Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak to nezbývá, než se radovat, že tě nenechal složit rezervaci ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
nejdu si tak ani pro radu, jako spíš vypovídat a vylít vztek (nebojte, nejdu to hrdinsky řešit sem a doma nic, doma jsem začala).
S partnerem jsme se byli podívat na nový byt. Finance máme stále oddělené.
Moc se nám oběma líbil, byli jsme nadšení a za mě to byl úplně vysněný byt. Čekala jsem, že ho vezmeme (proto jsme přece šli i na prohlídku), jenže den po prohlídce mi partner řekl, že nemá dost peněz našetřených. Já v šoku, protože když souhlasil se stěhováním, prohlídkou a věděl kompletní cenu ještě před, tak jsem tohle vážně netušila.
Nicméně byt je „prodaný“ a já oči pro pláč.Prosím anonym, chodí sem známí.
Chtěli jste ho koupit napůl? Nechápu, proč neřekl předem, že na to nemá. To by mě teda vytočilo, že to nechá dojít tak daleko a nakonec vycouvá, protože nemá peníze. Čekal snad, že to zaplatíš celé?
@Semtex píše:
Tak to nezbývá, než se radovat, že tě nenechal složit rezervaci
No
![]()
Vím, že v důsledku nejde o nic. Jen si připadám jak… můůů a prostě mě to jen mrzí.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
nejdu si tak ani pro radu, jako spíš vypovídat a vylít vztek (nebojte, nejdu to hrdinsky řešit sem a doma nic, doma jsem začala).
Moc se nám oběma líbil, byli jsme nadšení a za mě to byl úplně vysněný byt. Čekala jsem, že ho vezmeme (proto jsme přece šli i na prohlídku), jenže den po prohlídce mi partner řekl, že nemá dost peněz našetřených. Já v šoku, protože když souhlasil se stěhováním, prohlídkou a věděl kompletní cenu ještě před, tak jsem tohle vážně netušila.
Nicméně byt je „prodaný“ a já oči pro pláč.Prosím anonym, chodí sem známí.
A rekl aspon kolik ma? To jste chteli kupovat za hotove?
@Monchichik píše:
Chtěli jste ho koupit napůl? Nechápu, proč neřekl předem, že na to nemá. To by mě teda vytočilo, že to nechá dojít tak daleko a nakonec vycouvá, protože nemá peníze. Čekal snad, že to zaplatíš celé?
Mělo se jednat o nájem. Takže žádné miliony. Nečekal, jasně jsme si peníze vydefinovali a částku za byt (nájem, kauce, provize, energie…) věděl předem a s prohlídkou souhlasil a byl z bytu taky nadšený. O to větší šok mě čekal.
A on ti předem neřekl, kolik má našetřeno? Nebo kecal? Nebo jak jste se vlastně o penězích bavili? Vůbec nevím, jak bych reagovala, ale naprosto chápu, že jsi vytočená ![]()
@Tarena píše:
A rekl aspon kolik ma? To jste chteli kupovat za hotove?
Teď už to vím. Protože jsem mu řekla, že nebudu někde zase za… a ať mi jasně řekne, kolik má, a co si může dovolit.
Nájem za hotové.
@Anonymní píše:
Mělo se jednat o nájem. Takže žádné miliony. Nečekal, jasně jsme si peníze vydefinovali a částku za byt (nájem, kauce, provize, energie…) věděl předem a s prohlídkou souhlasil a byl z bytu taky nadšený. O to větší šok mě čekal.
A co ti řekl na to, když ses ho zeptala, proč to neřekl rovnou?
@Anonymní píše:
A to nema na mesicni vydaje nebo na kauci? To se snad bavime o castce do 50 tisic, pulka 25
@Anonymní píše:
No![]()
Vím, že v důsledku nejde o nic. Jen si připadám jak… můůů a prostě mě to jen mrzí.
Je to přesně naopak - v důsledku jde snad o mnohem zásadnější věci než o nějaký byt ![]()
Koupě společného bytu je dost zásadní životní rozhodnutí… a jestli k němu partner přistupuje tak, že ti lže a není schopen na rovinu přiznat svou situaci, tak máte mnohem větší problém než to, že vám nějaký hezký byt utekl.
@stodvacetjedna píše:
A on ti předem neřekl, kolik má našetřeno? Nebo kecal? Nebo jak jste se vlastně o penězích bavili? Vůbec nevím, jak bych reagovala, ale naprosto chápu, že jsi vytočená
Jak jsem psala… částku věděl komplet, kdo co bude platit jsme si taky jasně rozdělili (takže věděl, kolik by bylo potřeba ještě před prohlídkou).
Kolik má na účtu jsem nezjisťovala, protože říkal, že na to má a nepřišly mi to tak velké peníze, aby je člověk neměl našetřené.
@Anonymní píše:
No![]()
Jak to, že nejde o nic? Lhal a udělal z tebe blbku…to by byl pro mě teda zásadní problém…
Prostě máš přerostlé děcko. Divil bych se, kdyby to bylo naposledy.
@Monchichik píše:Řekl, že takovou částku nečekal a nemá na to. Přitom opakuji… věděl čísla dopředu.
A co ti řekl na to, když ses ho zeptala, proč to neřekl rovnou?
@Tarena píše:
A to nema na mesicni vydaje nebo na kauci? To se snad bavime o castce do 50 tisic, pulka píše: Více
Mělo se jednat o cca 40k
@BohunkaP píše:
Je to přesně naopak - v důsledku jde snad o mnohem zásadnější věci než o nějaký bytKoupě společného bytu je dost zásadní životní rozhodnutí… a jestli k němu partner přistupuje tak, že ti lže a není schopen na rovinu přiznat svou situaci, tak máte mnohem větší problém než to, že vám nějaký hezký byt utekl.
Nejde o koupi, jen pronájem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky,
Nicméně byt je „prodaný“ a já oči pro pláč.
Prosím anonym, chodí sem známí.