Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, potřebuju se poradit. S partnerem nikdy nemluvím na rovinu, vždy mluvím nepřímo a vyhýbám se jasné odpovědi. Vše okecávám a to nejdůležitější si nechávám jen pro sebe.
Pokud partner nepochopí co mu neustále nepřímo sděluji tak to dojde do fáze kdy bouchnu a nechám mu to vše sežrat. Nedokážu si připustit že na tom mám i svou vinu, bytostně to nesnáším.
Partner se stará o finanční zázemí a stíhá nás uživit, je vyčerpaný z práce ale přesto si bere dceru po práci ven abych si odpočinula.
Bohužel s ní ale přes týden nespí, prý proto aby se vyspal. Já krom starání se o dceru nic nemusím, ale péče samotná mi zabere většinu dne, je jí 1,5r.
A já nevím co s tím, jsem vyčerpaná, dítě i chlap mě serou.
Přemýšlela jsem, co je dotaz… jestli to, že nedokážeš říct narovinu pocity, nebo to, že tě serou, ale dle tvého příspěvku mi přijde, že by si to ráda 2v1. Tedy říct chlapovi, že tě sere
![]()
Podle me je dobře ze s dcerou nespi kdyz musi do prace… U nas se stridame a kdo ma odpoledni spi s malou.
Pokud mas problem rict neco na rovinu zkus to napsat… Bud dopisem nebo treba sms…
@SimonNu píše:
A já nevím co s tím, jsem vyčerpaná, dítě i chlap mě serou.
Jestli mluvit s ním na rovnu znamená jim říct že tě serou pak je dobře že držíš jazyk za zuby. Říct mu to když maká jako šroub a ještě pomáhá tak já nevím jak on, ale asi bych z toho byl poněkud nabručený.
Nechces byt zodpovedna za nasledky, kterou s sebou nese uprimnost.
Proste si sama uvedomujes, ze tvuj muz toho dela „vic“ nez ty (v tvych ocich, sama to píše), navzdory tomu jsi unavena a tedy i nastvana na cely svět a snad i na sebe a bojis se prime konfrontace, v ktere by ses trrba dozvedela, ze „ta neschopna“ jsi ty. To je cele
V pohodě, ještě chvíli pokračuj a od dcery si odpočineš, až bude jezdit k tátovi. A ty si v té době můžeš vzít brigádu, abys zvládla všechno poplatit. Však ona se ho nějaká ráda ujme, o hodné a pracovité chlapy je zájem veliký ![]()
@terien píše:
V pohodě, ještě chvíli pokračuj a od dcery si odpočineš, až bude jezdit k tátovi. A ty si v té době můžeš vzít brigádu, abys zvládla všechno poplatit. Však ona se ho nějaká ráda ujme, o hodné a pracovité chlapy je zájem veliký
No nevím, pracovat a pak se večer částečně (píše bere ven, né kompletně obstará) postarat o vlastní dítě mi přijde jako taková minimální norma. ![]()
@Sisika9 píše:
No nevím, pracovat a pak se večer částečně (píše bere ven, né kompletně obstará) postarat o vlastní dítě mi přijde jako taková minimální norma.
Jj, každý druhý ji splňuje ![]()
No ja bych nesoudila ani jednu stranu… Ona se opravdu muze citit unavena, vycerpana a porad na vse sama… Take nevime jakou praci dela manzel a mozna to ze vezme prcka ven je to maximum co po celem dni zvlada… Ono to obdobi s mimcem je proste nekdy vycerpavajici… Zakladatelko ale neboj… Az bude prcek vetsi tak si to sedne a bude to lepsi…
Nevážíš si ho, zato že plní svou roli a ještě na něj budeš hnusná, že neumí číst tvé myšlenky? To jako fakt? ![]()
@Jemako píše:
Podle me je dobře ze s dcerou nespi kdyz musi do prace… U nas se stridame a kdo ma odpoledni spi s malou.
Pokud mas problem rict neco na rovinu zkus to napsat… Bud dopisem nebo treba sms…
Nebo…

Poohlídni se v okolí po dětských skupinkách, jestli by nešlo někam na pár hodin dítě dát. Nebo se s nějakou jinou maminkou střídat jedno dopoledne ona obě děti, jedno ty. Nebo nějaká známá studentka/důchodkyně za pár stovek?
Vycerpana z ceho - dite je narocne/nespavec/hyperaktivni nebo co? Podle toho se to odviji dale.
V tydnu s ni nespi aby se vyspal do prace. Takze o vikendu ano? A jak to vubec myslis, jako v loznici? Nebo ze se mala budi a on k ni nevstava?
Tak at ji vezme o vikendu treba na prochazku na par hodin nebo k rodicum a ty se mezitim prospi nebo si udelej cas pro sebe.
Bych řekl, že se bojíte. Teď jde o to, jestli máte důvod. Jestli ano, protože váš muž je d e b i l, tak pak byste se měla přestat bát, protože na d e b i l y platí právě ta upřímnost až ostrost. Nebo to d e b i l není, pak je zbytečné se bát a čím dřív se naučíte říkat věci na rovinu, tím líp.
Okecavas jen manzelovi nebo vsem? Jaky bylo Tvoje detstvi, co minuly vztahy? Nejaky trauma nekde? Protoze okecavas ze strachu..to je vyhybavy a uzkostny chovani…