Naše maminky: "Já Ti to říkala" :-)

755
16.9.11 14:23

Naše maminky: "Já Ti to říkala" :-)

Ahoj děvčata! :kytka: :mavam: Dnes jsem tak trochu přemýšlela nad svým životem, nad svými „telecími léty“ atd atd, vzpomínala jsem spíš s úsměvem… 8-) Hlavně ale na to, jak mi vždy moje mamča DOBŘE radila a jak já jsem jí zaručeně NIKDY neposlechla… Vždy došlo na její slova, vždy se stalo tak, jak ona „předpovídala“… :lol: Nejvíce jsme spolu bojovaly, co se týkalo mých partnerů… Měla jsem dva, dnes už vím, že fakt VOLY, což ona samozřejmě viděla hned, ale já si myslela, že mi „lásku“ snad závidí bo co! :mrgreen: Když jsem měla jednoho toho mladíka (asi v 19 letech), tak se o mě zajímal fakt slušnej, hodnej a dost bohatej chlap… Nosil mi jen dárečky, nic si ke mě nedovolil, zval mě na kávu a tak, trvalo to tak 3 měsíce, opravdu si nic nedovolil, byl moc galantní, prostě „to“ uměl… (měla jsem v té době zrovna krizi s tím přítelem)… No ale můj přítel „písknul“, zakňučel a já běžela jak pejsek… A tenkrát si právě moje mamka rvala vlasy a říkala: „Počkej, tak toho jednou budeš litovat!“ A já: „No jasně, Tobě jde jen o prachy, viď? Ale já jsem zamilovaná, víš?!“ :roll: :mrgreen: Podotýkám, že dotyčný přítel NEPRACOVAL, JÁ HO ŽIVILA, NEBYLO NA NĚM NIC HEZKÉHO, CHOVAL SE KE MĚ HNUSNĚ!!! Já nechápu, co jsem na něm viděla!!! :cert:

No, naštěstí to vše mám za sebou, bylo toho víc… Teď jsem opravdu šťastná a mám milujícího přítele, krásné děťátko :srdce: , ale fakt si na toto občas vzpomenu (protože onen muž je docela mediálně známý a občas ho zahlídnu v tv), že kdybych byla s tím galantním pánem a neztrácela 6 let života s VOLEM, že bych určitě nic nezkazila…

ALE na druhou stranu, asi je to osud… Člověk si musí něco zažít a prožít, aby se posunul někam dál… Asi to tak mělo být, abych se „propracovala“ až k mému současnému příteli… :srdce:

A co Vy? Taky máte ve svém životě něco, na co vzpomínáte, že „mamka Vám to říkala“??? :lol: Ať už je to v partnerství či v čemkoliv jiném???… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
16.9.11 14:30

Naprosto stejně..tedy né že bych měla 6 ztracených let s volem..Ale mamka vycítila hned, kdo není košer..
Ale vyprávěj to holce.. :roll:
To bude děs až takhle budu hučet do dcera a ony nic.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
16.9.11 14:31

No právě… Teď, když mám syna, tak se úplně děsím, co čeká mě… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.9.11 14:34

Bylo toho za můj život plno, co mamka správně odhadla…
Já byla zlobivé dítko a mamka vždy v zoufalství nade mnou říkala „oni ti to tvý děti vrátí…“ a teď mám dcerku a opravdu se začínám bát, jestli nebude mít pravdu i v tomto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.9.11 14:35

:lol: Super téma :lol:
Moje mamča mi taky chtěla vymluvit přítele. Bylo mi šestnáct, jemu o devět let víc. Vymlouvání jí moc nešlo, tak ho ze mě chtěla vymlátit. Trvalo to dva roky. Pořád mi říkala, že mně chce jen na sex, a že jednou budu litovat. Dneska jsme spolu s přítelem už skoro 12 let (9 let manželé) a mamka je ráda, že jsem ji neposlechla :lol: :lol: :lol:
Naopak mám pocit, že mamka lituje spousty věcí, že je prostě měla dělat jinak. Ona je taková, že to nepřizná na plno, ale chodí okolo všeho jako kolem horké kaše a je vidět, že by spousty věcí dělala jinak.
Ovšem takhle to mám jen já. Mám 3 sestry a ty asi mamču poslechnout měli, všechny tři jsou rozvedené, s exmanžely si dělají naschvály a mají doma peklo…
Tím, že jsem nejmladší, tak mi ségry vždycky nadávaly, že jsem rozmazlený spratek, a že za mě musely vždycky všechno dělat :roll: . Ale to, že ony chodily ze školy večer a přes den jsem byla doma jen já, totéž i o víkendech a potom, jsem byla úplně sama, když se odstěhovaly, to už neviděli :lol: .
Dneska jsou na mě rodiče hrdí, váží si mně, já jich a snažím se jim co nejvíce pomáhat, což sestry bohužel nedělají :-(
Ale vím, že vždycky když jsem něco provedla, tak mi mamča říkala „Jen počkej, ony ti to tvoje děti jednou všechno vrátí“ :lol:
A od té doby co mám děti, tak vím, že ve spoustě věcech měla pravdu - já jsem zvyklá dělat si vše po svém, a potom teprve vyzkouším to, co radí mamka (po čtyřech dětech už asi ví, co dělá :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.9.11 14:37

Občas vzpomínám, že mi říkala, že chlapi jsou na ho*no a že se nemám vdávat :mrgreen: No, a když u nás přijde na nějakou hádku a ona vidí, že jsem zničená,smutná a zralá tak akorát na rozvod tak mi tu větu „JÁ TI TO ŘÍKALALA“ Nezapomene zopáknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.9.11 14:38

:) Mamky vždycky říkají :) také znám. Mamka mi toho napovídala,že už pořádně ani nevím. Co se týče partnerství,tak s expřítelem… Já se chtěla vdávat,byla jsem zamilovaná… Prostě měla jsem na očích růžové brýle. Mamka mi říkala, neber si ho. Pořád mi to říkala. Já si stála za svým. Pak najednou jsem ty „brýle“ sundala a viděla vše jinak. Mladý, nevyspělý, mamánek… když došlo na téma " Pojď budem bydlet spolu samy" … byl oheň na střeše… bez maminky nebude, kdo by nám hlídal kluka, jak by se chodilo do hospody, jak by se mohlo chodit do kina, hrát hry na počítači…atd atd… Došlo mi,že s příchodem miminka jsem dospěla pouze já. Netrvalo dlouho a odešla jsem od něj. Cestovat od jehorodičů k mým rodičům a tak pořád dokola,jsem nechtěla trpět. Už jen kvůli dítěti. A já sama chtěla být svým pánem a usadit se. Prošla jsem si výhružkama,zastrašováním, vydíráním a nevím čím vším. Ale jsem na sebe hrdá,že jsem vše zvláda ovšem s pomocí nynějšího přítele. Je odemne o 15let starší,ale je to chlap ne dítě…

Toto maminka taky nemohla dlouho překousnout „je na tebe starý… máš na lepší…“ Nejhoršípro nibylo,že jsem se po soudu ohledně malýho sbalila a odešla do 300km vzdáleného Liberce…skoro rok byl můj přítel špatný. Až nedávno zjistila,že mě opravdu miluje a udělal by pro mě všechno na světě.

S exem pořád válčím…závidím těm co se rozejdou a jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
16.9.11 14:39
tterka píše: :lol: Super téma :lol:
Moje mamča mi taky chtěla vymluvit přítele. Bylo mi šestnáct, jemu o devět let víc. Vymlouvání jí moc nešlo, tak ho ze mě chtěla vymlátit. Trvalo to dva roky. Pořád mi říkala, že mně chce jen na sex, a že jednou budu litovat. Dneska jsme spolu s přítelem už skoro 12 let (9 let manželé) a mamka je ráda, že jsem ji neposlechla :lol: :lol: :lol:
Naopak mám pocit, že mamka lituje spousty věcí, že je prostě měla dělat jinak. Ona je taková, že to nepřizná na plno, ale chodí okolo všeho jako kolem horké kaše a je vidět, že by spousty věcí dělala jinak.
Ovšem takhle to mám jen já. Mám 3 sestry a ty asi mamču poslechnout měli, všechny tři jsou rozvedené, s exmanžely si dělají naschvály a mají doma peklo…
Tím, že jsem nejmladší, tak mi ségry vždycky nadávaly, že jsem rozmazlený spratek, a že za mě musely vždycky všechno dělat :roll: . Ale to, že ony chodily ze školy večer a přes den jsem byla doma jen já, totéž i o víkendech a potom, jsem byla úplně sama, když se odstěhovaly, to už neviděli :lol: .
Dneska jsou na mě rodiče hrdí, váží si mně, já jich a snažím se jim co nejvíce pomáhat, což sestry bohužel nedělají :-(
Ale vím, že vždycky když jsem něco provedla, tak mi mamča říkala „Jen počkej, ony ti to tvoje děti jednou všechno vrátí“ :lol:
A od té doby co mám děti, tak vím, že ve spoustě věcech měla pravdu - já jsem zvyklá dělat si vše po svém, a potom teprve vyzkouším to, co radí mamka (po čtyřech dětech už asi ví, co dělá :lol: )

No, moje mamka má taky 4 děti… a říká, že čím jsou starší, tím jsou starosti větší a horší… :mrgreen: Nejmladší sestře je teď 7 let a tak se mamka taky děsí, co jí přichystá… Ale já doufám, že nebude taková jako já… Já byla taková neprůbojná a „mouchy, snězte si mě“, ale sestra je už od narození takový diktátor a umí si všechny postavit do latě… :mrgreen: Ještě mamka říká jedno moudro a sice: „Malé děti skáčou po klíně a velké po srdci…“ :srdce: Prý se přesvědčila, že je to opravdu tak… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.9.11 14:47

moje mamča má 5dětí, já jsem nejmladší. A prvně jsem byla také mouchy sežerte mě… ale později „telecí“ věk, jsem hrozně zlobila :D Nestydím se říct,že rozum jsem dostala až s narozením prvního dítka… :oops: A také mi mamča říkala, počkej až budeš mít děti oni to to vrátí… Já doufám,že ně :D mamka musela mít velikou trpělivost. A já jsem nervák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
16.9.11 14:52

Tak koukám, že věta maminek: „Však ony Ti to Tvé děti jednou vrátí“, je docela častá… :jazyk: :mrgreen: A mám takový pocit, že ve většině případů se slova té věty opravdu naplní… :twisted: Jééé, no jsem na sebe zvědavá, snad to zvládnu! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.9.11 14:53
Terez85 píše:
A co Vy? Taky máte ve svém životě něco, na co vzpomínáte, že „mamka Vám to říkala“??? :lol:

Moje maminka byla rozený generál, neztratila by se v čele žádné armády - a s velkou oblibou (a k okamžitému naštvání všech zúčastněných) užívala větu „počkejte, až tu nebudu, prstíčkem budete hrabat.“

Není tu už třetí rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
16.9.11 14:58
BohunkaP píše:
Terez85 píše:
A co Vy? Taky máte ve svém životě něco, na co vzpomínáte, že „mamka Vám to říkala“??? :lol:

Moje maminka byla rozený generál, neztratila by se v čele žádné armády - a s velkou oblibou (a k okamžitému naštvání všech zúčastněných) užívala větu „počkejte, až tu nebudu, prstíčkem budete hrabat.“

Není tu už třetí rok.

Tak to je mi líto… :-( že zrovna tato věta se Ti vryla do paměti… … :cry: Ale moje mamka tuto větu taky už párkrát použila, měla ji od své babičky, která byla taky generál - mamka k ní nerada jezdila, páč opravdu měla zajímavé výchovné metody (opravdu „vesničanka“, tvrdá práce, dřina…) … Dnes na ni ale s láskou vzpomíná a taky často říká, že babiččina slova se do puntíku vždy naplnila… A vždycky říká, že takovou babičku bychom potřebovali jako sůl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
16.9.11 16:15

Taky taky..a ted uz vim,ze opet mela pravdu,proto uz ji posloucham :lol: :lol: kdyz jsem potkala ex,tak od zacatku mi rikala,ze neni k partnerstvi,ruzove bryle ovsem zaucinkovaly,a ted jsem sama s dvema detma,a ex nezvestny :evil: kdybych tenkrat poslechla :think:

• Citovat
  • Upravit
755
16.9.11 16:24
marra píše:
Taky taky..a ted uz vim,ze opet mela pravdu,proto uz ji posloucham :lol: :lol: kdyz jsem potkala ex,tak od zacatku mi rikala,ze neni k partnerstvi,ruzove bryle ovsem zaucinkovaly,a ted jsem sama s dvema detma,a ex nezvestny :evil: kdybych tenkrat poslechla :think:

Ty růžové brýle jsou fakt děs… :cert: :cert: To lidi opravdu někdy dělají věci, že se nestačíme divit… :roll: Já naštěstí „vyvázla“ z těch vztahů bez děťátka… To bych dopadla hooodně špatně… Co totiž vím, tak ten můj ex je na tom ještě hůř, než kdy byl… Zadlužil se tak, že jeho rodiče nyní prodávají barák (alkohol, automaty a nejspíš i drogy)… :pocitac: A rodiče, jako obvykle, ho tímto tahají z problémů… 8-o (chudák jeho táta dům postavil vlastníma rukama a šlechtil ho pro své dva kluky…) No jo, ale komu není rady, tomu není pomoci. Jeho rodiče pro něj udělali vždycky všechno a TADY bude asi ten kámen úrazu… Panáček si totiž myslí, že nemusí nic, páč rodiče vždy pomůžou… :cert:

Přeju Ti, abys brzy našla toho pravého a abys byla s dětmi šťastná! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.9.11 17:14

to máš teda štěstí, brýle si odložila ještě brzo :)

marra : taky přeji ať brzy najdeš pana božského :) a jste šťastní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová