Proč mi vadí tchýně?

Anonymní
17.5.21 00:36

Proč mi vadí tchýně?

Ahoj.
Jdu se spise vykecat.
Mam toho zleho s partnera rodinou dost za sebou, ale uz je to pryc. Tak 4 roky spolu vychazime normalne. Od meho tehotenstvi uplne nejlepe.
Moje tchyne rekne svuj nazor, ale nestrka do niceho nos. Kdyz je potreba pohlidat 1.5 r syna, tak s radosti souhlasi, kupuje mu obcas obleceni, hracky, zve nas na obedy a dava mi domu pro syna to, co mu ten den navarila atd… Je k nam velmi pohostinná a vstricna, ale i tak ji nevyhledavam a jezdim tam jen kvuli synovi. Jedine co me na ni stve je financni negramotnost. Ziji z vyplaty do vyplaty a obcas chteji od nas pujcit. Ale co potrebuji tak nejak mají.

Nejsem nikdy nadsena, kdyz ho hlida bez moji pritomnosti nebo jinde, nez u nas. Prijde mi, ze syna moc nehlida. A navic doma moc neuklizi, bordel nemá nikdy, ale na muj vkus by mela vysávat a utírat prach. Vadí mi i to, ze maji dum zarizeny jako pred 40ti lety a ze maji blbe vymalovane zdi. Nevim proc, pritom povrchni nejsem a je to jejich vec, ale tam resim vsechno. Jinak, venku jen sedí a kouká co dělá. Doma ho nechá odejit do kuchyne, kam nevidí a pritom tam má schody.
Napr. dnes ho nechala spat venku pod oknem v kocarku, bez pripoutani. Nez by k nemu dosla, tak je na dlažbě. To je dle me dost nebezpecne a kdybych tam nebyla, kdo vi, zbytecny úraz.
Radeji ho davam k me mamce, ta ho opravdu hlida. :nevim: A to nerikam ted, kvuli preferenci stejne krve. Zkratka jsem takova klidnejsi.

Kazdopadne, nevite proc mi tchyne vadi? To je snad nejaka nemoc, ne, moje demence :think: Prakticky takovou by si pral kazdy, ale ja ji proste nemuzu prijit na chut. Pokecam si s ni, ale ze bych tam bez chlapa jezdila, to opravdu ne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
17.5.21 01:16

Protože jsi sama v sobě nejsitá a raději hledáš vnějšího nepřítele a schytává to celkem pohodová tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15152
17.5.21 05:45

Tchyně je normální člověk, ty jsi divná. Začni ze sebou něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.5.21 06:56

Takže to shrnu, když hlídá, koupí a poradí a zároveň do ničeho nekecá, tak je to ok. Ale jinak je tvůj názor na ní, že je špindíra a finanční negramot. Těžko budou mít supermoderní zařízení, když jdou z výplaty do výplaty. A jo, ať to chceš či nechceš, tak to, že dítě raději svěříš své matce, je věc krve. Docela by mě v tomhle případě zajímal názor tvého partnera. Já si myslím, že se ve vašem vztahu odráží nějaké křivdy z minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.5.21 07:13

Řekla bych, že něco nemáš stále dořešeného. Píšeš, že kdysi jste ty vztahy neměly v pořádku, je to teď možná lepší, ale řekla bych, že někde v podvědomí je pořád něco? Nějaká stará křivda? Jinak se to jeví jako bezdůvodná averze, ale podle mě žádná averze není jen tak.

• Citovat
  • Upravit
56505
17.5.21 07:19

Co je ti do toho jaké mají zařízení v domě? Nebo jak mají vymalované zdi? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
17.5.21 07:42

Tchýně je v pohodě. Ty řešíš blbosti (starý nábytek) a jsi nevyrovnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.5.21 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj.
Jdu se spise vykecat.
Mam toho zleho s partnera rodinou dost za sebou, ale uz je to pryc. Tak 4 roky spolu vychazime normalne. Od meho tehotenstvi uplne nejlepe.
Moje tchyne rekne svuj nazor, ale nestrka do niceho nos. Kdyz je potreba pohlidat 1.5 r syna, tak s radosti souhlasi, kupuje mu obcas obleceni, hracky, zve nas na obedy a dava mi domu pro syna to, co mu ten den navarila atd… Je k nam velmi pohostinná a vstricna, ale i tak ji nevyhledavam a jezdim tam jen kvuli synovi. Jedine co me na ni stve je financni negramotnost. Ziji z vyplaty do vyplaty a obcas chteji od nas pujcit. Ale co potrebuji tak nejak mají.

Nejsem nikdy nadsena, kdyz ho hlida bez moji pritomnosti nebo jinde, nez u nas. Prijde mi, ze syna moc nehlida. A navic doma moc neuklizi, bordel nemá nikdy, ale na muj vkus by mela vysávat a utírat prach. Vadí mi i to, ze maji dum zarizeny jako pred 40ti lety a ze maji blbe vymalovane zdi. Nevim proc, pritom povrchni nejsem a je to jejich vec, ale tam resim vsechno. Jinak, venku jen sedí a kouká co dělá. Doma ho nechá odejit do kuchyne, kam nevidí a pritom tam má schody.
Napr. dnes ho nechala spat venku pod oknem v kocarku, bez pripoutani. Nez by k nemu dosla, tak je na dlažbě. To je dle me dost nebezpecne a kdybych tam nebyla, kdo vi, zbytecny úraz.
Radeji ho davam k me mamce, ta ho opravdu hlida. :nevim: A to nerikam ted, kvuli preferenci stejne krve. Zkratka jsem takova klidnejsi.

Kazdopadne, nevite proc mi tchyne vadi? To je snad nejaka nemoc, ne, moje demence :think: Prakticky takovou by si pral kazdy, ale ja ji proste nemuzu prijit na chut. Pokecam si s ni, ale ze bych tam bez chlapa jezdila, to opravdu ne.

Je to úplně normální. Následují děti z prvního manželství a třeba i synovci a neteře z manželovy strany. Zní to blbě, ale prostě to „cizí“ lidi jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
17.5.21 07:50

Vadi ti spatne vymalovane zdi? 8o :lol:…jako min relevantni duvod uz si tezko predstavit :think:…pokud jde o duvody, ze nedava dostatecne pozor na batole, tak ji na konkretni veci proste upozorni. Ja se taky obcas nahodou dozvim nejake veci, ktere bych treba ja nedopustila, nicmene, kdyz mi to fakt vadi (prijde nebezpecne), tak zvedam tekefon a s prarodici to proberu, ze mi to zkratka vadi a at to nedelaji. Vzdycky to akceptovali, pokud vim.
Tobe tchyne evidentne lezi v zaludku, tak si v sobe zkus uprimne probrat, co se mezi vami v minulosti stalo. Treba ziskas nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.5.21 07:59

Jestli jste spolu mely předtím nějaké dusno, asi uz na ni mas alergii a vadí ti kdejaka blbost. Je to do určité míry pochopitelné. Nicméně tchyně dělá, co může, abyste spolu vychazely, tak by bylo fer vynaložit stejné úsilí. Nemusíš s ní pořádat dámské jizdy, ale není nutné jezdit bílou rukavicí po nábytku. Mimochodem moje tchyně ma taky starý nábytek - ne z nouze, ale protož se jim stale líbí a vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
17.5.21 13:08

Mně přijde, že hodně lidí má averzi ke tchýni už tak nějak z principu. Je to zakořeněné ve společnosti. Navíc to je někdo, koho sis sama nevybrala a jako dva cizí lidi byste se nejspíš nestýkaly. Jenže je to máma tvého muže, tak ji musíš akceptovat ať se ti to líbí, nebo ne.

Z popisu mi ale nijak hrozná nepřijde, naopak. Jestli máš výhrady k tomu, že na syna nedostatečně dohlíží, tak jí zkus v klidu vysvětlit, z čeho máš strach a proč. Třeba si jenom neuvědomila, že nepřivázané batole může z kočárku vypadnout apod.

Jinak bych tchýni nechala být. Buď ráda, že máš druhou hlídací babičku, která neprudí a není nijak narušená. To je luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.21 14:13

Tak si tchýně vyměníme, ano? Moje tchýně vidí vnoučata 2× za rok a to jí bohatě stačí. Samozřejmě před covidem, Nikdy dětem nic jen tak nekoupila, na Vánoce mi dá 500 kč, ať jim něco koupím, na narozeniny jim nedává nic. Bydlí kousek a naposledy byli u nás před cca 6 lety. A pak se hrozně diví, že k ní vnoučata nechtějí. Já se snažila, dětí jsem jí vozila a jen jsem dostala, co tam pořád ty děti tahám. Že nemá chvíli klid. 1× za měsíc na odpoledne je pro ní moc často. Tak to skončilo na 2× ročně. Hlídání také neexistovalo. Prý si své děti vychovala, tak proč by se měla starat ještě o další.

• Citovat
  • Upravit
23966
17.5.21 14:19

Ja bych to viděla na averzi z minula. Sice spolu už 4roky vycházíte, ale před tím? Je dost možné, že to není vyřešené, ale jen se, to přešlo, aby byl klid?
Já bych řekla, že na ni už máš prostě alergii, bude ti vadit všechno. A na sílu to nezmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.21 14:38

Ja byla vzdy slusna ke tchyni, ale neco mi na ni vadilo. Byla hodna, ke mne se chovala slusne, ale mela jsem z ni zvlastni pocit, takovy, ze me respejtuje jen ze slusnosti, ze to hraje a pretvaruje se. Nevim, jak to popsat. Docela se v ludech vyznam, ale s ni, jsem to nebyla ja. Kdyz jsme k ni prisli, byla vzdy velmi pohostinna, ale bavila se hlavne s manzelem. Ani deti si nejak moc nevsimala. Mrzelo mě to, ale, myslela jsem si, ze proste ji jen male deti moc neberou, ze, snad, az budou vetsi. Byly to jeji jediné vnoucata. Po 15 letech manzelstvi, se manzel zalaskoval jinde a od te doby ji ja ani deti nezajinaji. Zajima se jen o deti přítelkyně, dnes jiz ex. Ma to tak proste nastavené, ona nase deti vzdy asi brala spis jako moje, ne manzela, i kdyz jsou i jeho. Ne vzdy plati, ze krev, neni voda, aspon u tchyne. Dozvedela jsem se casem, ze me nikdy moc nemusela, takze, nakonec, byl muj pocit spravny. Asi jsme si nejak nesedly a kdyz jsme se s ex rozesly, tak uz nemela duvod, aby me snasela. Zivot jde dal, mrzi me to jen kvuli detem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.21 14:44
@Anonymní píše:
Tak si tchýně vyměníme, ano? Moje tchýně vidí vnoučata 2× za rok a to jí bohatě stačí. Samozřejmě před covidem, Nikdy dětem nic jen tak nekoupila, na Vánoce mi dá 500 kč, ať jim něco koupím, na narozeniny jim nedává nic. Bydlí kousek a naposledy byli u nás před cca 6 lety. A pak se hrozně diví, že k ní vnoučata nechtějí. Já se snažila, dětí jsem jí vozila a jen jsem dostala, co tam pořád ty děti tahám. Že nemá chvíli klid. 1× za měsíc na odpoledne je pro ní moc často. Tak to skončilo na 2× ročně. Hlídání také neexistovalo. Prý si své děti vychovala, tak proč by se měla starat ještě o další.

Jo a pak to konci tak, ze stari lide zustanou sami, nikdo za nimi nechodi a placou, nad tim, jak je zivot krutý, ale pak z nich leze, ze i oni maji maslo na hlave a nebyli vzornymi rodici nebo prarodici. Pracuji nejaky rok se seniory, tak znam stovky pripadu, jak to dopada. Ale to lidem dojde, az na stara kolena, nekdy jim to ale nedojde nikdy. Kdyz nedavam lasku, tak ji logicky nemuzu ani dostat. Proto se snazim davat detem hodne lasky, zajmu a podpory. Jasne, jednou me opusti a treba na me budou taky kaslat, ale ja budu vedet, ze jsem se snazila delat maximum. Snazim se i pomahat a zajimat se o svoji maminku, a delam to s laskou a neni nad to, davat detem dobry priklad. Ono si totiz lide neuvedomuji, ze, kdyz se nezajimaji o sve rodice, tak ukazuji svym detem, ze je to normalni a i ony se tak jednou budou k nam chovat a bude jim to pripadat normalni

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová