Proč jsou v módě bílé tenisky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
31.12.22 11:10
@josta píše:
Tak hlavně je to móda, že. Až celebrity začnou nosit černé, všichni přejdou na černou :lol:
Ale kožené tenisky umeješ celkem dobře, já se spíš divím módě bílých plátěných Conversek, je lahůdka je po zašpinění čistit :mrgreen:

Ja je hazim do pracky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.12.22 11:10

Mně se bílé tenisky taky líbí. Nepraktické ale jsou. Ven chodím jedině v čistých botách, ať mají barvu jakoukoliv, to je pro mě základ mít čisté boty. Ty bílé ale mají nevýhodu, že stačí, aby člověk třeba při chůzi do schodů tou botou zavadil o schod a udělá se na nich ne vyloženě rýha, ale čára, která nejde běžným setřením odstranit, takže je s tím daleko víc práce tu špínu z bot dostat tak, aby byly opravdu čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
31.12.22 11:13
@Kockazvysocan píše:
Jo a Nike fakt nemám, osobně tuhle značku nemám ráda a v životě bych si nekoupila.

Ja ji mam celkem rada, delaji fajn bezecke boty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
31.12.22 11:17
@josta píše:
Tak hlavně je to móda, že. Až celebrity začnou nosit černé, všichni přejdou na černou :lol:
Ale kožené tenisky umeješ celkem dobře, já se spíš divím módě bílých plátěných Conversek, je lahůdka je po zašpinění čistit :mrgreen:

Myslím, že nechápeš rozdíl mezi módou a trendem a už vůbec neplatí, že podle celebrit se mění barva tenisek… Řeknu ti tajemství - bílé tenisky, blejzr (sako), trenčkot, bílé triko, pruhované triko, cigaretový střih kalhot, kožená bunda, pouzdrové šaty a ještě možná x věcí, na které jsem zapomněla, nikdy nebudou out. Jestli si myslíš, že bílé tenisky jsou něco nového teď, tak se můžeš podívat na fotky z 50., 60., 70., 80., 90. let, následně po miléniu, nosily se totiž úplně vždycky. Stejně tak se vždy bude nosit trenčkot nebo bílé triko. Naopak jednou leopardí tenisky, podruhé černé, to jsou trendy, nějaké sezonní výkřiky, které ale zmizí a z dlouhodobého hlediska to zase vyhrají bílé tenisky. A je to pochopitelné, černé boty jsou ke spoustě věcí naprosto nemožné, bílé tenisky evokují lehkost a jednoduchost, čistotu, taky na nich vidíš, jestli jsou nové nebo tisíc let staré, dobře se kombinují, sluší jak brunetě, tak blondýně - třeba světlé typy ve světlém oblečením a s černýma botama vypadají tragicky.

Příspěvek upraven 31.12.22 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11505
31.12.22 11:21

Protože jsou ženy symbolem čistoty a nevinnosti, stejně jako bílá barva. Bíla je taky barva luxusu, mrkněte na arabský šejky. A konečně, hlavní důvod je asi tohle:

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
31.12.22 11:29

Tal bile tenisky jsou v módě snad odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.12.22 11:38

Já se spíš zamýšlím nad tím, proč se někdo ochotně narve do pytlovitejch džín, co končí kus nad kotníkem…..
Bílý tenisky jsem nosila už před třiceti léty, to mi na dnešní módě přijde asi nejhezčí…..

• Citovat
  • Upravit
2423
31.12.22 11:41

@Janli to je úplně stejný jako bych se zamýšlela já, proč si někdo před 30 lety nechal udělat na hlavě příšernost aka trvalou. Nebo proč se nosily modré stíny a vycpávky v ramenou a mrkvové plísňáče k tomu. Protože každá dekáda má nějaký aktuální trend? A protože mladí ho následují spíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
31.12.22 11:42

Je to klasika, je to hezký (pokud nemá holka nohy lodě). Ale taky jsem prase, bohužel i celkem rychle chodím, takže smolík. Jedině, když mě vezou autem, nebo u moře (ale tam jsou zas zaprášené).

Vy, co je vyčistíte: jak proboha čistíte tu podrážku? Ta mi vůbec nejde… Je zažloutlá, zašedlá, už prostě neladí s tou kůží… A pak už to je hnus. :,(

Takže teď kupuju spíš béžové. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
31.12.22 11:43

Bílé tenisky jsou takový evergreen, já mám momentálně jen jedny a ty vyndavám, jen když je venku sucho…nerada drhnu boty po každé vycházce :-)

vídám dost Nike a fila :-) zbytek k tomu má často ještě nějakou barvu např. barevné proužky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
31.12.22 11:51
@josta píše:

Conversky jsou už i kožené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
31.12.22 12:01
@PheobeDomi píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, proč jsou teď bílé tenisky(většinou Nike) v módě? Jsem jediná, komu to přijde zbytečné a je jedno, jaké tenisky mají lidé na sobě? Opravdu skoro každá slečna/dívka v mém okolí je nosí, ale mě přijdou i nepraktické, protože se musí pořád čistit. Tak co vy na to?

Kde jsi přišla na to, že většinou Nike? To budeš mít asi ze svého okolí, kde jedna kamarádka určuje styl a ostatní se za tím pachtí?
Na to se úplně vykašli. Obecně bílá je prostě krásná, čistá a elegantní a je vcelku jedno jaké značky. Větší význam to nemá. Platí to o všech oděvech v bílé nebo smetanové barvě - kalhoty, blejzry, polotrička, svetry, kabáty a doplňky. Například i bíle prostřený stůl je slavnostnější, než barevný. Bílá je svatební. Tím je snad bílá barva vysvětlena.
Rozhodně nemusíš mít Nike, to je pouze marketing. Osobně si dokonce myslím, že nosit zásadně bílé tenisky jakože sportovní obuv, je trošku nesmysl. Vkusnější jsou obecně polobotky, tedy vycházkové boty. Protože vypadat pokaždé jako bych přišla z běžecké tratě, a přitom k tomu mít elegantní halenku nebo sukni a tvářit se, jak jsem „trendy“, to osobně nevyznávám. Za mě je to nevkusné a paskvil.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
31.12.22 12:22
@PheobeDomi píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, proč jsou teď bílé tenisky(většinou Nike) v módě? Jsem jediná, komu to přijde zbytečné a je jedno, jaké tenisky mají lidé na sobě? Opravdu skoro každá slečna/dívka v mém okolí je nosí, ale mě přijdou i nepraktické, protože se musí pořád čistit. Tak co vy na to?

Osobně mám radši světlé (bílá, lehounce růžová), páč mi jdou více k věcem co nosím. Lidem nekoukám na boty, ale když tě to baví :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8523
31.12.22 12:23

Když je řeč o tý bílý barvě… :lol:
Mě doslova fascinuje, když si někdo oblíkne bílý kalhoty. Já jsem takový prase, určitě bych je měla hned zasviněný. Fakt obdivuju každýho, kdo je nosí. :potlesk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.12.22 12:27
@PetraJ píše:
Když je řeč o tý bílý barvě… :lol:
Mě doslova fascinuje, když si někdo oblíkne bílý kalhoty. Já jsem takový prase, určitě bych je měla hned zasviněný. Fakt obdivuju každýho, kdo je nosí. :potlesk: :lol:

Ja si myslím, že bílé gatě sem měla možná jako malá holka. Co sem se „oblíkala sama“ tak bys bílé gatě v mé skříni nenašla. Páč su taky 🐖 😆

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová