Proč muž najednou nechce dítě?

12
30.1.24 14:08

Proč muž najednou nechce dítě?

Ahoj, po pěti letech vztahu na mě přišli nějaký mateřský pudy nebo co a chci miminko. Možná je to i tím, že práci mám nejistou a už mě nebaví čekat na tu nejlepší práci. Je mi 25 a nikde mi nedají na dobu neurčitou hned.
Přítel mi celých pět let předhazuje, jak je starý a že chce miminko. Najednou, když o tom začnu mluvit já a už i vybírám věci pro mimco, tak řekl že to ještě počká..buď má problém s financemi a nebo mi řekne že mě to za chvíli stejně přejde.
Docela mě to zasáhlo..po letech jsem konečně začla mít nějaký tyhle hormony a on mi řekne že to ještě počká..co mám dělat? Mám se nějak stresovat nebo je to zbytečný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5018
30.1.24 14:16

A sedli jste si spolu, abyste si o tom v klidu promluvili? Zeptala jsi se ho, proč najednou tak otočil? Řekni mu svůj názor, že máš práci teď nejistou, je ti 25 let a teď je pro tebe ideální čas na to mít miminko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
30.1.24 14:19

No a ma problém s financemi? Jak jste zajištění? Co bydlení? Muze to klidně byt ten důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
30.1.24 14:26

No to se zeptej hlavně nejdřív jeho, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kzuze
30.1.24 14:34

Tak nikdo nedostane práci na dobu neurčitou hned.
Bohužel, málokterý chlap si uvědomuje, že u svobodných žen kolem/do třiceti let je situace na trhu práce dost specifická (ne-li až diskriminační), protože málokdo si je troufne zaměstnat a když už to udělá, tak tu smlouvu na dobu neurčitou pravděpodobně žena dostane až tehdy, až když to zaměstnavatel ze zákona udělat musí.
Jinak - tohle si musíte vykomunikovat sami…

• Citovat
  • Upravit
34322
30.1.24 14:37

To chce dukladnou zcela uprimnou promluvu.

Co svatba?

Mozna ho jen nechce s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 14:39

Já být tebou bych se ve tvém věku snažila získat práci na dobu neurčitou. Může to trvat, ale věk máš dobrý. Já se budu teď po RD vracet po 5 letech do práce a jsem neskutečně ráda, že se mám kam vrátit a že nemusím hledat práci se dvěma školkovými dětmi “na krku”. Mám VŠ, mám i dobrý obor, přesto si myslím, že by si ze mě v této situaci zaměstnavatelé “na zadek nesedli”. A i já bych byla nervozní, že někam nově nastoupím a hned musím řešit OČR atd. Moje šéfová s tím počítá, budu mít částečně HO, ale jde to i proto, že se nemusím zaučovat a práci znám.

• Citovat
  • Upravit
Kzuze
30.1.24 14:39
@Kzuze píše:
Tak nikdo nedostane práci na dobu neurčitou hned.
Bohužel, málokterý chlap si uvědomuje, že u svobodných žen kolem/do třiceti let je situace na trhu práce dost specifická (ne-li až diskriminační), protože málokdo si je troufne zaměstnat a když už to udělá, tak tu smlouvu na dobu neurčitou pravděpodobně žena dostane až tehdy, až když to zaměstnavatel ze zákona udělat musí.
Jinak - tohle si musíte vykomunikovat sami…

I u vdaných, prostě u žen… Slovo „svobodné“ se mi tam dostalo ani nevím jak. :)

• Citovat
  • Upravit
8864
30.1.24 14:56
@Anonymní píše:
Já být tebou bych se ve tvém věku snažila získat práci na dobu neurčitou. Může to trvat, ale věk máš dobrý. Já se budu teď po RD vracet po 5 letech do práce a jsem neskutečně ráda, že se mám kam vrátit a že nemusím hledat práci se dvěma školkovými dětmi “na krku”. Mám VŠ, mám i dobrý obor, přesto si myslím, že by si ze mě v této situaci zaměstnavatelé “na zadek nesedli”. A i já bych byla nervozní, že někam nově nastoupím a hned musím řešit OČR atd. Moje šéfová s tím počítá, budu mít částečně HO, ale jde to i proto, že se nemusím zaučovat a práci znám.

Souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15157
30.1.24 15:42

A ty tedy pracuješ? Podle tvé předešlé diskuze asi ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.1.24 18:46
@Yasmina21 píše:
A sedli jste si spolu, abyste si o tom v klidu promluvili? Zeptala jsi se ho, proč najednou tak otočil? Řekni mu svůj názor, že máš práci teď nejistou, je ti 25 let a teď je pro tebe ideální čas na to mít miminko. :)

Sedli jsme si, bavíme se o tom už asi tři měsíce..ale nechce hned..že prej chce počkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.1.24 18:47
@Tichošlápek píše:
No a ma problém s financemi? Jak jste zajištění? Co bydlení? Muze to klidně byt ten důvod

Bydlení máme na dobu neurčitou, pronájem. Barák si nemůžeme dovolit. S financemi jsme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.1.24 18:48
@Lucie_Sx píše:
To chce dukladnou zcela uprimnou promluvu.

Co svatba?

Mozna ho jen nechce s tebou.

Svatbu nechceme ani jeden. Bavili jsme se o tom několikrát a přijde nám to oběma jako drahá záležitost a radši peníze chceme dát dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.1.24 18:49
@Anonymní píše:
Já být tebou bych se ve tvém věku snažila získat práci na dobu neurčitou. Může to trvat, ale věk máš dobrý. Já se budu teď po RD vracet po 5 letech do práce a jsem neskutečně ráda, že se mám kam vrátit a že nemusím hledat práci se dvěma školkovými dětmi “na krku”. Mám VŠ, mám i dobrý obor, přesto si myslím, že by si ze mě v této situaci zaměstnavatelé “na zadek nesedli”. A i já bych byla nervozní, že někam nově nastoupím a hned musím řešit OČR atd. Moje šéfová s tím počítá, budu mít částečně HO, ale jde to i proto, že se nemusím zaučovat a práci znám.

V mém věku se mě na každém pohovoru i při nástupu ptali na dítě. Když už jsem někde byla na hpp, tak mi dali na půl roku s tím že nemohou vědět že omylem neotěhotním. Nikde mi nedají na neurčito. Hlavně nechci otěhotnět ve 30, máma měla taky problém otěhotnět. Snažili se pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.1.24 18:50
@karkarka píše:
A ty tedy pracuješ? Podle tvé předešlé diskuze asi ne..

Ano, práci jsem si našla. Mám na dobu neurčitou, ale vyskytl se problém že prodejna se možná bude rušit. Přítel má smlouvu na dobu neurčitou, jen teď mají málo práce a nechávají je pátky za 60 procent doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí