Proč mi nejde odsát mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.9.23 13:08

Proč mi nejde odsát mléko?

Ahoj, plně kojím, malá přibírá. Chtěla jsem si odsát mléko, protože mě bolí prsa a taky bych mléko nechala doma muži, aby malou nakrmil. Vyzkoušela jsem to manuálně-nic. A elektrickou odsávačkou jsem odsála 15ml. Zkoušela jsem to i v době kojení. Zase 15ml. Nevíte, čím to může být? Vložky do podprsenky mi prosakují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1771
20.9.23 13:12

@MartinaKindl333 no už jsem to slyšela, že někdo to tak má. Já tedy kojím i odsávám a bez problémů. Co máš za odsávačku? Já používám Philips Avent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
20.9.23 13:13

Bohuzel neporadim. Malou kojim v pohode, ale nikdy mi taky moc odsat neslo. Kdyz jsem potrebovala odsat do zasoby, aby mohl malou nakrmit nekdo jiny, odsavala jsem vzdycky tak na 5× aby to dalo jednu davku krmeni :? Taky mam Philips Avent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11790
20.9.23 13:16

Zkus odstrikat ručně…možná to půjde lépe..ale taky jsem už četla že někomu to jde a někomu ne…, Prostě ten plast tak nenastimuluje ke tvorbě mléka jako to mimino…já sem taky vždy odstrikala více ručně než odsala odsavackou. Vždycky semusela odsávat tak na dvakrát třikrát abych získala dávku na jedno krmení…ale bylo mi to stejně na nic..protože malej moje mléko z láhve ani náhodou…😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.9.23 13:45

Adrenalin blokuje oxytocin, zkus u toho zrelaxovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
20.9.23 14:17

Mně odsávat nešlo, vždy jsem ze sebe vyždímala cca 20 ml. A malej stejně flašku nechtěl. Kojila jsem přitom dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
20.9.23 14:34
@MartinaKindl333 píše:
Ahoj, plně kojím, malá přibírá. Chtěla jsem si odsát mléko, protože mě bolí prsa a taky bych mléko nechala doma muži, aby malou nakrmil. Vyzkoušela jsem to manuálně-nic. A elektrickou odsávačkou jsem odsála 15ml. Zkoušela jsem to i v době kojení. Zase 15ml. Nevíte, čím to může být? Vložky do podprsenky mi prosakují..

Máš to prso správně vložené v odsávačce? Jak dlouho jsi po porodu? Po 3 až 4 měsících už to nejde tak automaticky, mléko se může tvořit až při sání. Taky platí, že když potřebuješ a chceš, nemusí to jít. Lépe je nadělat si zásoby a namrazit v prvních týdnech po porodu. Mléko může být v mrazáku několik měsíců a potom, jak dítě odroste, v době Tvé nepřítomnosti může dostávat příkrmy a jiné tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
20.9.23 14:46

Taky sem to tak mela u všech dětí, mlika hromada, teklo mi to ve dne v noci, ale jak sem vzala odsavacku, tak ani kapka. Někdo to tak má, neudelas nic, holt ten kus plastu nenahradí dítě, mě mliko spoustela prave ta blízkost miminka, případně jeho pláč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
20.9.23 15:07

Také mi to nikdy nešlo.
Nakonec něco málo jsem dostala z klasické ruční vakuové odsávačky či jak se to jmenuje. Ale také žádná výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
20.9.23 15:07

Taky neodsaju nic. Mléka mám dost, ale odsavačkou z obou prsou dohromady dostanu max 50 ml. Manuální odsavačkou nebo ručně ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16927
20.9.23 15:17
@MartinaKindl333 píše:

Ahoj, mě taky elektrická odsavačka brala strašně málo, tak jsem si koupila uplně obyčejnou manuální Aventku pákovou a s tou to šlo mnohem lépe :nevim: ale já byla na prd i kojná, takže u mě asi problém nejen v odsavačce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
20.9.23 15:54

Mám tři děti, všechny jsem kojila a ještě kojim a neumím to :lol: ručně vyzdimam za 10 minut polévkovou lžíci a strčit kozu do odsavacky? No to ani náhodou, z toho mám hrůzu 8o :mrgreen:

Zato kamarádka prvorodicka si ještě před porodem odstrikala několik stříkaček mleziva do mrazáku a následně přechovávala tak litr mléka :lol:

Z toho vychází, že já jsem asi nějaká marná v tomto směru :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko