Proč jsou přenášená těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3323
31.12.15 19:46

@smurfka tak jo neříkám, že by to bylo nějaký tragický, ale když si vezmu jak jsem se cítila žádný kontrakce, žádný známky začátku porodu…jen jsem tim chtěla říct, že by tam taky dcera mohla být třeba ještě dlouho :nevim: a že by to vyšetření mělo být automatické a třeba by pak ubylo tolika cs, ale ani cs neodcuzuju, aby to někdo nepochopil špatně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.12.15 19:49

@Wewerka80 do toho asi vstupují nějaké další faktory.
Možná taky věk, pořadí těhotenství. Je to dost komplikované.
Ono to celé těhotenství je taková poměrně komplikovaná věc, kde je strašně moc proměnných jak na straně matky, tak i dítěte

• Citovat
  • Upravit
10461
31.12.15 19:56
@smurfka píše:
tak probíhal by asi normálně..můj se taky narodil se zelenou vodou..a přesně na termín..byl zdravý a je zdravý.. :nevim:

Já měla zkaženou plodovku u obou dětí, první kluk byl pár dní před termínem (resp. před všemi třemi termíny - dle UTZ, poslední MS i ovulace) a druhý v den termínu podle UTZ (který byl z těch tří nejdřívější). Zjistilo se to až při porodu a žádná komplikace to nebyla, na děti jen mrkl pediatr, řekl ok a dál se to neřešilo. U prvního kluka mi PA dokonce ukazovala na placentě, že už není úplně ve freši, nicméně mi to říkala spíš jen tak pro zajímavost, nikdo to neřešil, mimčo bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
31.12.15 19:58
@Hoa Mai píše:
Já měla zkaženou plodovku u obou dětí, první kluk byl pár dní před termínem (resp. před všemi třemi termíny - dle UTZ, poslední MS i ovulace) a druhý v den termínu podle UTZ (který byl z těch tří nejdřívější). Zjistilo se to až při porodu a žádná komplikace to nebyla, na děti jen mrkl pediatr, řekl ok a dál se to neřešilo. U prvního kluka mi PA dokonce ukazovala na placentě, že už není úplně ve freši, nicméně mi to říkala spíš jen tak pro zajímavost, nikdo to neřešil, mimčo bylo v pohodě.

samo že to nikdo neřešil když mimčo bylo v pohodě..to by se řešilo až by nebylo v pohodě..to je právě to..a potom už je mi nějaké řešení na nic..raději vyvolávaně když se zjistí že je zdravé a vše uvnitř oka.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
623
31.12.15 19:59
@sarink píše:
@berry4 @KackaDoup no já jsem dostala chemický koktejl. Od tabletek na přípravu po vyvolávací a nakonec kapačky s oxytocinem. Ty bolesti byly šílené a hned po 2-3 minutách, fuj hnus. Řekli mi, že mimino musí jít ven, když praskne plodovka :nevim: Já jsem nakonec byla šťastná za císaře, protože ty bolesti už bych dlouho nedávala :zed:

Hm, v naší porodnici mi bylo řečeno, že na rozjezd porodu mám 24 h a pokud se ani potom nebude nic dít, tak by se rozhodovalo, co dál. Jen jsem musela dostat po 18 h po odtoku antibiotika. Švagrová rodila v jiné porodnici a shodly jsme se, že jí také nechali těch 24 h v klidu, jí ale ani pak nezačaly kontrakce, takže jí porod vyvolávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.12.15 19:59
@CokeLady píše:
To špatně vyznělo, já z porodu rozhodně zklamaná nejsem, spíš se o to teď při druhém zajímám, protože vyvolání nebude možné.

Jo aha, promiň, já jsem to tak pochopila z toho posledního odstavce tvého úvodního příspěvku, že tě to štve. A když teda vyvolání nebude možné, říkali ti doktoři, jak by se případné přenášení řešilo? Císařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
31.12.15 20:11

První byl vyvolavany, ale já vím, že jsem měla ještě počkat. (41+3 dle už, 41+1 dle MS) ještě by mne nechali, ale já měla jiné zdravotní problémy. Druhý porod se rozjel sám 40+1, k té plodovce… Pořád jsem zdržovala její píchnuti a pak mi sama rupla při tlačení.

• Citovat
  • Upravit
12185
31.12.15 20:28

Necetla jsem celou diskuzi a navic ani nevim, jak je to v CR. Ale prisla jsem o miminko a dost se tedy zajimam o problem necekane ztraty miminka na konci tehotenstvi bez priciny. A logicky lze vyvolanym porodem snizit riziko ztraty miminka. Asi proto uz mne nikdy nenechaji dojit do konce tehotenstvi a i kdyz byl muj posledni vyvolavany porod hodne narocny, pokud nahodou otehotnim znovu, jdu do toho znovu. Statisticky mam totiz bez vyvolani porodu vcas az 4× vyssi riziko, ze zase o miminko prijdu, nez maminka, ktera zatim jeste o miminko neprisla. U provorozeneho jsem rodila az ve 41+5, ale to jsem byla jiz hodne kontrolovana, chodila na monitory kazde 2 dny a kdyby maly neprisel na svet ten den, uz by take vyvolavali. Tenkrat jsem se vyvolavani hodne bala, ale po sve zkusenosti jsem nyni za moznost vyvolani porodu vdecna, i kdyz to neni vzdy uplne prijemny zazitek. Radeji vyvolat porod i kdyz je vse v poradku, nez riskovat, ze se neco najednou a necekane podela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
31.12.15 20:39

@trpaslinka Radeji vyvolat porod i kdyz je vse v poradku, nez riskovat, ze se neco najednou a necekane podela.

asi tak.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
28
31.12.15 20:44

@Mango_Lassi Tak to určitě, já jen chtěla lehce zlehčit diskusi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.15 20:54
@CokeLady píše:
Na druhou stranu prostě je z evolučního hlediska normální, že mláďata umírají, takže je i normální možnost, že by se jí porod bez oxytocinu nerozjel vůbec a dítě by v ní zemřelo, to bychom si měli asi přiznat… :nevim:

A nebo by se rozjel, ovšem ne po našimi porodníky stanovených 12 ti hodinách od přijetí, ale třeba až za 24. Sám.
A nebo by se nerozjel, protože už předtím prostě něco oni pokazili(hamiltonův hmat a následek odtok plodovky bez následné por. činnosti) apod.
Těch kdyby je víc, než dost.
Lékaři by tu prvořadě neměli být od toho, aby pro svoje krytí zad řídili vesmír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.15 21:00
@Bonulinka píše:
Hm, v naší porodnici mi bylo řečeno, že na rozjezd porodu mám 24 h a pokud se ani potom nebude nic dít, tak by se rozhodovalo, co dál. Jen jsem musela dostat po 18 h po odtoku antibiotika. Švagrová rodila v jiné porodnici a shodly jsme se, že jí také nechali těch 24 h v klidu, jí ale ani pak nezačaly kontrakce, takže jí porod vyvolávali.

Jistě. Znám případy, kdy to rodičky nechaly na sobě, ne na porodnici, porod se rozjel sám klidně o 32 hod později a porodily zdravé děti. Bez ATB a ostatních „pojistek“.kAŽDOPÁDNĚ TĚ CHÁPU.
Jako čerstvá babička jsem neudržela nervy s dcerou, ik dyž ani jedné se intuitivně po odtoku plodovky nechtělo nasednout do auta a jet…Nakonc jsme po několika hodinách odjely.
Dceru nechali do rána a když se nic nedělo, udělali jí z porodu peklo.
Tablety, další tablety, oxytocin x hodin… Jediné, co jsem jí poradila, at´si nehraje(m) na hrdinky, at´si nechá dát epidural.
Nejspíš ji zachránil, po aplikaci se během 40 ti minut otevřela ze 3 cm na 10 a rychlostí blesku porodila.
Dnes chápu, co dokáže udělat chemie v mozku, když se rodička uvolní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
31.12.15 21:37

@berry4 koukám babi taky chudák holka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.15 21:39

@Blackova.K Babí ty máš zase novej profil? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
31.12.15 21:43
@berry4 píše:
@Blackova.K Babí ty máš zase novej profil? ;)

ne, teda jo ale starý jméno. Jak ti je v šestinedelí? já jsem uplně KO z porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí