Proč se učit japonsky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
23.4.17 08:00
@Lenisha píše:
@Janee19 ruština se (prý) pro nás čechy uči lehce, protože je to slovanský jazyk. A dnes je určo super se ji naučit. Ještě jsem přemyšlela o španělštině. S tou se člověk domluví všude a je to raky moc hezký jazyk
španělštinou se domluvíš všude 8o 8o Jak jsi na to přišla?

Každopádně rozhodně ti asi bude užitečnější než japonština, pokud s japonštinou nemáš nějaké jasné úmysly jako že budeš dělat průvodce Japonců.
Angličtinu si můžeš zlepšit sledování seriálů v Aj, pokud bys chtěla.
Pokud je to tvoje srdcovka japonština a nevadí ti dát za to ty peníze, znáš se, že toho nenecháš po půl roce, tak proč ne. Každý jazyk člověka obohatí a vždy se najde možnost prohodit pár slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
23.4.17 08:05

@Lenisha zaleží kde bydlíš…já bydlím v Ceskem Krumlove a mesto je plné korejců a čínanu…takže kdo umí čínsky nebo korejsky aspon castecne by tady stopro uplatnění našel!! japonců je méně takže spíš bych to viděla na tu čínštinu nejlepe…čínanu je nejvíc a šance na uplatnění do budoucna veliká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.17 08:07

@Lenisha
Před více jak třemi roky jsem měla stejné nutkání. Tak jsem si zakoupila knihy od vydavatelství Leda (myslím, že jsem ti to už psala). Moc jsem nepostoupila. Jediný výsledek je, že si anglicky píšu s Japonkou a sem tam i něco vyplodím japonsky, ale ne ve znacích. Chce to se tomu věnovat intenzivněji. Angličtina je všude kolem, člověk ji často slyší, tak se mi lépe zvládá. Každopádně i v ní se chci zdokonalit.
Jestli máš chuť se naučit něco nového, tak do toho jdi, ale nečekej, že to půjde samo. Začni třeba s takovou tou turistickou slovní zásobou a moc nekoukej na gramatiku. Najdi si znaky hiragany a zkus se je naučit. Když budeš pořád stejně nadšená, přihlas se do kurzu nebo si pořiď učebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
23.4.17 08:08

@Lenisha radsi se vrhni na tu spanelstinu…je docela snadná, zvučná a přijdes s ni do styku všude, uplatnění taky vice a ušetříš i za kurzy protože v TV najdes spanelske programy, knihy se prodavaji take už ve spanelstine u nas… to ti vše usnadní tu vyuku…ja se spanelsky učila i jsem byla na kurzu a sice už jsem dost zapomela protože na to kašlu ale když jsme ve spanelsku nebo ctu noviny tak rozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.17 08:14

@axelina
Mně přijde, že všichni Japonci, co k nám přijedou, navštíví Krumlov. Po Vánocích jsem jich dost potkala i na Staromáku.
Dokonce jsou tu někteří zaměstnaní. Jedna Japonka, co mi občas napíše se učí česky a pracuje v Praze. Sranda po ní něco česky číst ;-) Ale je moc dobrá, neučí se dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
23.4.17 08:22

@Russet jo to jo…ale denně je tady ted třeba 5 autobusů korejcu a čínanu a jen 1 s japoncema…já to teda nepoznam ale přítel má restauraci a oni tam chodí na obědy takže ví zhruba jaký je složení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.17 08:28

Nechci Te odrazovat, ale vybrala bych si jiny jazyk, treba tu spanelstinu. Japonstinuvse v kurzu nenaucis, tak maximalne zaklady, ktere Ti budou k nicemu. Vim, o cem mluvim. Usili neni umerne vysledku. Japonsky umi na pracovni urovni lide, co ji vystudovali a rok studovali tam a to se jejich uroven jeste hoodne lisi. Kurz jednou tydne je k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.17 08:53

Japonštinu bych využila asi jen v případě, kdyby jsi sledovala anime a četla manga. Bys to mohla brát rovnou v originále a nemusela čekat na titulky. Pokud ti pojem anime/manga nic neříká, tak příliš velké uplatnění to mít nebude. Nebo ještě kdyby se ti podařilo dostat se do japonské firmy, která má pobočku zde v čechách na nějakou funkci, kde by tu japonštinu chtěli. Jeden čas jsme se taky chtěla učit japonsky, ale přešlo mě to.

Nicméně pokud tě japonština láká, tak směle do toho. Jen v našich podmínkách by to uplatnění bylo jen o štěstí. Zase by si ale mohla machrovat před lidma, že něco umíš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.17 09:03

@Lenisha
Spíš je to tu nutí rychle se jazyk naučit s jejich děti už mluví naprosto dokonalou češtinou díky školce a škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.17 09:06

@BiohazardMichell
Já třeba anime/manga nesleduju (nelíbí se mi to) a japonštinu se přesto snažím učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.17 09:07

Zkus ruštinu se španělštinou (to ti dá dohromady obtížnost japonštiny) a když budeš umět Aj + Rj +Šj - tak určitě najdeš dobré uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.17 09:09

@axelina
Tak to musí být v restauraci veselo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.17 09:19

@Lenisha Já jsem japonštinu vystudovala jako Bc obor a upřímně i přes 4 roky, státnice a mezinárodní certifikát moje znalost není na to, abych se tím mohla živit a když není potřeba, tak japonstinu ani neuvádím v CV. Není pravda, že čínština je těžší, japonština má velmi komplikovanou gramatiku a to nemluvím například o stupních zdvořilosti, písmu atd…
Určitě tě nechci odradit, je to krásný jazyk… ale pokud chceš něco, co vyuziješ v praxi, šla bych určitě do španělštiny nebo ruštiny. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
23.4.17 09:24

@Lenisha obě dcery se učily na střední ruštinu, jedna z toho i maturovala a pak měla pár semestrů na výšce a obě se shodly, že ruština je pro ně těžší než angličtina. Když jsem slyšela, jak skloňují, tak jsem padala smíchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.4.17 09:31

@Lenisha No jasně, ale i na té vysoké bylo dost těžké dostat se tam byť na jediný semestr. A na studium na vlastní náklady bych bohužel neměla. Nakonec jsem odjela na Taiwan a teď válčím s čínštinou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí