Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
promiň, ale při čtení tvého příspěvku jsem se musela smát. Jednu radu pro tebe mám - dospěj!!! Jsi máma, máš malé dítě, ale chováš se jako puberťák. Už to, jak jsi psala, že jsi na švagrovou vystartovala, že nechceš aby s ní chodila ven, protože ji nezná. To je fakt takový problém, aby šla švagrová s kočárem, nebo máš doma princeznu, které se nesmí dotknout nikdo nepovolaný? A ano, asi namítneš, že nedospěle se chová i švagrová. Máš pravdu, ale řekla bych, že jsi to vše vyprovokovala svých chováním ty. A její velký zájem o malou? Je to první dítě v rodině? Ona nemá své děti? Tak to je jesné, ne?
pokud to dobře chápu, tak ona je malé teta, proč by proboha nemohla jet na chvíli ven s kočárkem, ještě když píšeš, že vaše vztahy byly ok. Já se jí teda nedivím, že se urazila a na těch fotkách nevidím nic špatného, odpověděla ti naprosto rozumně ![]()
Co máš dělat?
Už jí nemáš ráda, takže ti asi nepomůže napsat, abys to hodila za hlavu,přesto si to neodpustím..
Já na tvém popisu událostí nevidím nic, čím by se ( až na tu čokoládu a pošklebování ) provinila..
Nejdřív se dost ptala, psala, emailovala - ovšem netušila ,že ti to vadí.
Pak vozila kočárek, který jí předala babi - také netušila ,že ti to vadí a ještě dostala sprdáka.
Nepřeje k narozkám a svátkům a neumí dost emotivně předábvat dárky,– ale to bych řekla, že je její věc a její styl - nemusí tím nic myslet - a také zřejmě neví a nikdy se nedozví, že ti to vadí.
A nakonec ty fotky - bohužel má pravdu..jsou na fb, tak moc nechápu, co tě rozčiluje..
O čokoládě - je mi to líto, ale pokud dítě dáváš na hlídání musíš tak trochu počítat ( i když to vůbec neomlouvám ani neschvaluji), že se budou dít věci, které neovlivníš..
Zkus se na to podívat objektivněji..
jsi precitlivela, to chce klid. Ja mam problemi jeste ted pustit maleho 5. mesicu)s tatou samotny ven, kdybych mohla, tak maleho k sobe pripoutam a nikomu ho nedam ![]()
Asi bych se taky urazila kdybych šla v dobrym s neteří na procházku a někdo me za to seřval
A pokud dáš na sociální sít fotky svého dítěte, tak ti musí být jasný že k nim má přístup hooodne lidí …
Na tom, že jela s kočárkem nevidím vůbec nic špatnýho. Je to její teta a asi by mi přišlo divný, kdyby tě žádala předem např. smskou, jestli si může malou půjčit a vyrazit s ní. Jestli nemá děti, tak je do toho zapálená. Nevím, jestli by mi vadilo, že si stahuje fotky bez mýho vědomí, to že je vidí plno lidí je pravda a může si je stáhnout kdokoliv… Co s fotkama dělá, chlubí se jen kámoškám? Nevím, já mám taky fotky dětí z rodiny v pc a to nejsem přímá příbuzná…něco jsem nafotila já, něco mi přišlo mailem, tak jsem si je prostě uložila… Já mám pocit, jestli trošku na švagrovou nežárlíš, že se o tvé dítě takhle zajímá…
ja bych ji malou klidne pujcila kdyby se do te doby na malou treba prisla podivat nebo si ji pochovala ale pokud tu malou znala jen z fotek tak mi docela vadilo ze si ji vzala ven!
Tak mne to teda divny neprijde. Nebudu prece davat malinke dite nekomu kdo ho nezna. Ale to asi svagrova pochopi az bude mit vlastni dite. A ze male dava veci k jidlu co nesmi? To mi delala tchyne. Takze dceru pak nedostala ani na 5 min bez dozoru.
Ttakze preji hlavne pevne nervy!
Jo a ta čokoláda - tak to by mi vadilo, ale moc s tím nezmůžeš, pak jí to budou dávat tajně
Ne, vážně, prostě bych jí to řekla, ale přátelským tónem, aby to prostě s těma sladkostma nepřeháněly. A jestli jí ji dají jednou za čas a nemá to denně, tak to zkus přejít…
Ježiš holka, já se nedivím, že se Ti směje!! Já bych se Ti smála taky! Omg, Tobě necvaklo, že když vystavuješ fotky na Facebooku a podobně, že souhlasíš, že s tím může nakládat „kdokoliv“? Navíc když je z rodiny? Tak co se čílíš? Mě by se líbilo, kdyby si někdo ukládal fotky malého, protože ho má rád a podobně
Že vzala malou ven? A co jako? Třeba babička byla unavená a nemohla, tak co jako! To by mě fáááákt vytočilo nó
![]()
Já bych Ti taky třeba nepopřála, kdybys mě seřvala za to, že jsem byla s miminkem venku
Měla si mít slušnost a omluvit se.
Promiň, ale jsem evidentně mladší než ty, ale ty se chováš jak malý děcko ![]()
A ta malá jako řvala, že je s někým, koho nezná, nebo byla v pohodě?? Jestli dítě bylo v pohodě a neplakalo, je argument, že se neznaj, hodně zcestnej. Nevím, jak je to dítě starý, ale myslím, že jí to bylo šumák, že jí veze „zlá teta“
Je jasný, že ti vadí ona jako osoba ![]()
Ostatní už komentovaly holky dostatečně ![]()
Anonym pro to ze sem chodi spousta znamy:-(Jde o o moji svagrovou je ji 31 let a problem je v tom ze nez jsem mela dite byli nase vztahy ok,narodila se mi mala a znate to kolotoc okolo maleho ditete svagrova me dene bombardovala sms emaily jak se malicka ma vedela kdy jdeme na ockovani proste vse ale nikdy se na ni neprijela podivat pochovat nic.Jenze jednoho dne se to zlomilo potrebovala jsem se po nekolika bezesnych noci vyspat a tchyne mi nabidla ze malou pohlidaji jeden den jelikoz mala byla na um tak jsem souhlasila kdyz jsem v nedeli si jela pro malou tak se ptam kde je a babicka rikala ze je s tetou nekde venku.Zmocnil me vztek malou dostala babicka na hlidani ne ona!!!!!!!!kdyz se asi za pul hodiny vratili rekla jsem ji ze nechci aby s ni chodila ona ven kdyz ji nezna mozna jsem to prehnala ale v tu chvili jsem to tak citila
dobry presli jsme to nasla si pritele a cas travila s nim jeji emaily nejak ridli nevadilo mi to.naopak jsem byla rada ze ji nemusim kazdy den hlasit kam jdeme apodobne.za 2 mesice jsem mela narozeniny a pritel svatek pozvali jsme je k nam na obed protoze nam chteli poprat prijeli vsichni 3 mamka s tatkou nam po obede poprali a ona nic nechala jsem to byt mrzelo me to ale co.po mesici dala svemu bratrovi darek rekla ze je to pro oba dala mu to pred barakem kdy ja jsem stala u auta dala to jen jemu nepodala mi ruku nic.tak jsem rekla ze uz to resit nebudu prestala se ptat na malou jen mi obcas poslala email ze by chtela fotky male aby je mohla ukazat kamaradkam rekla jsem ze okud chce malou videt at se na ni prijede podivat a ona nic:-(Vyvrchlilo to tim ze jsem byla na vikend u jejich rodicu potrebovala jsem k nim na pc a na plose pc vidim svou slozku fotek ktere jsem mela na fb nedalo mi to a rozklikla jsem to a tam fotky me male
tezce jsem to vydychavala ale v nedeli mela prijit k rodicum na obed tak jsem si rekla ze se ji na to zeptam ptala jsem se ji na to proc si z meho profilu stahuje fotky a jeji odpoved me malem sesadila ze zidle rekla mi ze kdyz je vidi 1000 mych kamaradek nevidi na to nic spatneho ze s je stahla od te doby nase komunikace vazne nemuzu s ni normalne mluvit vadi mi kdyz se objevi u rodicu a jeste vic mi vadi kdyz me zacne schvalne provokovat pres malou tim ze ji dava cokoladu a veci ktere nesmi!!!!!!§kdyz ji reknu at to nedela vysmeje se mi do obliceje ze se me na to ptat nebude!!!!a co ted nechci aby vidala mou malou ale zabranit tomu nedokazu protoze kdyz je mala u babicky posle ji babicka smsm ze tam mala je a hned pribehne a zacne ji zlobit co mam delat?????????