Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jedno odlehčenější téma.. i když podle názvu asi nic moc.. ![]()
Tak tedy dnes jsem byla ukázat svého 8mi týdenního synka v bývalé škole. Samozřejmě se každá ptala jak to zvládáš? jaký byl porod? co malý? No a když jsem jim pověděla, že prdvních pár týdnů nic moc, porod prostě super rychlý a bezproblémový a malý, že je celkem klidné mimi, co sice spí málo, ale taky nepláče spíš se chce „bavit“..
Nelhala jsem ani v jedné věci a všechny na mě koukaly jako bych si vymýšlela. Jen jim věšela bulíky na nos. ![]()
Něco podobné i babizny co načumují do kočárku když jim řeknu že je malej zlatej hned spustí lamentace.. jééé to počkej až mu bude půl roku, v půli roce jééé to počkej až bude běhat..
V těhu to samé: „Kope?“ Ano „Jé a to počkej až začne pořádně kopat?“
Otékají ti nohy? jo Jééé to počkej až ti pořádně otečou…
Zvracíš? ne ještě ne.. jééé počkej to teprv příjde…
Přijde mi že teď nikdo druhýmu pomalu nic dobrýho nepřeje ![]()
Víte taky hned každému líčíte na potkání jak hrozná tak která věc bude?
Někdy mi příjde že lidi chtějí slyšet jen to špatné, tomu se snad věří líp či co? ![]()
Je jen naše mini-městečko tak bláznivý nebo se tohle děje všude?
Stalo se vám taky že na vás koukali divně po odpovědi mám se fakt dobře je to super?
JJ, teď se mě známá ptala, jak se mám a tak, tak jsem řekla, že emmča je super hodné miminko, že je úžasná a ona na to - no, jasný, že je „úžasná“ když jí rostou ty zuby..ironie jako prase..na to jsem odvětila, že jsem moc ráda, že ji rostou zoubky, že aspoň nebude muset jíst mixovaný řízky…
To znám.Mám abnormálně hodné dítě.Když už se teda smířili všichni s tím že u nás se nikdy neřve,furt spí tak aspon spustili písničky o tom jak bude určitě nemocnej,hluchej,postiženej že hodný děti nejsou normální ![]()
Já se přiznám, že když mi někdo řekne, že se těší, až to jeho miminko začne běhat, tak říkám, že já bych byla u toho staršího radši, kdyby ležící vydržel dýl… (po čtyřech lezl kolem 5 měsíců…)
a ať si užívaj ten relativní klid, když ještě jen leží… Teď u druhýho je sice super najít ho, kam ho položím, ale na druhou stranu bych byla ráda, kdyby běhal a mohl tomu staršímu už taky zdrhnout
Ale zároveň mě děsí představa, že jeden bude utíkat na jednu stranu a druhej na druhou
![]()
Zas je lepší počítat s horší variantou a pak bejt mile překvapená, že to „sýčkování“ okolí se nevyplnilo ![]()
Mě malej spí celou noc od narození. Nikdo tomu nevěřil a strašili mě prdama, zubama, očkováním a nic z toho, malej pořád spí celou noc. A je úplně zlatej.
Nebo když jsem měla rodit tak mi líčili pomalu hororové story a já o porodu skoro ani nevěděla. ![]()
jo já slýchala mimino si taky musí pobrečet nech to trochu vyřvat! Na co když vím že pláče jen když mu něco schází nebo se mu něco nelíbí.. jedině kdy řve je před koupáním.. ale jak je ve vaně stichne, pak se napucne a buď usne nebo chvíli čumákuje a je zase klid.. chápu že některý miminka jsou uplakaný ale náš prostě ne.. tak mi zas říkaj že teď je hodnej ale počkej v pubertě ![]()
Jej, tohle taky nesnášim.
Máme milionovýho kluka, usměvavý spavý sluníčko a když se lidi ptaj, tak to povím. A hned následuje: Takhle je to hodný/hezký/roztomilý, počkej až se začne plazit/chodit kolem nábytku/běhat/mluvit/vztekat, to vám veget skončí, budete muset upravit byt…říkáme si s manželem(možná naivně)že když budeme od začátku důsledně trvat na svém, nebudou úpravy třeba…navíc já se těšim až bude zase o krok dál, pořád se díky němu učím novým věcem a jsem z toho na větvi
Já si na to dávám pozor a pouze si to pomyslím…např.když mi kamarádka tvrdila, že až bude mít mimi, bude ráno vstávat o 10minut dřív, aby se upravila…myslim si svý a nahlas řeknu, že uvidí jaká bude realita, že já bych si teda budíka rozhodně neřídila
Pozitivitě zdar!!! ![]()
janisska píše:
Jej, tohle taky nesnášim.Máme milionovýho kluka, usměvavý spavý sluníčko a když se lidi ptaj, tak to povím. A hned následuje: Takhle je to hodný/hezký/roztomilý, počkej až se začne plazit/chodit kolem nábytku/běhat/mluvit/vztekat, to vám veget skončí, budete muset upravit byt…říkáme si s manželem(možná naivně)že když budeme od začátku důsledně trvat na svém, nebudou úpravy třeba…navíc já se těšim až bude zase o krok dál, pořád se díky němu učím novým věcem a jsem z toho na větvi
Já si na to dávám pozor a pouze si to pomyslím…např.když mi kamarádka tvrdila, že až bude mít mimi, bude ráno vstávat o 10minut dřív, aby se upravila…myslim si svý a nahlas řeknu, že uvidí jaká bude realita, že já bych si teda budíka rozhodně neřídila
Pozitivitě zdar!!!
Ráno si nařídit budíka.
To chci vidět jak ji to dlouho vydrží, přece se jí bude budit každý dvě hodiny ne. ![]()
protoze to je ceska povaha ![]()
muzu porovnat s Anglii,tady lidi naopak povzbudi a vse vidi pozitivne
Jinak se snažím myslet pozitivně, říkám si, že první byl úžasný hodný miminko, který jen jedlo a spalo, ale teď je to hajdalák maximální…
Tak třeba se ten druhej vyřve teď jako malý mimčo a potom bude hodňounkej, nevztekací… To bych klidně přežila i to řvaní teď, s vidinou nevzdorovacího batolete ![]()
tak tohle znám taky
Mám skoro půlroční holčičku a od takové řeči slýchám neustále
Malá je od narození extrémně hodná
a když se mmě někdo zeptal, co malá, jejich odpověď byla stejná…
„Počkej po šestinedělí.“ „Počkej, třetí měsíc je zlomovej.“ "Ona ti spí celou noc??? Však ono na půl roce..bla bla bla ![]()
Jinak lidi, nebo spíš Češi jako takoví jsou známí svým negativním postojem k životu a vlastně všemu… ![]()
Taky mám hodný dítě, spí a když ne tak je usměvavý, klidný prostě sluníčko, za ten rok a půl by se špatné dny daly spočítat.Když byl hodně nemocný tak plakal, protože jsem mu dělala ošklivé věci, jinak opravdu na prstech jedné ruky.A přesně počkej až tohle, počkej až tamto, tak čekám no ![]()
Janulin píše:
tak tohle znám takyMám skoro půlroční holčičku a od takové řeči slýchám neustále
Malá je od narození extrémně hodná
a když se mmě někdo zeptal, co malá, jejich odpověď byla stejná…
„Počkej po šestinedělí.“ „Počkej, třetí měsíc je zlomovej.“ "Ona ti spí celou noc??? Však ono na půl roce..bla bla bla
Jinak lidi, nebo spíš Češi jako takoví jsou známí svým negativním postojem k životu a vlastně všemu…
přesně
proto když se mě někdo zeptá jak se mám, tak už několik let odpovídám výborně, a není o čem mluvit ![]()
Hele já těhotenství úúúplně celý poslouchala jak na porodním sále chcípnu
rodila bych za korunu ![]()
jak šestinedělí bude hrůza
ani jsem si nevšimla,že v 6 nedělí jsem nemít tak dlouho krámy
když malý spal od porodky celou noc tak jsme poslouchala počkej po měsíci příjdou prdíky - nepřišly spal furt ![]()
pak počkej začno zoubky a to teprv bude,kdyby se nesmál ani bych si nevšimla,že zuby má ![]()
teď zas počkej na stoličky to bude hrůůůza ![]()
malýmu je rok … chodí a každej to je strašný,že nic doma neuděláš,ano neudělám chodím totiž do práce
a to jsou frky.. prostě když nepláčeš jaká je to hrůza,jak nic nestíháš ana porodním sále si pomalu duši nevypustila, dítě se ti nenarodilo přiškrcený,postižený mrtvý tak okolí prostě radost neuděláš
..
tetma píše:
Hele já těhotenství úúúplně celý poslouchala jak na porodním sále chcípnurodila bych za korunu
jak šestinedělí bude hrůzaani jsem si nevšimla,že v 6 nedělí jsem nemít tak dlouho krámy
když malý spal od porodky celou noc tak jsme poslouchala počkej po měsíci příjdou prdíky - nepřišly spal furt
pak počkej začno zoubky a to teprv bude,kdyby se nesmál ani bych si nevšimla,že zuby má
teď zas počkej na stoličky to bude hrůůůza
malýmu je rok … chodí a každej to je strašný,že nic doma neuděláš,ano neudělám chodím totiž do prácea to jsou frky.. prostě když nepláčeš jaká je to hrůza,jak nic nestíháš ana porodním sále si pomalu duši nevypustila, dítě se ti nenarodilo přiškrcený,postižený mrtvý tak okolí prostě radost neuděláš
..
Měli a máme to stejný. ![]()