Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
S takovým chováním u starších dam (spíše než 50+ bych to posunula o deset let a výš) jsem se nesetkala jako rodič, ale v rámci práce mnohokrát (organizace akcí pro seniory). Zpočátku mě to hodně trápilo, protože radily, a pak se urážely, když nebylo po jejich nebo soustavně kritizovaly to či ono. Bylo to únavné než jsem přišla na to, že se jen potřebují cítit důležitě, že jsou pořád k něčemu platné a jejich názor má váhu. Tedy když mě rozhodila nějaká jedovatá poznámka, měly radost, že to působí.
Ta kritika ale nebyla o mě, byla o jejich vlastní nejistotě. Když mi to došlo, hodně se mi ulevilo. ![]()
@kyslík píše: Více
to znám, mám vnuka s VD, extrémní nedonošeňátko, taky dlouho nemluvil, mě bolely panty, jak jsem pořád mluvila - i za něj, aby mohl jen kývat hlavou nebo ukazovat, to samé jeho rodiče a můj muž, vyprávěli, popisovali, zpívali. no a stejně jsme měli podle mojí matky mluvit víc… nechávat ho vyhladovět, přivazovat k nočníku, polévat studenou vodou, nepomohlo nic, pokaždé si jela svoje. někdo si nemůže pomoct asi.
@ibis píše: Více
protože se nudí a pak napadá lidi, co mu odpovídají, že se nudí ![]()
@Dušanpoduška píše: Více
jako dospělí sebou hazou o zem? kecas..
@Dušanpoduška píše: Více
Je to otravne
Jako ja na to nereaguji, ale.kdyz ty. pises, ze pro někoho je nositko a utisovani trigger, tak pro někoho jiného je trigger matka, která 20minutovym hlasitým monologem neustále poucuje dítě, ze musí čekat ve frontě a nesmí kolem sebe kopat…no, je to proste vopruz :nevim Hlavně, kdyz to dítě do tebe uz 5× koplo ![]()
Příspěvek upraven 02.08.25 v 15:42
@Beruska999999 píše: Více
20 minut ve frontě s dítětem? Kde to bylo?
@MartinL45 píše: Více
a ještě klejou a klejou, když někdo kojí 2leté dítě,
a pak také klejou v tramvaji ![]()
no jo, někteří lidé mají těžký život
Mně teda nikdo neradí, ale jeden den jsem měla obzvláště výživný. Ráno okolo pískoviště prošla čarodějnice, co krakorala, že je všude bordel a že za nich by se to nestalo (písek tam je mimo to primární ohrazení). Ale brutálně nenávistně vůči nám, co jsme tam s dětmi seděly. Paradoxně děcka byla zticha a nikdo nic nehazel, byla to všechno jen nunata.
Odpoledne jsem si sedla, dala si na sebe dítě a z 20m jsme koukali na vencici se borderky. Baba, právě okolo 50, si dala strašlivě záležet, aby ječela tak, ať to slyším. Že je to hrozné, co otravuju, že tam mám haranta přiběhne pes a budu ječet. Řikala to chlapovi vedle, co on říkal, to jsem neslyšela
prý tam nikdy nechodíme, co tam prudime. Ehm, seděla jsem u dětského hřiště, děcko zrovna začalo lozit, jak bych tam mohla jindy chodit ![]()
Jsou divní lidi.
@Dušanpoduška Nevim, kolik ti je, ale říká se tomu vzájemná úcta.. Vždy starší generace se snažila pomoct/radit mladší generaci.. Samozřejmě občas si to člověk musí přefiltrovat v hlavě na dnešní dobu, ale rozhodně to není o tom, že naše matky jsou krávy 🐄., které nic nevyřeší a neumí..
@Temnástranasíly píše: Více
ano, jsou divní lidi, nejlepší si jich nevšímat, tím to pro ně přestane být zajímavé
@Musulka12 píše: Více
Nevyžádané rady nejsou projevem úcty, ale zneschopňování. Přesně jak říkáš, my matky nejsme krávy, které nic nevyřeší a neumí.