Proč nedáváte povinná očkování?

Terte
31.1.21 13:07

Proč nedáváte povinná očkování ? ;)

Přeji Vám hezký den,
Předem upozorňuji že tady nechci vyvolat hádku! Opravdu mě jen zajímá názor..
Mám 2 děti, 2 roky a 5 let. Obě mají povinná očkování, z nepovinných mají oba žloutenku- špinavé ruce. Dcera má meningokok ( ten dostane i později syn ).
A oba mají klíšťovku.
Opravdu ráda bych slyšela názor rodičů které nemají děti naočkované.
Nemluvím o dětech se zdravotními komplikacemi. Jde mi o zdravé děti..
Ráda bych si ten názor přečetla - z čeho máte strach nebo proč jim očkování dávat nechcete? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
31.1.21 13:12

Když nechceš vyvolávat hádku, tak nezakládej další diskuzi, na téma, které se v hádku vždy zvrhne a pročti si 150 diskuzí na téma očkování, které tady jsou. Tam se důvody dozvíš a uděláš si vlastní úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
31.1.21 13:13
@berusa.m píše:
Když nechceš vyvolávat hádku, tak nezakládej další diskuzi, na téma, které se v hádku vždy zvrhne a pročti si 150 diskuzí na téma očkování, které tady jsou. Tam se důvody dozvíš a uděláš si vlastní úsudek.

Tato diskuze má být jen proto že mě to zajímá.. do nikoho nereju. Nikoho nesoudím. Fakt mě to jen zajímá. Třeba tu bude někdo kdo mi k tomu řekne názor který třeba jsem ještě neslyšela ;)

• Citovat
  • Upravit
34473
31.1.21 13:21
@Terte píše:
Tato diskuze má být jen proto že mě to zajímá.. do nikoho nereju. Nikoho nesoudím. Fakt mě to jen zajímá. Třeba tu bude někdo kdo mi k tomu řekne názor který třeba jsem ještě neslyšela ;)

To těžko :lol: k tomu totiž žádný rozumný důvod není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
31.1.21 13:21

Ono by se to nemuselo zvrhavat v hádku, kdyby lidi byli tolerantní a tolerovali názor od jiných byť jim není po chuti. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
31.1.21 13:24

Já mezi ne nepatřím, ale sousedka ano. Prý neockuje proto, že se nežádoucích účinků bojí víc než těch nemocí, proti kterým je očkování. Spoléhá na kolektivní imunitu, děti má v lesní školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
31.1.21 13:24
@Mkilus píše:
Ono by se to nemuselo zvrhavat v hádku, kdyby lidi byli tolerantní a tolerovali názor od jiných byť jim není po chuti. :dance: :dance:

Ano a přesně proto doufám že tady nebude nikdo nikoho soudit. Jen rodič který neočkuje - řekne proč. Protože já se upřímně když vidím kolik je tu cizinců bojím o děti… Tak bych ráda věděla názory ostatních :)
Ale nemyslím si že ten kdo nedává děti očkovat je…

• Citovat
  • Upravit
Terte
31.1.21 13:25
@Midaku píše:
Já mezi ne nepatřím, ale sousedka ano. Prý neockuje proto, že se nežádoucích účinků bojí víc než těch nemocí, proti kterým je očkování. Spoléhá na kolektivní imunitu, děti má v lesní školce.

No vidíte to je zajímavý názor ;)

• Citovat
  • Upravit
Terte
31.1.21 13:27
@Midaku píše:

A co později ve škole? To nemá obavy?

• Citovat
  • Upravit
8743
31.1.21 13:31

@Terte to já netuším, moc se o tom nebavíme, mame diametralne odlisne nazory, takze většinou rozhovor na toto téma skončí nějakou zdvořilostní frází a jdeme si každá po svém. Nicméně nevím, proč by ve škole mělo být větší riziko, než ve školce. Možná až budou starší, l a budou třeba cestovat po světě, nějak, kde ty choroby jsou, co já vím. Neřeším to, ockuju, i když teda jen povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
31.1.21 13:33
@Midaku píše:
@Terte to já netuším, moc se o tom nebavíme, mame diametralne odlisne nazory, takze většinou rozhovor na toto téma skončí nějakou zdvořilostní frází a jdeme si každá po svém. Nicméně nevím, proč by ve škole mělo být větší riziko, než ve školce. Možná až budou starší, l a budou třeba cestovat po světě, nějak, kde ty choroby jsou, co já vím. Neřeším to, ockuju, i když teda jen povinné.

Já totiž musím říct že ač mám děti naočkované tak mi vadí že by měli za spolužáky, děti nenaočkované. I když vím že mým dětem třeba nic nehrozí… Tak pocitově mi to prostě vadí…

• Citovat
  • Upravit
4928
31.1.21 13:36
@Terte píše:
Já totiž musím říct že ač mám děti naočkované tak mi vadí že by měli za spolužáky, děti nenaočkované. I když vím že mým dětem třeba nic nehrozí… Tak pocitově mi to prostě vadí…

Prosímtě proč si přesně na tahle témata nepřečteš ten milion příspěvků, co už tu existuje? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
31.1.21 13:37
@MrsNorris píše:
Prosímtě proč si přesně na tahle témata nepřečteš ten milion příspěvků, co už tu existuje? :roll:

Protože mě to nenapadlo :roll: Bože..

• Citovat
  • Upravit
8743
31.1.21 13:39

@Terte a tohle je přesně ten důvod, proč se vždycky strhne hádka. Nesmyslne argumenty ockujicich. Proč konkrétně ti vadí, že očkovány dítě kamarádi s neockovanym? Jak si myslíš, že může tvoje dítě ohrozit? Znáš a chápeš princip očkování? Pokud bude někde lítat nějaká choroba, proti které je tvé dítě ockovane, tak ji dostane ten neockovany kamarád. Tvoje dítě buď vůbec anebo s mírnými příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
31.1.21 13:41
@Midaku píše:
@Terte a tohle je přesně ten důvod, proč se vždycky strhne hádka. Nesmyslne argumenty ockujicich. Proč konkrétně ti vadí, že očkovány dítě kamarádi s neockovanym? Jak si myslíš, že může tvoje dítě ohrozit? Znáš a chápeš princip očkování? Pokud bude někde lítat nějaká choroba, proti které je tvé dítě ockovane, tak ji dostane ten neockovany kamarád. Tvoje dítě buď vůbec anebo s mírnými příznaky.

Protože si myslím že ač je dítě naočkované tak když má slabší organismus tak ho může nějaká ta nemoc proti které se očkuje stejně skolit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek