Proč ne cukr dětem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
10.11.14 11:21
@krtek7489 píše:
Já někoho láduju sladkým? :roll: :mrgreen: Bože, bože :zed:

to bolo myslene obecne.. :roll:
Preco sa vzdy v tom niekto najde a vztiahne to na seba.. :nevim:
I ked je tam pouzity 2.pad,tak to bolo myslene obecne-ne ze ty osobne ladujes svoje dite..a i keby so ho ladovala, mne to je u sedacieho svalu..chapeme sa? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 11:22
@Elilen píše:
Podle mě je cukr maličkost v porovnání s umělými sladidly, konzervanty, umělými barvivy a pod.
Takže za mě je určitě lepší zakysaná smetana se lžičkou cukru než Kostíci.
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.11.14 11:50
@miisenka píše:
to bolo myslene obecne.. :roll:
Preco sa vzdy v tom niekto najde a vztiahne to na seba.. :nevim:
I ked je tam pouzity 2.pad,tak to bolo myslene obecne-ne ze ty osobne ladujes svoje dite..a i keby so ho ladovala, mne to je u sedacieho svalu..chapeme sa? :kytka:

A co to zkusit česky? Třeba bych ti lépe rozuměla :nevim: Pokud to bylo myšleno obecně, neměla jsi reagovat konkrétně. Konkrétně na mě a psát mi, že láduju děti sladkým :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
10.11.14 11:51
@Elilen píše:Takže za mě je určitě lepší zakysaná smetana se lžičkou cukru než Kostíci.

Díky tohle jsem přesně potřebovala číst :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.11.14 11:58
@krtek7489 píše:
A co to zkusit česky? Třeba bych ti lépe rozuměla :nevim: Pokud to bylo myšleno obecně, neměla jsi reagovat konkrétně. Konkrétně na mě a psát mi, že láduju děti sladkým :zed:

Já jsem to ale taky pochopila tak, že to myslí obecně. Že to není adresováno jen tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 11:59
@krtek7489 píše:
A co to zkusit česky? Třeba bych ti lépe rozuměla :nevim: Pokud to bylo myšleno obecně, neměla jsi reagovat konkrétně. Konkrétně na mě a psát mi, že láduju děti sladkým :zed:

8o
Takze slovencina problem.. :roll: 8o
Nejdem sa uz zaoberat tym, co kto ako myslel..z tohoto som konsternovana akurat tak..
Radsej nereagovat na nic, to je lepsie.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 12:00
@Elilen píše:
Já jsem to ale taky pochopila tak, že to myslí obecně. Že to není adresováno jen tobě.

dakujem.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.11.14 12:03
@ynax píše:
a jsi si tím jistá? Nedávno proběhla podobná diskuze na jiném serveru a většina matek, co mají větší děti se shodla, že dítě může být zvyklé z domova na cokoliv, ale od určitého věku s kapesným v kapse to už matka neovlivní. Ono když si jde parta koupit pizzu, tak dítko nebude stát bokem, protože doma se pizza nejí, stejně tak s čokoládou, slazenou limonádou… to dítě si to koupí bokem a sní dřív než dojde domů, protože doma je to zakázáno a matka si myslí, že její výchova má ty správné výsledky. Důsledek je pouze ten, že dítě se naučí lhát :nevim:
Ještě si vybavuji, že tam byla jedna, která brala jako vrchol sladkosti pro dítě, když mu dala marmeládu

Ono záleží asi jak které dítě, ale myslím si, že dobře položený základ, pokud není extrémně asketický, může jedině prospět. Samozřejmě nezaručí, že se dítě nebude nikdy cpát brambůrkama a hamburgrama, ale obecně děti ze zdravě se stravujících rodin k tomu budou míň tíhnout.
Z vlastní zkušenosti: máma vaří hodně zdravě, nejedli jsme červené maso, mamka koketovala s makrobiotikou, potraviny kupuje většinou ve zdravých výživách, kola a slazené limonády u nás nikdy nebyly, sladkostí minimum, i když marmeládu a čokoládu jsme v menší míře dostávali, ale třeba nám nedělala Granko, ale pravé kakao, pekla s třetinovou dávkou cukru oproti receptu, jedli jsme hodně zeleniny, luštěnin, celozrnných potravin apod.
Samozřejmě jsem měla v pubertě období, kdy jsem se cpala brambůrkama, ve škole si kupovala Fantu, chodila do Mekáče, ale bylo to vždycky přechodné, než jsem se toho přežrala a zase toho nechala. Dneska to mám tak, že si sem tam dám i nějaký ten hnus, i do toho Mekáče nebo KFC někdy zajdu, ale to je tak třeba jednou do roka, kolu si dám dvakrát třikrát přes léto, když jedeme s kamarády na kolo, čokoládu jím maximálně, když mi ji někdo dá, sama ji nekupuju a celkově jím tak, jak jsem zvyklá z domova - málo smaženého, kopec zeleniny, málo tučné maso, často ryby, denně ovoce a místo sladkostí radši zobu oříšky. Prostě moje tělo je tak nastavené, kdybych neměla denně zeleninu a ovoce, tak by mi bylo špatně, což jsem si vyzkoušela třeba v porodnici, po jednom dnu té jejich rohlíkovo-knedlíkové stravy jsem si nechala donést oběd a večeři z domova uvařenou přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.11.14 12:04
@miisenka píše:
8o
Takze slovencina problem.. :roll: 8o
Nejdem sa uz zaoberat tym, co kto ako myslel..z tohoto som konsternovana akurat tak..
Radsej nereagovat na nic, to je lepsie.. :zed:

Tak promin, ale číst v cizím jazyce je pro mě docela problém. Evidentně i pro tebe je problém číst a psát v českém jazyce :nevim: Takže, že je pro tebe problém čestina, nevadí. Ale že já nezvládám slovenštinu je problém? :think: To je dobrý tedy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.11.14 12:06
@miisenka píše:
dakujem.. :hug:

To vůbec nemusíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.11.14 12:19

@Hoa Mai Já si myslím, že záleží i na „inteligenci“ dítěte.
Já se to své snažím vést ke zdravějšímu stravování. Pečené hranolky, kakao, piškoty, domácí buchty a podobně jí občas dám. Ale vyhýbám se potravinám s chemickými sajrajty. Proto budu šťastná, když si nechá vysvětlit, proč nekupujeme barevná pití a sladkosti, dětské nekvalitní jogurty z reklam a celkově potraviny šizené a nahrazované něčím chemickým. Až bude dcera školou povinna a bude si moct koupit nějaké přilepšení ke svačině, tak budu šťastná, když sáhne po koblize a nechá bez povšimnutí modré pití se sladidlem. Jenže to bude o tom, jak moc uvědomělá bude. To člověk neovlivní. Pokud to ale půjde, budu se snažit jí taková jídla nedávat a vysvětlovat proč. Přece jen, až bude ve věku, kdy si bude moct sama a bez dohledu něco koupit, bude už velká a vůči tomu všemu odolnější než ve dvou letech. Takže řeči, že jednou to jíst stejně bude, tak proč s tím necpat batole, nechápu. Já tedy vidím rozdíl v tom, jestli sní celý balík Skittles bonbónů dvouletá nebo osmiletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 13:18
@krtek7489 píše:
Tak promin, ale číst v cizím jazyce je pro mě docela problém. Evidentně i pro tebe je problém číst a psát v českém jazyce :nevim: Takže, že je pro tebe problém čestina, nevadí. Ale že já nezvládám slovenštinu je problém? :think: To je dobrý tedy :)

pre mna cestina nie je problem, nejsom xenofobna..ale pisat v jazyku, ktory neovladam na 100% je trosku tazsie, to by tu zase bolo ake i/y som kde pouzila.. :zed:..myslim, ze pre Teba bude lepsie necitat akekolvek prispevky, ktore nie su v CJ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 13:22
@Elilen píše:
@Hoa Mai Já si myslím, že záleží i na „inteligenci“ dítěte.
Já se to své snažím vést ke zdravějšímu stravování. Pečené hranolky, kakao, piškoty, domácí buchty a podobně jí občas dám. Ale vyhýbám se potravinám s chemickými sajrajty. Proto budu šťastná, když si nechá vysvětlit, proč nekupujeme barevná pití a sladkosti, dětské nekvalitní jogurty z reklam a celkově potraviny šizené a nahrazované něčím chemickým. Až bude dcera školou povinna a bude si moct koupit nějaké přilepšení ke svačině, tak budu šťastná, když sáhne po koblize a nechá bez povšimnutí modré pití se sladidlem. Jenže to bude o tom, jak moc uvědomělá bude. To člověk neovlivní. Pokud to ale půjde, budu se snažit jí taková jídla nedávat a vysvětlovat proč. Přece jen, až bude ve věku, kdy si bude moct sama a bez dohledu něco koupit, bude už velká a vůči tomu všemu odolnější než ve dvou letech. Takže řeči, že jednou to jíst stejně bude, tak proč s tím necpat batole, nechápu. Já tedy vidím rozdíl v tom, jestli sní celý balík Skittles bonbónů dvouletá nebo osmiletá.

v tom vidim tiez velky rozdiel..
hlavne tych zdravych sladkosti je tolko, chce sa len pozriet a nieco vymyslet..
vcera sme boli na navsteve a znamych 1,5r dieta zjedlo 6 cokoladovych cukrikov Lindt, to mne osobne pride fakt moc..ale niekto to neriesi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.11.14 13:28
@miisenka píše:
pre mna cestina nie je problem, nejsom xenofobna..ale pisat v jazyku, ktory neovladam na 100% je trosku tazsie, to by tu zase bolo ake i/y som kde pouzila.. :zed:..myslim, ze pre Teba bude lepsie necitat akekolvek prispevky, ktore nie su v CJ..

Znovu opakuji. To, že ty neovládáš český jazyk, proto používáš pro mě cizí řeč, je v pořádku. Ale to, že já neovládám slovenštinu na českém serveru je špatně. :think: Dobrý :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.11.14 13:33
@krtek7489 píše:
Znovu opakuji. To, že ty neovládáš český jazyk, proto používáš pro mě cizí řeč, je v pořádku. Ale to, že já neovládám slovenštinu na českém serveru je špatně. :think: Dobrý :palec: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko