udělali jí z porodu peklo.
Tablety, další tablety, oxytocin x hodin… Jediné, co jsem jí poradila, at´si nehraje(m) na hrdinky, at´si nechá dát epidural.
Nejspíš ji zachránil, po aplikaci se během 40 ti minut otevřela ze 3 cm na 10 a rychlostí blesku porodila.
Dnes chápu, co dokáže udělat chemie v mozku, když se rodička uvolní…
ta chemie v mozku, to uvolneni totiz ridi porod ![]()
@Bonulinka Ono se to pak nějak přehoupne a porod se rozjede rychlostí blesku… Já byla docela dlouho otevřená na 4, ale kontrakce a moje pocity tomu neodpovídaly, byla jsem jakoby napřed. No a pak najednou bylo za deset minut po všem
![]()
@Suzuveverka Pomalu jsem začala propadat skepsi, protože kontrakce se na monitoru neukazovaly a přitom jsem manželovi říkala, že už mám stejné pocity, jako těsně před narozením dcer ( nutkavé kontrakce k tlačení, nebyla to bolest, ale hrozný tlak ). Další kontrakci už chlapeček sám vykoukl ven. PA i doktor přišli už po jeho narození, prostě to nestihli
.