Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím s tím, co tu padlo - jednak v Tobě mohou být blbé pocity z minula, i když jste to vlastně všechno vyřešili, a pak to může být čistě jen fakt, že to není Tvoje rodina „Tvůj člověk“. Já mám díkybohu tchyni skvělou, ale znám spoustu lidí, co si stěžují a mají i proč. Pokud funguje a nějak Tě respektuje, tak bych se snažila trochu změnit svůj vlastní přístup. Ber to tak, že má ráda Tvoje děti, dala Ti muže, se kterým je máš, chová se k Vám slušně, to ostatní je její věc. Kamarádka měla taky problém s tchyní a nakonec jí pomohlo vlastně jen to, že si uvědomila, že má ráda její děti, což taky není samozřejmost. Paradoxně má mnohem víc konfliktů s vlastní maminkou. Držím palce, ať ty pocity nějak zpracuješ a zkousneš a ať i nadále máte vztahy co nejvíc v pohodě.
Já tě soudit nebudu, sama zpětně hodnotím, moje rozhodnutí někdy přehnané, když byly děti malé, ale docela se mi nelíbí jak hodnotíš to bydlení..
Nejde o bydlení, ale o to co tam dítě prožije.. MOje babička žila po vesnicky, jedna tak, druhá, a teda nidky jsem nehlědala tak na uklid jak ty..
Zblíží dítěti nevymalvoané zdi, a nebo, že má někde na polici prach, i to vysáte.. mi přijde torchu přehnané.. Připomínáš mi moji jednou rodinnou známou, která takto řešila a děti odrostly a ted toho lituje, protože děti se pak válejí venku strkají ruce do pusy, a td.. nějaké vysátí je uiplně mimo..
Pokud tchýně má určité hygienické návyky, tak toto mi přijde, že spíš hledáš zámitku, proč tam dítě nedát..
Možná kdyby si jednou větou třeba napsala narovinu, s tchýni nemáme zlý vztah, ale nedůvěřuju jí, možná by to bylo výstižnější tak dlouhé psaní
Ahoj
My bydlíme s přítelem u jeho rodičů,
Mám to celkem podobný jak ty, jenom jeho matka furt dolízá za přítelem, kam se pohnem tak za zadkem máme jeho matku. My jedeme třeba někam na výlet jeho matka za hodinu volá, kdy bude doma a kde je.
Možná jsem divná, ale i když bydlíme u jeho rodičů neznamená, že budeme mít za zadkem jeho matku.
jeho matka to děla naschvál, protože ví, že mě to štve.
Jednou řekla, že je závislá na svým synovi a můj přítel je závislý na ni. Myslím, že to můj přítel to tak nemá jak ona. Jenom to byla záminka jak mě zase vytočit.
Můj přítel ví, že mě to štve poznal to na mě. Ale zastane se své matky.
@Sofiiiieee a jsi si jistá, že to tak nemá?
Proč bydlíte u rodičů a ne někde v nájmu?
@Netopirek
No podle chování přítele, to tak vypadá
A řekl mi to, hodně často jsem se na to ptala, a kvůli tomu taky vznikly hádky.
A proč nebydlíme v bytě, protože máme nějaké problémy, a vidím na přítelovi, že ani moc nechce.
Ví moc přítel, že tam nejsem šťastná jsem tam Kvůli němu.
A cítím potom, že mě nemají rádi, i nezletilá jeho sestra. Vždycky když dojde, na hádku, vždycky to schytám já, ať jdu pryč atd.. a každý v tom domě se stará o naše hádky, a vždycky z toho vyjdu já nejhorší.
@Sofiiiieee tak běž pryč. Pokud za to přítel stojí, půjde s tebou. Pokud ne, líp pro tebe, že ho odhalíš hned
@Netopirek
Není to tak lehké, nedávno jsem zjistila, že čekám miminko.
Je to na mě, až příliš hodně rozhodnutí.
Jak, co udělám.
Miminko je dar, nechci ho dat pryč, ale na druhou stranu, nevím jak bude reagovat přítel až se to narodí, jestli se něco změní nebo to bude furt stejné.
@Sofiiiieee píše:
@Netopirek
Není to tak lehké, nedávno jsem zjistila, že čekám miminko.
Je to na mě, až příliš hodně rozhodnutí.
Jak, co udělám.
Miminko je dar, nechci ho dat pryč, ale na druhou stranu, nevím jak bude reagovat přítel až se to narodí, jestli se něco změní nebo to bude furt stejné.
Bude to spíš ještě horší. Protože bude radit co všechno máš dělat. Ty budeš ta nejhorší… S dítětem se odchází hůř
@Netopirek
Taky si myslím, už taky radila.
Ano bude se odcházet hůř
Ale říkala, že to nechá na nás. A za dva dny už radila..
Nevím je to těžké rozhodnutí, ale ať si zase nepokazim cely život, ale na druhou stránku si říkám, aby toho potom nelitovala.
U bývalého přítele, jsem takový problém neměla, a ani tohle nikdy neřešila, protože vždycky jsem vycházela za dobře s jeho rodiči a teď? Nevím upřímně jak se k tomu postavit. Asi to bude tím, že jeho matka z něho udělala mamánka
@Sofiiiieee ty to pořád schazuješ na matku. Ale tvůj přítel je dospělý. Jak se chová on? Vymezuje se? Řekne matce ne? Nevadí mu, že jsi ve stresu, že se nerada vracíš domů… M
@Netopirek
Jo dává se stranou, protože ví, že mě to štve.
Nejspíš to děla kvůli mě, mají to tak nastavený asi že, za zadkem mu chodí matka.
Já si myslím, že mu to vadí ale nic s tím neudělá, jako už se to zmírnilo, a aby řekl matce ne? Tak to se nestalo.
@Sofiiiieee píše:
@Netopirek
Jo dává se stranou, protože ví, že mě to štve.
Nejspíš to děla kvůli mě, mají to tak nastavený asi že, za zadkem mu chodí matka.
Já si myslím, že mu to vadí ale nic s tím neudělá, jako už se to zmírnilo, a aby řekl matce ne? Tak to se nestalo.
No, tak to bude ještě zajímavé