Váš názor - přednost v MHD má těhotná nebo důchodce?

17
10.6.25 21:13

Vas nazor - prednost v MHD tehotna nebo duchodce?

Jsem ve 7.mesici tehotenstvi, tesne pred nastupem na materskou… dnes jedu z prace, sednu si v buse na misto urceno pro tehotne/handicapovane a na dalsi zastavce nastoupi 4 duchodkyne, z kt. jedna na plnou hubu rekne ze slecna /ja/se postavi… postavila jsem se a rekla ze jsem tehotna…. nevedela jsem jestli mam brecet nebo se smat…
az ted mi doslo proc maji lide v MHD dost starych a neuvolni jim misto
nejlepsi je jet z nakupu nebo duchodcovske kavicky v pul5 odpoledne kdyz je nejvic narvano a vyzadovat si jeste volne misto.. a hlavne ze se vozi zadarmo..
myslite asi ze jsme mela myslet na sebe a neuvolnit misto?
taky ani okolo nezareagovali a ignorovalo tuhle situaci…
jaky je Vas nazor, kdo ma prednost? duchodce nebo tehotna?
omlouvam se za diskusi ale potrebovala jsem se asi vypovidat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22914
10.6.25 21:15

Já bych vyskočila i kdybych byla těhotná a věřím, že by mě babča posadila zpět, podle jejího fyzického zdraví a uvážení a někdo " normální" by situaci vyřešil, že by pustil sednout dal..Myslím, že těhotná není nemocná, pokud není riziková. Záleží jak starý je důchodce atd..rozdíl je 60let a pak stará babička co se sotva drží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
10.6.25 21:17

Tak asi záleží na kondici dotyčné těhotné a taky dotyčného duchodce..pokud bych měla nějaké komplikace, omdlevala bych apod. Tak bych vitálního důchodce fakt nepustila…pokud bych žádné problémy neměla tak bych důchodci místo uvolnila…nicméně pokud by takhle drze nakracel tak bych si to hodně rozmyslela…vetcheho seniora nebo člověka s holemi bych pustila sednout asi vždycky s tím že to nějak preklepnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5028
10.6.25 21:20

,,Omluvila" bych se a řekla, že jsem těhotná a stát nebudu. Víc bych s nimi nediskutovala, ať si požádají někoho, kdo není starý, ani těhotný. Spíše je to ostuda pro zbytek spolucestujících, že mladší ročníky automaticky nevstanou a nepustí seniora/těhotnou sednout. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.6.25 21:21

@petrushqa Rozhodně bych nereagovala na nějaké Slečna se postaví a ani nic nevysvětlovala. To jako děláš vždycky všechno, co ti kdo řekne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
10.6.25 21:21

Za mě určitě důchodce. Jednak je starší, takže i vzhledem ke společenské etiketě. Jednak těhotenství není nemoc. A celkově, dovedu si představit, že v určitém věku už ty lidi prostě fakt bolí nohy. A dodatek, samozřejmě něco jiného je, když má těhotná žena nějaké vážné zdravotní komplikace

Příspěvek upraven 10.06.25 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
10.6.25 21:22

V 7.mesici bych se místa nezvedla, a už tuplem ne kvůli takový ochechuli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
10.6.25 21:22

Tak já si jako těhotná nesedala na místo pro handicapované, to za mě patří starým nebo handicapovaným. Ale klidně se přiznám, že v těhotenství jsem svoje místo nikomu nenabízela a bylo mi úplně jedno co si o mně kdo myslí. Vymodlené těhotenství po IVF, rizikové, s krvácením, později s hrozbou předčasného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
10.6.25 21:26

Někteří lidi jsou fakt sobci, nic si z toho nedělej.
Ideálně, kdyby se zvedl ještě někdo…

Moje zkušenost v prvním těhotenství, kdy jsem často omdlévala, že kdykoli jsem v šalině řekla, že mi je zle a jestli by mě mohli pustit sednout, tak mě všichni hned pustili.

Jinak ale je to těžké. U důchodce je mnohem větší pravděpodobnost, že za jízdy spadne. Ale u těhotné ten pád může mít horší dopady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.25 21:27

Vstát snad mají ti ostatní, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9293
10.6.25 21:32

Na tyto místa jsem si nesedala ani jako těhotná. Takže mně by se to nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Taky jsme jednou jela v MHD, sedla si na stejné místo. Seděla jsem já a zbytek důchodci. Ale okolo mě bylo ještě někde místo ale jedna drzá paní na mě začala ječet( až když vystupovala.. asi se dřív bála :mrgreen: ) zda se nestydím a jakej mám handicap.. že tady stojí starý pán a bla bla… Řekla jsem jí že jsem těhotná a že pán má tady místa dost pokud si chce sednout.. naštvala mě baba a tak jsme si rýpla gestem rukou že mele :mrgreen: nevidím důvod proč bych nemohla sedět, mám to už za pár, kdybych byla na začátku těhotenství tak bych takhle nevysedávala :)
Ale nesnáším tyhle důchodce, co hned startují… :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25187

Netuším, jak bych se zachovala. Asi by záleželo na momentální situaci. S první jsem byla aktivní až do porodu, se třetí jsem ke konci měla jakési křeče, poslíčky, či co, při každém prudším pohybu. Takže bych se zvedla a zlomila v pase kvůli křeči… By mě zajímal její pohled.

Ale jinak souhlasím s tím, že se často setkávám třeba s tím, že kolem 15. hodiny odpoledne, kdy je všude frmol, je plný supermarket důchodců. Košíky všude v cestě a já chci proběhnout a malým nákupem. Neříkám všichni, ale někdy mám pocit, že to dělají naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
10.6.25 21:49

Mělas s úsměvem zahlásit, že vetchou stařenku pustíš vždy ráda 😁 Nebo naopak poznámku o slečně ignorovat a říct, že jsi těhotná (na místo máš nárok jako ony). Jak by podle tebe mělo reagovat okolí? Jedině tě pak pustit sednout, což by se asi stalo, kdybys o to někoho požádala.

Jinak záleží na situaci-kondici těhotné a důchodce. Poznámky o kavárničkách a jezdění zadarmo jsou za mě dost mimo. Stejně tak způsob „žádosti“ paní o uvolnění místa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak