Proč se učit japonsky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2415
23.4.17 10:19

Svého času naše firma pořádala firemní kurzy japonštiny. Učila ji rodilá Japonka. Zájem byl obrovský, jeden kurz měl cca 30 lidí v učebně. Postupem času jeden po druhém odpadávali, až kurz zrušili. Nikdo to nezvládl, každého to odradilo. Já bych do toho nešla. Pokud tomu nevěnuješ 200% svého času a taky nemalé peníze, tak je zbytečné plýtvat energií :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.4.17 09:24

Já bych se klidně japonsky začala učit! Manželova sestra se učila japonsky a díky tomu pak dostala v japonsku stipendium a vystudovala vysokou školu, v japonštině. (Její rodný jazyk je španělština). Mě hrozně baví se učit cizí jazyky, ne že bych na to měla talent, to ne, ale moc mě to baví. Na střední jsem měla klasiku, aj+fj, od manžela španělštinu no a teď se s manželem společně učíme skandinávský jazyk (Ze skupinky, která začínala už jsme zůstali sami…). Není to snadné, má opravdu náročnou výslovnost, ale základy už se domluvíme a spolu občas používáme když opravdu nechceme, aby nám někdo rozumněl :mrgreen: Jestli myslíš, že máš ucházející angličtinu, tak zkus aplikaci (zdarma) duolingo, alespoň abys měla představu. No a když tě to opravdu bude bavit, tak se zapiš do kurzu :) Já si lepím lístečky se slovíčky na dveře od záchoda, dost to pomáhá! :D
Co se týká španělštiny… tu umí kde kdo, mě přijde daleko zajímavější kombinace angličtiny+něco méně častého (holandštiny, findština, norština, afrikánština…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.4.17 09:25

Respektive, až se naučím obstojně jazyk, na který se teď zaměřujeme tak bych se chtěla učit hebrejsky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.4.17 17:47
@Twirl píše:
Respektive, až se naučím obstojně jazyk, na který se teď zaměřujeme tak bych se chtěla učit hebrejsky :mrgreen:
Šalom! :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.4.17 09:52
@Lenisha píše:
@jenny.fields Španělsky se domluvíš možná i lip než anglicky. Je to třetí nejpouživanější jazyk na světě. Španělsky mluví komplet celá latinská amerika a půlka karibiku

Komplet celá J Amerika fakt ne- Brazilie například, francouzská Guyana taky ne.
POkud chceš často cestovat na tenhle kontinent, tak se to vyplatí. V Evropě, Asii, Africe a Austrálii pro porozumění rozhodně ne.

Příspěvek upraven 25.04.17 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.4.17 09:54

@Lenisha A je 4.
Odhady podle World Almanac (2005)[editovat | editovat zdroj]

World Almanac 2005 odhaduje prvních deset nejrozšířenějších jazyků na světě takto: čínština (tj. standardní čínština) 750 milionů
angličtina 514 milionů
hindština 496 milionů španělština 425 milionů
Zdroj: wikipedia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest