Proč ne cukr dětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Jinak boby jsem mela i od kamarada, ktery prodava doplnky jako kustovnici a podobne. Jinak urcite sezenes na vitalvibe, mozna dela i iswari, ale to si nejsem jista.
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstí píše:
Jinak boby jsem mela i od kamarada, ktery prodava doplnky jako kustovnici a podobne. Jinak urcite sezenes na vitalvibe, mozna dela i iswari, ale to si nejsem jista.
dakujem..musim na to juknut..tie raw coklitky su mnaminka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zboznujeme lifefood s tresneni, ale ta je myslim dochucena agave:-) ale beru to tak, ze v agave teoelne neupravenem mi take nejake dobre veci zustanou:-)
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstí jasně, srovnat se to nedá, normální sladká čokoláda je prostě čokoláda a kakao je kakao.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cokolada se dela take z kakaovych bobu, neexistuje produkt cokolada bez kakaa. Kvalitni cokolady jsou vyrobeny pouze z kakaoveho masla a prasku (nebo bobu) a pak pripadne doslazena. Kdyz chce nekdo mlecnou. Pridava se mleko. A srovnat se opravdu neda, doporucuji vyzkouset, syn levnou cikoladu odmita a treba brumika plive, kdyz mu nekdo nabidne. Navic kvalitni cokolada muze jeste obsahovat spoustu prospesnych latek a cloveku staci opravdu kousicek. Jako milku ji na posezeni snad nikdo snist nezvladne. Opravdu doporucuji vyzkouset. Je to jako nebe a dudy, asi jako mleko z krabice a cerstve od kravy…
- Citovat
- Upravit
@krtek7489 přečetla jsme nezaujatě celou diskuzi a vidím dost rozdíl v tom, že ty nerozumíš slovenštině, když je psaná a chceš po slovákovi, aby česky psal…to není stejné. stejné by to bylo, kdyby ste obě měli opačným jazykem něco napsat ![]()
a ač jsem spíš už porevoluční, tak mě zaráží, že někomu dělá toto problém..no kdyby mi slovák řek, že mi nerozumí, tak bych zůstala čučet jak puk..vždyť je to všude kolem
a proč cukr ne? protože chudák ta malinká slinivka vašeho dítka, která už od mala dostává neskutečný kopance, protože evoluce určitě nemyslela na uměle vytvořený cukr a třeba fruktoza má jiný metabolismus, takže slinivka na to fakt není stavěná…a pravidelně dělat takovýhle skoky cukru, inzulinu, hypoglykemie a tak dokola..opravdu to zadělává na inzulinovou rezistenci, diabetes a obezitu..
a vůbec není relevantní, že někdo žere sladký a nic mu není..některý lidi hulí jak fabrika a nic jim není a stejně se ví, že kouření je škodlivý..to je asi tak stejný princip…já bych teda radši kdyby moje dítě nekouřilo, než abych čekala, jestli on dostane rakovinu, jestli ho postihne koronární onemocnění..stejně tak bych nechtěla čekat, jestli ho sladký sra.ky nějak poškodí
nejhorší je, že to není záležitost roku, dvou, ale i desetiletí..mám kámošku, která má v necelých třiceti již následky, bere léky na tlak, cukr vyšší, obezita…no a jako malá mohla doma spapat cokoli, tláskala to vesele prý, sladké, smažené…a díky tomu ani nedokáže zhubnout, protože ty zyvky naučené jsou nejhorší..a má to rodičům za zlé, že jim to bylo fuk, jak se naučí jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted jsem mela maslo a bylo to lepsi:-) boby i maslo v malem obchudku s farmarskymi a zdravymi potravinami v ostrave. Z cokoladovny troubelice.