Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@termix
tak to je jak bys psala o mé roční Adélce, taky uspávám u prsa, taky se mi budi v noci nekolikrát a chce jedině prso, u nás se to zhoršilo kolem 10.mesice, řekla bych, že je to jen zvyk, spí se mnou v posteli tak ji jen napojím a spím dál, někdy je mi to ale taky hodně nepříjemný, dnešní noc už jsem taky nadávala… plánuju v září odstavit kvuli plánům na dalšího potomka( protože nemenstruuji)ale už ted si myslím, že to psychicky nedám, ten její pláč a bohužel mi mikdo nechce v tomto pomoct, partner ten by nejraději na odstavení odjel na týden pryč aby nemusel poslouchat pláč…tak budem asi plakat s malou spolu, naučila jsem si ji takhle blbě, protože kdykoli v noci knourala tak jsem ji hned prso dala, aby nebudila tatínka a pěkně se mi to vymstilo…
jedina rada je, prodlužovat ji intervaly nočního kojení, dát ji prostě ne hned za hodinu co se probudi ale treba až za tři a postupně prodloužovat, nechat ji prostě chvíli plakat, prý to funguje,…
@termix jooo a malá má už 11 zubu a klube se 12tý, tak možná je to tím…
@labamba píše:
Michel66 to mě mrzí, že má malá takové problémy. u nás na prdíky pomohl přechod na tuhou stravu, hlavně syn na ně dost trpěl a teď už je to šťastné mimčo:).holt zelenina dělá divy:).snad se to vaší dcerce co nejdřív spraví. bohužel už mě žádná jiná rada nenapadá
Děkuji.
Syn byl to stejné, pořád jenom na MM, nic moc mi jíst nechtěl, zeleninu do roka vůbec ne. Byl hrozná pijavice na mléko
, až jsem si myslela, že ho budu kojit snad do důchodu.
O to víc nás překvapilo, že se tak strašně rychle odstavil sám. Takže vyčkávám a tajně doufám, že u dcery to bude stejné. ![]()
@pylinka pyl, mala uz jich ma tolik???
to jsem ani nevedela, no my to mame stejne s tim kojenim
vsak vis ![]()
@Moreno81 no jooo, koukla jsem ji minulý týden do pusy a zjistila jsem že se ji behem par dni prožezaly 3 čtyřky naráz a jedna poslední už je taky oteklá… jinak me to kojeni zas tak nevadí, nejradeji bych aby se odstavila sama.
@pylinka ja taky nadavam a pak si rikam rano vzdycky, no nic, jedu dal, vydrzim, ale je to nekdy v noci holt narocne a ne vzdycky jsem prijemne naladena, kdyz je to treba po seste v noci
a rada bych, aby to bylo stejne, aby se odstavil sam
@pylinka píše:
@termix
tak to je jak bys psala o mé roční Adélce, taky uspávám u prsa, taky se mi budi v noci nekolikrát a chce jedině prso, u nás se to zhoršilo kolem 10.mesice, řekla bych, že je to jen zvyk, spí se mnou v posteli tak ji jen napojím a spím dál, někdy je mi to ale taky hodně nepříjemný, dnešní noc už jsem taky nadávala… plánuju v září odstavit kvuli plánům na dalšího potomka( protože nemenstruuji)ale už ted si myslím, že to psychicky nedám, ten její pláč a bohužel mi mikdo nechce v tomto pomoct, partner ten by nejraději na odstavení odjel na týden pryč aby nemusel poslouchat pláč…tak budem asi plakat s malou spolu, naučila jsem si ji takhle blbě, protože kdykoli v noci knourala tak jsem ji hned prso dala, aby nebudila tatínka a pěkně se mi to vymstilo…
jedina rada je, prodlužovat ji intervaly nočního kojení, dát ji prostě ne hned za hodinu co se probudi ale treba až za tři a postupně prodloužovat, nechat ji prostě chvíli plakat, prý to funguje,…
Hele, neboj se! Já se bála odstavení jako čert kříže a pak jsem byla překvapená, jak to šlo snadno!!!
Nedokázala jsem to postupně snižovat, tak jsem se v jeho roce a 4 měsících rozhodla utnout to najednou. Začala jsem přes den a vysvětlila, že je už veliký a mlíčko není. Pořád jsem opakovala, v noci dávala vodu a za 3 dny si už ani nevzpomněl. A ani přes den to nebylo nic hrozného. Trochu se na mě sápal, řekla jsem jednoznačně, že není a nazdar. Fakt to vzal v klidu. ![]()
@Levandule121 díky díky, moje dcera díky bohu behem dne už skoro kojená není, max jednou, ale má ritual uspávání spojený s kojením, tam nevím, jak to nahradit, dudla prso dokud neusne, nikdy jeste neusla sama, jedine v kočaru nebo v nositku
@Levandule121
jeste prosím, jak to ustály tvoje prsa tak rychlý odstavení???
@Michel66 píše:
Děkuji.Syn byl to stejné, pořád jenom na MM, nic moc mi jíst nechtěl, zeleninu do roka vůbec ne. Byl hrozná pijavice na mléko
, až jsem si myslela, že ho budu kojit snad do důchodu.
O to víc nás překvapilo, že se tak strašně rychle odstavil sám. Takže vyčkávám a tajně doufám, že u dcery to bude stejné.
držím palce
@pylinka píše:
@Levandule121
jeste prosím, jak to ustály tvoje prsa tak rychlý odstavení???
Nedělala jsem s nima nic a měla jsem tak týden tlaky plus ještě týden trvalo, než se to úplně vstřebalo a byl klid.
Ale já teda nikdy netrpěla na nějaké záněty či co a zatvrdliny jsem vždy rozmasírovala ve sprše a malej je úspěšně odkojil… Musím teda ale říct, že v té době jsem skorem plně kojila, malej nepřijímal skoro žádnou potravu. Kvůli tomu jsem právě přestala kojit, aby se rozjedl. No, nerozjedl, ale to už je na jinou diskusi.
Ja jsem moji 13 mes odstavila asi pred mesicem. Taky se mi budila co dve hodiny. Vsichni mi radili, at prestanu kojit, ze se budi kvuli tomu. No a prd. Budi se stale po dvou hodinach, jen misto prsa ma stavu.
Nekdy ji zkousim uspat bez napiti, poplace si a usne, ale do pul hodiny je vzhuru zase. Takze si myslim, ze nektere deti se opravdu budi zizni nebo hladem.
Jo a ja jsem ji u prsa uspavala jen v noci, vecer usinala bez prsa, takze sama usnout umi (teda sama, no se mnou v posteli
)
Příspěvek upraven 13.08.13 v 13:28
@pylinka píše:
@Levandule121 díky díky, moje dcera díky bohu behem dne už skoro kojená není, max jednou, ale má ritual uspávání spojený s kojením, tam nevím, jak to nahradit, dudla prso dokud neusne, nikdy jeste neusla sama, jedine v kočaru nebo v nositku
Přes ten den hlavně už začít vysvětlovat, ne až ten večer. My tenkrát současně zkusili uspávání takové to chodit po minutě jen mezi dveře a říct vždy stejnou formuli: už jsi veliký, naučíš se usnou tám viz Estevil. Řval hrozně, manžel tam šel asi ve 14. minutu (střídali jsme se) a povídá: "To nedáme, on nepřestane. " A v tu chvíli malej usnul. Hned napoprvý po 15 minutách. Fungovali jsme tak ještě nějakou dobu, jenže pak když byl manžel pracovně pryč, tak jsem to pokazila. Každopádeně to v tomhle věku už jde, když ti rozumí. ![]()
Příspěvek upraven 13.08.13 v 13:40
@petulatko a jak jako usina vedle tebe? Jen tak si vedle ni lehnes a ona usne? Nebo mate jeste nejaky ritual?