Proč lidé kecají do výchovy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eva2610
2.8.25 16:25
@Dušanpoduška píše: Více

Já teda nevím, mám dvě malé děti, ale nikdy jsem se (kromě mámy) nesetkala s nevyzadanymi radami, s tím, že by někdo komentoval moji výchovu nebo chování mých dětí. Nebo kojení. Ostatně ani nevím, jak by cizí lidi mohli vědět, jak dlouho kojím a jestli vůbec.

• Citovat
  • Upravit
15205
2.8.25 16:49

@Dušanpoduška Asi působíš nesbevedome, nebo máš kolem sebe divný lidi. Kdysi s první dcerou jsem se občas sestávala s nepochopením mé výchovy. S druhou uz nikdo ani neceknul, protoze prvni je skvěla, ze by takové dítě každý chtěl. :lol: Ja se obcas musím krotit abych nekomentovala, protoze někteří rodiče umí deti jen nesmyslně buzerovat. Nebo jednou se mi chlubila sousedka jak nechala 8 měsíční vnučku v noci plakat 2 hodiny. Svůj názor jsem si v tomto přídě nenechala pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8948
2.8.25 16:54
@Anonymní píše: Více

Jak reagovala? Měla nadutou papulu. Ale ona si to k srdci nevezme. Při další návštěvě zas bude něco mindat. Prostě jsem ji řekla, ať dá naši holce pokoj. Jestli někam může nebo nemůže, kdy se vrátí, tak o tom nerozhoduje. My jsme mezi sebou domluvení. A její dcera ji pleskla, ať ji nechá, že stačí, jak se podepsala na nich, že je komandovala, zastrašovala a nic bez nesměli, co ona neschválila. Tak se nafoukla víc. Jejich otec jen tiše pospouchal, co páchá. Dneska prvně jsem ho (tchána) slyšela, že jí řekl, ať přestane rýpat a nekomentuje, co nemá. Pak dcera říkala, že chodí na brigádu, ať si vydělá část na jablko. A zbytek jsme řekli, že dostane na narozeniny. Tak babka zas dělala obličeje. Prostě vše špatně. Taková negativistická povaha. Místo pochvaly, že holka se snaží, má motivaci, cíl.
Angličany máme na návštěvě. To ji taky vadilo, že se mezi sebou baví v jazyku. Děcka s nimi drží debatu, domluví se. Nebojí se komunikovat. Hlavně ta nejstarší.

Příspěvek upraven 02.08.25 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
2.8.25 17:00
@Eva2610 píše: Více

přesně, také nevím, kde žijí lidé, kteří komentují výchovu cizí matky a cizích dětí, a také mi do výchovy mluvila jen má matka, třeba s připomínkou, ať sebou vezmu teplé oblečení, že navečer bude zima, nebo že mám dát teplejší čepičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 17:12

@stinga buď ráda, mně i naprosto cizí lidé. Včetně zásahu, jak jsem popsala, přitom jich se to nedotýkalo.
Teď mám už naštěstí děti velké.

• Citovat
  • Upravit
3018
2.8.25 17:20

Není to jedno? :roll: Ilustrační příklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
2.8.25 17:21

Jeej, paní na zastávce, kamarádky mámy, kamarádky tchyně, mámy mých kamarádek.. Kojíš? je nejčastější otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
2.8.25 17:26

Jednoduše se nudí sedí doma celý den a tak maji čas na nesmysle u nás ve městě je to samé. Nech je ať si říkají co chtějí jedním uchem tam druhým ven 😂 😂.. Tyhle ženy jsou prostě své a stejně to nezměníš. Když koupíš zelené kolo tak to bude blbě, proč není modré???…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
2.8.25 17:32

Tuhle jsem si vyslechla radu od cizi paní, že dítě nemá co dělat v obchodě dokud mu nebude alespoň rok podotýkám že je to malý obchod na vesnici. Chytne nemoc a prý umře..Tak co na to máš říct radši nic. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.8.25 17:45

Tak na to se mě teda nikdo neptal. Nestykam se s kamarádkami mámy a moje kamarádky moje kojení nezajímá. Me teda to jejich taky ne. Dokud to nevytahne někdo sám, tak se neptám. Přijde mi to neomalene.

• Citovat
  • Upravit
237
2.8.25 17:51

Mně taky. Ale ptají se na to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.8.25 18:02

Uf. Jsem tedy rada, ze žiju mezi normálníma lidma…

• Citovat
  • Upravit
8453
2.8.25 18:20
@stinga píše: Více
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
2.8.25 20:03

Vážně někoho zajímají až tak moc cizí děti? :think: To teda z okolí neznám. Asi máme štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2082
17.8.25 10:18

Protože si myslí, že oni to vědí a umí nejlíp a ty potřebuješ radu zkušenějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí