Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když nechceš vyvolávat hádku, tak nezakládej další diskuzi, na téma, které se v hádku vždy zvrhne a pročti si 150 diskuzí na téma očkování, které tady jsou. Tam se důvody dozvíš a uděláš si vlastní úsudek.
@berusa.m píše:
Když nechceš vyvolávat hádku, tak nezakládej další diskuzi, na téma, které se v hádku vždy zvrhne a pročti si 150 diskuzí na téma očkování, které tady jsou. Tam se důvody dozvíš a uděláš si vlastní úsudek.
Tato diskuze má být jen proto že mě to zajímá.. do nikoho nereju. Nikoho nesoudím. Fakt mě to jen zajímá. Třeba tu bude někdo kdo mi k tomu řekne názor který třeba jsem ještě neslyšela ![]()
@Terte píše:
Tato diskuze má být jen proto že mě to zajímá.. do nikoho nereju. Nikoho nesoudím. Fakt mě to jen zajímá. Třeba tu bude někdo kdo mi k tomu řekne názor který třeba jsem ještě neslyšela
To těžko
k tomu totiž žádný rozumný důvod není
Ono by se to nemuselo zvrhavat v hádku, kdyby lidi byli tolerantní a tolerovali názor od jiných byť jim není po chuti.
![]()
Já mezi ne nepatřím, ale sousedka ano. Prý neockuje proto, že se nežádoucích účinků bojí víc než těch nemocí, proti kterým je očkování. Spoléhá na kolektivní imunitu, děti má v lesní školce.
@Mkilus píše:
Ono by se to nemuselo zvrhavat v hádku, kdyby lidi byli tolerantní a tolerovali názor od jiných byť jim není po chuti.![]()
Ano a přesně proto doufám že tady nebude nikdo nikoho soudit. Jen rodič který neočkuje - řekne proč. Protože já se upřímně když vidím kolik je tu cizinců bojím o děti… Tak bych ráda věděla názory ostatních ![]()
Ale nemyslím si že ten kdo nedává děti očkovat je…
@Midaku píše:
Já mezi ne nepatřím, ale sousedka ano. Prý neockuje proto, že se nežádoucích účinků bojí víc než těch nemocí, proti kterým je očkování. Spoléhá na kolektivní imunitu, děti má v lesní školce.
No vidíte to je zajímavý názor ![]()
@Midaku píše:
A co později ve škole? To nemá obavy?
@Terte to já netuším, moc se o tom nebavíme, mame diametralne odlisne nazory, takze většinou rozhovor na toto téma skončí nějakou zdvořilostní frází a jdeme si každá po svém. Nicméně nevím, proč by ve škole mělo být větší riziko, než ve školce. Možná až budou starší, l a budou třeba cestovat po světě, nějak, kde ty choroby jsou, co já vím. Neřeším to, ockuju, i když teda jen povinné.
@Midaku píše:
@Terte to já netuším, moc se o tom nebavíme, mame diametralne odlisne nazory, takze většinou rozhovor na toto téma skončí nějakou zdvořilostní frází a jdeme si každá po svém. Nicméně nevím, proč by ve škole mělo být větší riziko, než ve školce. Možná až budou starší, l a budou třeba cestovat po světě, nějak, kde ty choroby jsou, co já vím. Neřeším to, ockuju, i když teda jen povinné.
Já totiž musím říct že ač mám děti naočkované tak mi vadí že by měli za spolužáky, děti nenaočkované. I když vím že mým dětem třeba nic nehrozí… Tak pocitově mi to prostě vadí…
@Terte píše:
Já totiž musím říct že ač mám děti naočkované tak mi vadí že by měli za spolužáky, děti nenaočkované. I když vím že mým dětem třeba nic nehrozí… Tak pocitově mi to prostě vadí…
Prosímtě proč si přesně na tahle témata nepřečteš ten milion příspěvků, co už tu existuje? ![]()
@MrsNorris píše:
Prosímtě proč si přesně na tahle témata nepřečteš ten milion příspěvků, co už tu existuje?
Protože mě to nenapadlo
Bože..
@Terte a tohle je přesně ten důvod, proč se vždycky strhne hádka. Nesmyslne argumenty ockujicich. Proč konkrétně ti vadí, že očkovány dítě kamarádi s neockovanym? Jak si myslíš, že může tvoje dítě ohrozit? Znáš a chápeš princip očkování? Pokud bude někde lítat nějaká choroba, proti které je tvé dítě ockovane, tak ji dostane ten neockovany kamarád. Tvoje dítě buď vůbec anebo s mírnými příznaky.
@Midaku píše:
@Terte a tohle je přesně ten důvod, proč se vždycky strhne hádka. Nesmyslne argumenty ockujicich. Proč konkrétně ti vadí, že očkovány dítě kamarádi s neockovanym? Jak si myslíš, že může tvoje dítě ohrozit? Znáš a chápeš princip očkování? Pokud bude někde lítat nějaká choroba, proti které je tvé dítě ockovane, tak ji dostane ten neockovany kamarád. Tvoje dítě buď vůbec anebo s mírnými příznaky.
Protože si myslím že ač je dítě naočkované tak když má slabší organismus tak ho může nějaká ta nemoc proti které se očkuje stejně skolit…
Přeji Vám hezký den,
Předem upozorňuji že tady nechci vyvolat hádku! Opravdu mě jen zajímá názor..
Mám 2 děti, 2 roky a 5 let. Obě mají povinná očkování, z nepovinných mají oba žloutenku- špinavé ruce. Dcera má meningokok ( ten dostane i později syn ).
A oba mají klíšťovku.
Opravdu ráda bych slyšela názor rodičů které nemají děti naočkované.
Nemluvím o dětech se zdravotními komplikacemi. Jde mi o zdravé děti..
Ráda bych si ten názor přečetla - z čeho máte strach nebo proč jim očkování dávat nechcete?