Partner zazdil byt

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5018
9.10.23 14:56
@Anonymní píše:
U rodičů, pracuje.
Protože to investuje do sebe, podle toho, co mi řekl na důraznou a jasnou otázku.

Jak? Do seberozvoje, nebo stylem, že co sežeru a vypiju, mi už nikdo nevezme? :)

• načítám...
32158
9.10.23 14:57
@Anonymní píše:
On bere normálně. Nějakých těch 35 čistého.

Aha…takže bere 35, 20 do sebe investuje a zbytek projí? :think: Je mu kolem 30, tak jestli nemá vysokou, tak třeba 10 let už chodí do práce a nemá našetřenou ani kačku?

• načítám...
Kutil Tom
@Anonymní píše:
On bere normálně. Nějakých těch 35 čistého.

35 čistého, bydlí u rodičů, kde neplatí nic a přesto žije od výplaty k výplatě a nic neušetří. Tak toho se drž, ten je fakt perspektivní :lol: :lol: :lol:

• Upravit
Anonymní
@Monchichik píše:
Aha…takže bere 35, 20 do sebe investuje a zbytek projí? :think: Je mu kolem 30, tak jestli nemá vysokou, tak třeba 10 let už chodí do práce a nemá našetřenou ani kačku?

10 má na provoz sebe, auta a nějaké to spoření (důchodové apod.)

• Upravit
32158
9.10.23 15:00
@Anonymní píše:
10 má na provoz sebe, auta a nějaké to spoření (důchodové apod.)

no jsem jelen z toho rozdělení…10 na provoz sebe, každý měsíc nacpe fůru peněz do auta a spoří na důchod, ale na kauci a nájem nemá?

• načítám...
Anonymní
9.10.23 15:01
@Monchichik píše:
no jsem jelen z toho rozdělení…10 na provoz sebe, každý měsíc nacpe fůru peněz do auta a spoří na důchod, ale na kauci a nájem nemá?

Tak na co by šetřil, že? U rodičů téměř zadara, na nic nepotřeboval peníze. Tak to bere asi on.

• Upravit
21111
9.10.23 15:02
@Anonymní píše:
Věci. Oblečení. Elektronika. Auto. Kosmetika…

Takže jasnej finanční negramot, jistě má hodně khůl kchár, ale bydlí u rodičů :zed:

• načítám...
Anonymní
9.10.23 15:04
@pohledzdruhestrany píše:
Takže jasnej finanční negramot, jistě má hodně khůl kchár, ale bydlí u rodičů :zed:

Tak auto má dneska kazdej, já taky. To bych mu fakt nevycitala.
A jak říkám… z jeho pohledu asi nebyl důvod šetřit. Bydlí u rodičů a zbytek si užije.

• Upravit
32158
9.10.23 15:04
@Anonymní píše:
Tak na co by šetřil, že? U rodičů téměř zadara, na nic nepotřeboval peníze. Tak to bere asi on.

No tak v tom případě ať pokračuje v bydlení u rodičů… ;)

• načítám...
32158
9.10.23 15:06
@Anonymní píše:
A jak říkám… z jeho pohledu asi nebyl důvod šetřit. Bydlí u rodičů a zbytek si užije.

Zbytek si užije? Nebyl důvod šetřit? Jedině v případě, že u nich chce být nadosmrti…jinak přeci ví, že se zadarmo nebydlí…nebo hledá bohatou partii, která ho zabezpečí? Chyba rodičů, že ho tam nechají bydlet…

• načítám...
21111
9.10.23 15:07
@Anonymní píše:
A jak říkám… z jeho pohledu asi nebyl důvod šetřit. Bydlí u rodičů a zbytek si užije.

Ano, a je to znak finanční negramotnosti, když řešíš auto a další koko.tiny před bydlením a finančně nemyslíš na budoucnost.

• načítám...
10256
9.10.23 15:09
@Sisika9 píše:
A řekl? Kolik bere mzdu a kolik má na účtu? Chtěla bych ať ted hned otevře internetové bankovnictví a tam bys hned viděla, kolik má mzdu a kolik vyhází za kraviny, i kolik mu zbývá :nevim:

Nevím, takové požadavky mi přijdou jako neúcta ke druhému. Možná bych tedy založil třeba společný spořicí účet, kam by oba dali svůj díl na budoucí byt, ale uvedeným způsobem ponížit druhého (proč by zde k tomu důvod byl chápu) ale především sebe samého… To bych prostě nedělal.

• načítám...
53190
9.10.23 15:11

Ty bláho, ve 30 bydlet u rodičů a rozfrcat celou vejplatu jako „investici do sebe“ a nemít ani blbých 40k na investici do VÁS?? Utíkej, tohle je velký špatný.

• načítám...
5653
9.10.23 15:11
@Anonymní píše:
Mělo se jednat o nájem. Takže žádné miliony. Nečekal, jasně jsme si peníze vydefinovali a částku za byt (nájem, kauce, provize, energie…) věděl předem a s prohlídkou souhlasil a byl z bytu taky nadšený. O to větší šok mě čekal.
Šlo o nájem, což je o dost lepší situace, než kupovat. Asi si to propočítal, až to bylo na spadnutí, a zjistil, že je to příliš. Stanovte si společně cenový strop. A podle toho hledejte a bydlete.
  • načítám...
3792
9.10.23 15:12
@Premek_Orac píše:
Nevím, takové požadavky mi přijdou jako neúcta ke druhému. Možná bych tedy založil třeba společný spořicí účet, kam by oba dali svůj díl na budoucí byt, ale uvedeným způsobem ponížit druhého (proč by zde k tomu důvod byl chápu) ale především sebe samého… To bych prostě nedělal.

Je to reakce, na jeho lež. Když chlap v 30 nemá na kauci na byt, můžu mu dát jednu poslední šanci to vysvetlit, jinak Žádná společná budoucnost fakt nehrozí :cert:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová