Proč nedáváte povinná očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
1.2.21 16:16

@My Melody Musela jsem si otevřít slovník cizích slov :-)
@MartaLil89 Vůbec nejde o jinakost a důležitost. Asi jsem to špatně napsala. Jde o to, že každý máme svoje konkrétní zkušenosti, anamnézu a další věci. Např. když třeba někdo naočkuje dítě a to má škaredou reakci, kvůli které pak chodí měsíce či roky po dalších doktorech, tak potom už rodiče třeba to dítě očkovat nechtějí (nebo jeho sourozence). To není neočkování kvůli tomu, aby měli pocit důležitosti.

• Citovat
  • Upravit
pet p
1.2.21 16:22

@MartaLil89 Anebo třeba jak píše @Petra67 - má svou zkušenost: mluvila s neurologem a ten řekl, že by své dítě do dvou let mmr vakcínou očkovat nenechal. A rozhodla se, že mmr odloží po 2 letech. Opět jedna konkrétní zkušenost.
Mimochodem, já jsem dospěla k tomu samému rozhodnutí nastudováním různých informací a dítě dostalo mmr ve 3 letech.
No a někdo nastudováním informací plus třeba špatnou zkušeností dospěje k tomu, že neočkuje vůbec. A opravdu to nemusí být žádná biomatka nebo hlupák nebo cos to psala.

• Citovat
  • Upravit
300
1.2.21 22:27
@pet p píše:
@MartaLil89 Anebo třeba jak píše @Petra67 - má svou zkušenost: mluvila s neurologem a ten řekl, že by své dítě do dvou let mmr vakcínou očkovat nenechal. A rozhodla se, že mmr odloží po 2 letech. Opět jedna konkrétní zkušenost.
Mimochodem, já jsem dospěla k tomu samému rozhodnutí nastudováním různých informací a dítě dostalo mmr ve 3 letech.
No a někdo nastudováním informací plus třeba špatnou zkušeností dospěje k tomu, že neočkuje vůbec. A opravdu to nemusí být žádná biomatka nebo hlupák nebo cos to psala.

Odlozit ockovani po konsultaci s lekarem je v poradku. Neockovat vubec protoze “nekde neco cetla” a musi jit proti proudu, byt necim zajimava, 100% prirodni matka je blbost nejvyssi kategorie. Vsichni vime kolik zivotu deti a dospelych je zahraneno diky vakcinaci ale v 21. stoleti se musely objevit blbky, ktere si mysli ze vi neco vic nez vsechni ostatni. Ale ok, jejich dite je jejich problem, pokud na neco onemocni nebo zemre ja plakat nebudu, budou s tim zit samu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.2.21 23:07
@Midaku píše:
@pet p to je samozřejmě pravda, ale to je diskuze tak na půl století a do vědeckých kruhů, ne na dopoledne na emimino. A co my vime, treba se na nejakych vakcinach pracuje, jen zatim tajně. Bylo by to fajn a věřím, že spousta neockujicich by si mezi těmi všemi možnostmi něco určitě vybrala.
@P4ja strach o život a budoucnost dítěte jsem zažila, jen důvodem nebylo očkování. A byla to taková darda, že věřím, že by to probralo každého, kdo to očkování bojkotuje jen z principu. Už asi potřetí píšu, že pokud má někdo padne důvody pro neockovani, je to naprosto v pořádku a právě pro tyto lidi by měla existovat ta kolektivní imunita. Ne pro nějaký bio eko lesany, co se jen snaží být moderní.

Co to jsou padne duvody pro neockovani?

Predstav si hypoteticky priklad, kdy po ockovani zemre dite, je to lekari uznano jako dusledek ockovani. Rodice dalsi dite nenaockuji. A toto jejich neockovani NEMA zadnou oporu v zakone!!! Rodic muze zaplatit pokutu, dite nevezmou do skolky atd atd. Protoze „sourozenec na to umrel“ neni kontraindikace. Dobry, ne?
Tohle samo o sobe je setsakra prasarna.

Jinak, ocko i neocko rodice chteji pro sve dite to nejlepsi. Nic vic, nic min. Treba to respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.2.21 23:15
@MartaLil89 píše:
Odlozit ockovani po konsultaci s lekarem je v poradku. Neockovat vubec protoze “nekde neco cetla” a musi jit proti proudu, byt necim zajimava, 100% prirodni matka je blbost nejvyssi kategorie. Vsichni vime kolik zivotu deti a dospelych je zahraneno diky vakcinaci ale v 21. stoleti se musely objevit blbky, ktere si mysli ze vi neco vic nez vsechni ostatni. Ale ok, jejich dite je jejich problem, pokud na neco onemocni nebo zemre ja plakat nebudu, budou s tim zit samu

To je sice fajn. Ale úplně stejně bude tvůj problém, když si tvoje dítě vytáhne černého Petra, a nedej bože bude mít trvalé následky po očko a nebo zemře. Protože tak to v tomhle státě bohužel funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8837
2.2.21 07:28

@Lucie_Sx já jsem nikde nepsala o zákonných důvodech. Několikrát jsem psala…rodiče mají pádný důvod… smrt jednoho dítěte kvůli očkování je zcela jasně závažný důvod pro neockovani druhého. Tato diskuze je o tom, co je padnym důvodem pro rodiče, ne pro stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.21 10:00
@Midaku píše:
@Lucie_Sx já jsem nikde nepsala o zákonných důvodech. Několikrát jsem psala…rodiče mají pádný důvod… smrt jednoho dítěte kvůli očkování je zcela jasně závažný důvod pro neockovani druhého. Tato diskuze je o tom, co je padnym důvodem pro rodiče, ne pro stát.

Ale pro stát to není důvod, stát tě za to bude perzekuovat.
Už tohle dává povinné očkování do tak nepříznivého světla, že je z toho na :poblion:.

Nebo ještě jinak - proč by měl mít člověk pouze „závažné důvody“ k nedodržování něčeho, co absolutně nestojí na racionálních základech…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8837
2.2.21 10:04

@Lucie_Sx tak znovu, toto není diskuze o tom, co stát uznává za důvody, jak stát řeší porušení atp. Toto je diskuze o tom, proč RODIČE neockuji. To, jak se chová stát, by podle mě spíš bylo důvod proč očkovat (kdyby někomu bylo jedno, jestli očkovat ano nebo ne a rozhodoval by se na základě postoje státu a neockovaneho vs ockovaneho ditete). Ale to je hypotetická úvaha, každý soudný rodič se řídí zdravím svého dítěte, ne postojem státu k očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
2.2.21 10:42

Neočkují ti, kteří mají dítě se zdravotním problémem a netuší, co to s jejich dítětem udělá (často mají i slovní doporučení doktora, aby neočkovali, ale písemně jim to dát odmítá). A pak taky ti, kteří mají dítě dosud naprosto zdravé a byli by rádi, aby to tak bylo i nadále, proto neočkují. Opravdu jsou ti první v pořádku a ti druzí pitomci? :think: Dokud nemají dítě postižené, tak není důvod? Velmi silně mi to připomíná řešení domácího násilí - dokud vás ten chlap nezabije, tak není důvod cokoliv řešit, jenomže pak už je tak nějak pozdě. Někdo holt nechce čekat, až bude mít jeho dítě vážné následky, aby měl teda důvod neočkovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
2.2.21 14:56
@MartaLil89 píše:
Odlozit ockovani po konsultaci s lekarem je v poradku. Neockovat vubec protoze “nekde neco cetla” a musi jit proti proudu, byt necim zajimava, 100% prirodni matka je blbost nejvyssi kategorie. Vsichni vime kolik zivotu deti a dospelych je zahraneno diky vakcinaci ale v 21. stoleti se musely objevit blbky, ktere si mysli ze vi neco vic nez vsechni ostatni. Ale ok, jejich dite je jejich problem, pokud na neco onemocni nebo zemre ja plakat nebudu, budou s tim zit samu

A jak víš, že dotyčná jen „někde něco četla“? Nebo je jeji duvod jen být zajimava? Vazne pochybuju o tom, že nektera matka odlozi ockovani bez pecliveho zvážení a prostudovani informaci…a proč si myslis, ze ve 21.stoleti uz neni co objevovat? Ono totiž kdysi byli lidi přesvědčení, ze hnojení ddt je uplne v pořádku, protoze to vsechna vrchnost posvetila…a jak to dopadlo? Kde bereš tu jistotu, ze zitra, za rok…nevyjde najevo, ze alergie jsou dusledek pridatnych latek v ockovacich serach? Ze nejaky typ postižení neni dusledek treba latek, kterym se strika ovoce? To, ze je mezi námi tolik dětí s potravinovyma intolerancema, atopickyma ekzemama jasne naznacuje, ze prostredi, ve kterém zijeme neni ok…mohla bych se takhle zamýšlet do daleka…videla jsi treba dokument o endokrinnich disruptorech…taky si pak porad budes myslet, ze blbky, co si lijou vodu do sklenenych lahvi chteji byt jen in?…to jen tak na okraj, ze mi prijde kratkozrake kohokoliv z neockovani osočovat za blbky, co chteji jit s modou apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
2.2.21 15:14

@Petra67 Jojo, všechno nemusí být tak úplně OK, jak to na první pohled vypadá. A to dokonce ani když to má certifikáty nebo jak píšeš to „posvětí vrchnost“.
Mimochodem, zrovna na nejrůznější témata toxické domácnosti či potravin jsme diskutovaly s jednou uživatelkou tady. Původně to byla diskuze o hrncích a nádobí, ale dostali jsme se od hrnců až k rybám, hračkám, povrchu z drcené gumy na dětských hřištích, estrogenům v mléku a kdoví čemu. Posílám odkaz, kdyby ses chtěla připojit nebo si počíst. Ale co vlastně konkrétně způsobuje tolik alergií, ekzémů apod., to se stejně nedozvíme.
 https://www.emimino.cz/…rankovani/5/

• Citovat
  • Upravit
300
2.2.21 15:41

Vakcinace zachranila mnohem vic zivotu nez si nejaka lesana muze predstavit. Ae chapu ze ne kazdy ma dostatecnou mozkovou kapacitu aby to pochopil. Na jedne strane mame lekare a lide, ktery studuji radu let, investuji vsechen svuj cas a penize na vyzkum novych vakcin a leku. A na druhe strane mame priblbe zeny, ktere nic v zivotne nedokazaly nez si zaplatit bio eko kurz u stejne vypatlane lesany, vrhaji doma, krmi dite do dospelosti prsem a neockuji protoze ta vakcina nevznikla na strome a tim padem by jim narusila ten jejich 100% prirodni zivotni styl. Mozna je to v necem i dobre, kdyz deti tak blbych rodicu na neco onemocni nebo zemrou tak jeden blb na svete mene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
2.2.21 16:08

@MartaLil89 Hm, černobílý svět. Co si pak myslet o lékařích, kteří vlastní děti neočkují? Že si ty diplomy setřepali ze stromu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
2.2.21 16:10
@fenny píše:
@MartaLil89 Hm, černobílý svět. Co si pak myslet o lékařích, kteří vlastní děti neočkují? Že si ty diplomy setřepali ze stromu? :think:

Přesně to jsem právě chtěla napsat. @MartaLil89 to vidí naprosto černobíle. Jedna strana, druhá strana a je hotovo.

• Citovat
  • Upravit
300
2.2.21 16:20
@fenny píše:
@MartaLil89 Hm, černobílý svět. Co si pak myslet o lékařích, kteří vlastní děti neočkují? Že si ty diplomy setřepali ze stromu? :think:

Zadneho takoveho neznam ani jsem o zadnem neslysela. Ze odlozili ockovani protoze mysleli ze pro dite bude lepsi byt ockovano pozdeji, takoveho znam ale ze by nekdo odmitl ockovani uplne a k tomu mel diplom lekare tak to si nemyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek