Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi tyzden mame novych susedov niekde nad nami. A asi tyzden denne pocuvam blues. Nechcem robit v dome halo, zvlast preto ze malickej ta hudba nevadi a dokonca ju ani nezobudi ked uz zaspala. Lenze ja z toho tidli tidli dom tidli tidli taaaaaaaaaa uz leziem hore stenou, mam chut hadzat taniermi o zem a vyletim aj za skaredy pohlad. Ina hudba mi to nerobi, vylucne len blues, zvlast to „surove“. Neviete poradit co s tym? Mne fakt staci jedna pesnicka a menim sa na nepricetnu ![]()
Oni to poslouchají tak nahlas, že to je nejen slyšet, ale i poznat co je to za hudbu? Já to většinou nevydržim a jdu sousedy poprosit at to trochu ztlumí..
ja bych to taky resila slusnym pozadanim o ztiseni, to ze je poprosis at to nemaji tak nahlas nemusi zakonite udelat v dome halo. Udelej to zavcasu nez vybouchnes a udelas scenu, pak by z toho bylo haloo. Drzim palce, blues a jazz nemusim.
Taky jsem velmi snášenlivá osoba, ale dnes a denně, to bych i já měnila nejen barvu a hlas.
Nabízí se žádost o ztišení hudby. Ale faktem je, že třeba rock si já vychutnám taky jen když jeden na plný pecky, zvláště ty kapelky, které mají slušná kytarová sóla
A taky faktem je, že v některých domech ty překližkové stěny propustí i lidský dech a tam se prostě ztišit už nedá co. A nebo domluvit nějaký kompromis, že hudba bude od do.
P.S. Jazz a blues můžu v jen jediné výjimce, a to je vynikající live produkce ve stylovém baru, a to ještě po několika panácích.
Závidím
![]()
Ale pokud ti to vadí, tak je jdi slušně požádat. Je to reprodukované nebo hrané na živo? Pokud jsou to muzikanti a cvičí, tak to bude asi složitější. ![]()
Pustila bych si vlastní hudbu. Já to tak v paneláku dělala vždycky, prostě jsem musela mít kulisu, aby mě neštvaly jakékoli jiné zvuky. Už jsem myslela, že jsem fakt magor, co neumí žít v klidu, ale po přestěhování do domku, kde mě nikdo nesere
a je klid, už to nedělám a nechybí mi to.
Blues neblues, pokud je to prostě tak nahlas, že to slyšíš, tak bych je šla slušně poprosit, že občas to třeba nahlas zvládneš, ale takhle často teda ne
- možná si vůbec neuvědomují, že je to tak moc slyšet
.
Možná, že posluchači blues nemusí být tak drsné osoby, snad se s nimi domluvíš. Deathmetal by byl možná horší ![]()
Uff, vzpominam si, ze jeden muj soused jeste v Praze si hodne oblibil Tinu Turner
Zrejme chodil dost pozde z prace a jeste rekonstruoval byt, bylo to priserny. Zvonila jsem na nej a zadala, at to ztlumi a rekl mi, ze mi taky delame bordel…Celou dobu jsme byl fakt na ostri noze…