Proč ne cukr dětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak já bych na to šla taky s rozumem. Až bude tvoje malá chodit do školky, tak bude baštit normální jídla, pít slazený čaj, kakao apod. Pokud nedostává sladkosti bokem, tak se s tím vůbec netrap. Nedávat cukr je taky blbost. Děti by se měly postupem času naučit jíst všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potom este existuje kokosovy cukr..ten je,,zdravy",ma inu sladivost..neni citit po kokose..
Argument, ze dite v skole bude jest vsetko je pekny, ale to co das dietatu do 3.roku od toho sa bude odvijat dalsia etapa zivota s zdravie v dospelosti..
A deti, naucene k tomu, ze namiesto cokolady si maju dat ovocie nejsu jak utrzenevz retazu a nezbosnu tabulku na posedenie..staci sa pozriet treba na diabeticke alebo inak chore deti..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim proc by dite melo automaticky pit slazeny caj, u nas doma se pil vzdy neslazeny, ja svym detem vzdycky davala neslazeny a ve skole by snad mel byt automaticky neslazeny v nabidce taky ne.
Pitny rezim ma doplnovat tekutiny, ne cukry. Nejsme zadny asketi, radi si dame o vikendu domaci dort nebo zmrzlinovy pohar z kvalitni zmrzky, ale ladovat se pravidelne cukrem, aby se deti naucily jist vse
to opravdu ne
V dnesni dobe, kdy jime jako prasatka a v obchode se na nas usmiva sama chemie, je spis potreba naucit deti jist jen to nej
Příspěvek upraven 10.11.14 v 07:45
- Citovat
- Upravit
@kacz Je videt, ze s tim nemate zkusenosti. Znam pouze lidi, kteri kdyz se snazi vest sve dite ke zdravemu zpusobu zivota, tak se podle toho sami ridi. Stejne tak jako v jinych ohledech vychovy. Nejsem pro vychovu se zakazy, takze dite vyzaduje a chova se podle toho, co vidi kolem sebe a dle toho, co z toho vyvodi. Kdyz diteti nedavam cokoladu, tak ji doma ani nemam, natoz abych ji jedla potaji, to by si clovek pripadal provinile, ze mu jeste neco upira, kdezto ja jsem presvedcena, ze delame neco pro sve zdravi a cukr nam neni odmenou. Ale kdyz je rec o cokolade, tak tu si zrovna davame radi vsichni, kvalitni bez cukru, dite sni par ctverecku, a dal nevyzaduje. Ano, obcas mame prohresek ve stylu kolacek nebo rohlik, ale aspon se pro ne snazime jezdit do mistni „domaci“ pekarny a ne hyper-super, kde doufam pouzivaji aspon trosku kvalitnejsi suroviny (ale tezko rict, iluze si nedelam) a vim, ze jsou upeceny cerstve.
Jinak urcite mnohem vice uskodi ty vycitky, ze maminka cukr dal. Pokud je presvedcena, ze je to nehbytne, tak se tim nezabyvat. Lze zacit studovat a zkouset jine, „zdravejsi“ alternativy, a nebo ti neresit a zit vklidu. Ja takove vycitky mam vzdy az ve stavu, kdy predmyslim, jestli jsem stravou nezpusobila zdravotni problem a snazim se to odbourat, protoze s chladnou hlavou a cistou snahou neco zlepsit, se zije lepe. Hodne stesti, at se mala s jidlem umoudri, ale vim, ze jsme taky meli obdobi, kdy nechtel zeleninu nebo nejaky druh ovoce a dnes je to prevazna cast jidelnicku. Chce to nezoufat si a vydrzet…
- Citovat
- Upravit
Ano, cukr jako takový člověk nepotřebuje, bez jediného zrnka cukru se dá v pohodě žít. Ale proč? Když člověk netrpí cukrovkou nebo obezitou? Neříkám cpát 13 m tabulky čokolády, ale proč občas něco nepřisladit, když tam ten cukr prostě patří? Kaše, pudink, sladké pečivo a pod.
Kolem cukru se zase rozpoutala úplně nesmyslná hysterie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ano, cukr jako takový člověk nepotřebuje, bez jediného zrnka cukru se dá v pohodě žít. Ale proč? Když člověk netrpí cukrovkou nebo obezitou? Neříkám cpát 13 m tabulky čokolády, ale proč občas něco nepřisladit, když tam ten cukr prostě patří? Kaše, pudink, sladké pečivo a pod.Kolem cukru se zase rozpoutala úplně nesmyslná hysterie.
tak ale tym ze ho ladujes sladkym mu zadelavas na tu obezitu a cukrovku v dospelosti.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka a kdo rika ze ho laduje sladkym? Jen rekla ze je kolem toho zbytecna histerie a ma pravdu. Kdyz sni sem tam kousek neceho sladkyho tak to neznamena ze bude mit cukrovku a bude tlusty. Ja jako mala mela sladky hoodne babicka byla blazen a posilala nam nekolikrat rocne krabice sladkosti. Jsem stihla jako proutek zdravotni potuze nemam a cukrovku taky ne!
ale u mne bych rekla toho sladkeho bylo opravdu az prilis. Kdezto kdyz si dite da obcas kousek susi od mamy nebo zobne bombon od taty to mu teda rozhodne nic neudela!!!nikdo nerika ze ho tjm budu automatocky ladovat a kupovat mu to denne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potom kdyz bych ho tim ladovala jako jsem tim jako mala byla ladovana ja,(mel by sladkosti denne a jedl je ve velky mire) pak bych rekla ze mu zadelavam na potize. Ale pokud si da sem tam kousek neceho… jako se na me nezlobte ale to je vazne histerie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:A deti, naucene k tomu, ze namiesto cokolady si maju dat ovocie nejsu jak utrzenevz retazu a nezbosnu tabulku na posedenie..staci sa pozriet treba na diabeticke alebo inak chore deti..
a jsi si tím jistá? Nedávno proběhla podobná diskuze na jiném serveru a většina matek, co mají větší děti se shodla, že dítě může být zvyklé z domova na cokoliv, ale od určitého věku s kapesným v kapse to už matka neovlivní. Ono když si jde parta koupit pizzu, tak dítko nebude stát bokem, protože doma se pizza nejí, stejně tak s čokoládou, slazenou limonádou… to dítě si to koupí bokem a sní dřív než dojde domů, protože doma je to zakázáno a matka si myslí, že její výchova má ty správné výsledky. Důsledek je pouze ten, že dítě se naučí lhát ![]()
Ještě si vybavuji, že tam byla jedna, která brala jako vrchol sladkosti pro dítě, když mu dala marmeládu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax učím na střední škole a tam vidím, jak se ty děcka ládují mnohem horšími věcmi, než je cukr. Nikdo přece netvrdí, že musím dítě cpát cukrem jako krmnou husu, ale pokud to nepřeháním a dítě není obézní, tak to není hrůza. Je to opravdu zzbytečná hysterie. Doma má naše malá na stole pořád nějaké ovoce a z mé zkušenosti si raději vezme to. Rozhodně u nás neleží sladkosti volně, ale pokud je mezi dětmi a vezme si bonbón, tak se nehroutím. Nejhorší je dítěti zakázat všechno sladké a pak, když je příležitost, dítě zbodne mnohem více, než je zdrávo. Máme přece děti naučit jíst všeho s mírou. Například, když. upeču dort, dej si jeden kousek apod. Rozhodně tím není řečeno, cpěte děti bezhlavě cukrem. Kdyby se šlo až do extrémů, to by si pak děcka nemohla dát v létě ani zmrzlinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 píše:
@miisenka a kdo rika ze ho laduje sladkym? Jen rekla ze je kolem toho zbytecna histerie a ma pravdu. Kdyz sni sem tam kousek neceho sladkyho tak to neznamena ze bude mit cukrovku a bude tlusty. Ja jako mala mela sladky hoodne babicka byla blazen a posilala nam nekolikrat rocne krabice sladkosti. Jsem stihla jako proutek zdravotni potuze nemam a cukrovku taky ne!ale u mne bych rekla toho sladkeho bylo opravdu az prilis. Kdezto kdyz si dite da obcas kousek susi od mamy nebo zobne bombon od taty to mu teda rozhodne nic neudela!!!nikdo nerika ze ho tjm budu automatocky ladovat a kupovat mu to denne
sklidni hormon a uber vykricniky.. ![]()
Moze a nemusi..to je so vsetkym tak..
Kazdy nech si krmi cim chce, ale kazdy si moze povedat svoj nazor, neni potreba lyncovat..
A to ze si teraz stihla a v klidu, nemusi byt za 10-15-20r..(samozrejme prajem, nech Ti to vydrzi)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
a jsi si tím jistá? Nedávno proběhla podobná diskuze na jiném serveru a většina matek, co mají větší děti se shodla, že dítě může být zvyklé z domova na cokoliv, ale od určitého věku s kapesným v kapse to už matka neovlivní. Ono když si jde parta koupit pizzu, tak dítko nebude stát bokem, protože doma se pizza nejí, stejně tak s čokoládou, slazenou limonádou… to dítě si to koupí bokem a sní dřív než dojde domů, protože doma je to zakázáno a matka si myslí, že její výchova má ty správné výsledky. Důsledek je pouze ten, že dítě se naučí lhát
Ještě si vybavuji, že tam byla jedna, která brala jako vrchol sladkosti pro dítě, když mu dala marmeládu
isty so je clovek len smrtou.. ![]()
No mala som spoluzuaka diabetika, a nikdy si nedal nic zakazane-i sa mu deti smialy atd, ale on to ustal..
Kamaratka ma deti veganske, a takisto dodrzuju dietu-vieme to od dcery inej kamaratky, ktora ma seaternicu v ich triede..
Ja sama mam dite na diete a dufam, ze ho naucim aby jedol len to co moze..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je cukr maličkost v porovnání s umělými sladidly, konzervanty, umělými barvivy a pod.
Takže za mě je určitě lepší zakysaná smetana se lžičkou cukru než Kostíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
tak ale tym ze ho ladujes sladkym mu zadelavas na tu obezitu a cukrovku v dospelosti..
Já někoho láduju sladkým?
Bože, bože ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Já někoho láduju sladkým?![]()
Bože, bože
to bolo myslene obecne.. ![]()
Preco sa vzdy v tom niekto najde a vztiahne to na seba.. ![]()
I ked je tam pouzity 2.pad,tak to bolo myslene obecne-ne ze ty osobne ladujes svoje dite..a i keby so ho ladovala, mne to je u sedacieho svalu..chapeme sa? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit