Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Dušanpoduška píše: Více
Jak moc to prozivas, treba ![]()
Hele, a co my ostatni mame treba delat, rikat, kdyz vidime vas rodice, jak se nekde vybavujete a delate, ze nevidite, jak vase deti nekde neco rozhazuji, trhaji, ječí, strkaji do jinych deti…?
Mame byt zticha, protoze liberalni vychova?
Davam priklad, nemusis se chytat kazdyho slova… ![]()
Nevyžádané rady rozdávají, aby se cítili důležití, ale fakt nezazivam, ze by se nekdo urazel, vztekal, nebo házel o zem
(Nekde se „házet o zem“ fakt používá obrazně?) Ja teda vetsinou s cizími nediskutuji, pokrčím rameny a dělám si po svém
Jestli je tvoji odpovědí neco ve smyslu „Co je ti do toho, blbá kr*vo,“ tak to asi ke konfliktu muze vest velice rychle, jinak nejak nevim, asi jsem v jiné bublině ![]()
@Kelsey1 píše: Více
@Snopy123 píše: Více
Tak ja mam taky jedno dite s VD, a kdyz jsem videla, ze nekdo na nej venku z dospelych nebo i deti mluvil a ten nas malej cudla proste jeste nebyl schopny odpovedet, ani slovo, proste nemluvil, tak jsem nemela problem lidem rict - vite, on jeste nemluvi, nebo u deti jsem neco jakoby rekla za nej, a nesetkala jsem se s zadnou reakci typu : kdybyste delala to a to, mluvil by. Naopak, lidi meli spis tendenci rikat- nebojte, on se rozmluvi, a pak uz neprestane, nebo neco takovyho. Reakce byly opravdu mily. Protoze videli i me, a ze jsem normalni, nestavim se na zadni.
Oni ty cizi taky nemuzou vedet, ze je nejaka diagnoza. Ne ze by to vedet museli, ale kdyz uz je nejaka interakce, tak proc ne..nemusis vypravet celou historii, jen kratka zminka a vestinou jim dojde, ze „aha“..
A ted obcas zase narazim ja na rodice, kteri maji nestandardni dite, a klidne reknou- on je autista…nedelaj z toho vedu..
Tak u padesatnic menopauza? U některých prý zvyšuje agresivitu
Ale nevim no, diskutuji tak maximalne s nejbližší rodinou, ostatní pouštím jedním uchem dovnitř a druhým ven a mam klid
Treba na nosítka jsem si obcas komentáře vyslechla, ale vetsina mi přišla spis komická, třeba kdyz to nekdo označuje jako neco „moderního,“ to me pobaví spolehlivě…
@Kelsey1 píše: Více
Mně se moc líbí výrazy na muziku a mindala, to je boží ![]()
Můžeš napsat jak jsi babu zrychtovala a jak na to reagovala? Já mám bohužel podobné problémy s vlastní matkou a je to šílený a jakkoliv se vymezím v tu ránu je ona strašná chudinka, které já ubližuju. Táta je skvělej chlap, ale ona ho má bohužel naprosto omotanýho kolem prstu, takže onmi potom domlouvá, že maminka to myslí dobře jenom já to špatně chápu ap
![]()
slyšel jsi někdy radu „jedním uchem tam a druhým uchem ven“, tím se řiď, ušetříš si spoustu nervů
@Beruska999999 píše: Více
jo, napsala jsi to dřív, jak já ![]()
jedním uchem tam, druhým ven
s cizími lidmi nediskutuju, pokrčím rameny a nevšímám si jich, nezájem
Ještě me napadlo, jestli nejste takové ty typy, co jedou gentle parenting takovým tim okázalym stylem, co je zase trigger pro par lidi…jednu takovou matku mam v okolí taky a ačkoliv jsem.taky k tomu stylu blízko, obcas me irituje, protože to její vysvětlování k dítěti, které asi musí nutne slyšet půl vesnice fakt působí, ze se potrebuje předvádět, jaká je dokonalá a lepší než všichni
Pritom papouskuje poucky z kazdeho druheho videa…Ale jako obcas protocim oci a neresim
Nicmene obcas to její dítě dela pěkný curbes a hlavne otravuje ostatní deti, a pak je to horší no.
Nejlepší je asi házet řeči cizích lidí za hlavu, pokud víš, že bys to stejně neaplikovala nebo že to tak dělat prostě nebudeš. Odkývat a jít si po svém. Na co ztrácet energii.
Já jsem vše hodila za hlavu a dávno zapomněla, až teď, jak to mluvíte o tom nemluvení, jsem si vzpomněla, že mě jednou kdosi nakrknul, když jsem si ještě iniciativně sama „postěžovala“, že můj syn pořád ještě nemluví a to už mu budou 4 roky. To jsem dostala přednášku, jak je to moje vina, protože jsem na něj od mala pořád a pořád nemluvila a vše kolem nekomentovala a nevysvětlovala a nepopisovala celé dění světa. Tak jak se měl asi naučit mluvit. To jsem skutečně nevěděla, co na to říct. Diagnózu nemá, dávno samozřejmě mluví.
Ale že by někoho vyloženě nějak iritoval můj přístup k dětem, že by se kvůli tomu na ulici vztekal… jakože okolojdoucí paní by se vztekala, protože nejednám dle jejího názoru… To vůbec nebo to fakt tak ignoruju, že už to ani nevím.
@stinga píše: Více
Tohle ale nefunguje u rodinných příslušníků, kteří si mlčení vyloží jako souhlas a valí ještě víc.
@Dušanpoduška Ono to dítě mělo diagnózu, ke které to chování prostě patří. Jen to nemá na čele napsané. Pokud byli jo urputný ( jako že ženská chtěla vzít dítě a jít s ním ona sama, atd …) tak jsem ji poslala do háje. Ale mně třeba i kamarádka poučovala, že moje dítě by mluvilo, kdyby …. Protože ona má taky děti, tak přeci tomu rozumí. Těch zkušeností bylo mraky.
Ze začátku jsem měla potřebu vysvětlovat, brzo mě to přešlo a neřešila jsem je.