Proč se Země točí? :-)

6.2.14 11:54

Proč se Země točí? :-)

Ahoj holky, včera se syn zeptal:Proč se země točí kolem Slunce? A proč kolem své osy? Nedokázala jsem odpovědět, řekla jsem, že je to přírodní zákon :-)Co byste odpověděly vy? :-)Hezký den všem kočkám tady :-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36003
6.2.14 12:01

To ti vysvetli tatinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.14 12:03

@pikola tatinek je mimo CR :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
6.2.14 12:07
@pikola píše:
To ti vysvetli tatinek.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
6.2.14 12:09

Fouká vítr??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
6.2.14 12:11

Země se točí kolem své osy kvůli kovovému jádru (je to něco s gravitací), rotovali bychom rychleji, ale brzdí nás náš Měsíc (což je pro nás výhodné). Postupně zpomalujeme, protože Měsíc se od nás vzdaluje až se jednou dostane z našeho gravitačního pole a zmizí… Ale proč rotujem kolem Slunce teď z hlavy nevím a musím rychle vytřít než mi příjde dcera ze školy a všechno pošlape…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.2.14 12:18

Země kolem Slunce obíhá, protože Slunce je mnohem větší než Země a přitahuje si Zemi k sobě gravitační silou.
Kolem své osy bych vysvětlila tak, že se točí, protože rotace je vlastně „hybnou silou“ celého vesmíru, tzn. vše se točí, otáčí, obíhá…A Země v době svého vzniku se „roztočila“ a točí se pořád, i když to otáčení pomalinku polehounku zpomaluje…v našem měřítku ale opravdu hodně pomalu ;)

• Citovat
  • Upravit
1055
6.2.14 12:18

Země (i jiné planety) vznikla shlukováním malých kamenů a částic, které svoji hybnost předaly dál, takže se otáčí i výsledek toho shlukování, ta energie se prostě neztrácí. Vygoogli si zákon o zachování hybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.2.14 12:24

Pardon jestli jsem něco špatně pochopila, ale ve vedlejší diskuzi píšeš, že jsi rodila naposled před 20 lety. Takže, to se tě ptá tvůj 20 letý syn? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
6.2.14 12:28
@digi_v píše:
Pardon jestli jsem něco špatně pochopila, ale ve vedlejší diskuzi píšeš, že jsi rodila naposled před 20 lety. Takže, to se tě ptá tvůj 20 letý syn? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
6.2.14 12:36
@digi_v píše:
Pardon jestli jsem něco špatně pochopila, ale ve vedlejší diskuzi píšeš, že jsi rodila naposled před 20 lety. Takže, to se tě ptá tvůj 20 letý syn? :mrgreen:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
370
6.2.14 12:42

Slunce rotuje na miste, v ramci slunecni soustavy ( v ramci mlecny drahy se ale pohybuje, ale protoze i s nim se pohybuji vsechny planety slunecni soustavy tak vzhledem k nim se to jevi jako zadny pohyb) rotuje i jeho magneticky pole a rotuji i gravitony(castice). Planety obihaji ve smeru rotace Slunce. A zeme rotuje protoze kdysi davno ji roztocila srazka s planetkou, co potom vytvorila Mesic. Diky nemu je naklonena osa o 23,5 stupne a Zeme rotuje.

Ale jestli vesmir vzniknul velkym treskem, nebo jsme jenom nejaka Petryho miska, co vytvorili ufoni ti nereknu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.14 12:50

@cher mame 2 deti, jeste syna-ten je adoptovany, po sestrenici, ktera zemrela. nevim, zda je to tak dulezite. zbytecne jsi mi pripomnela rodinnou tragedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
6.2.14 12:53
@sabrinafromprague píše:
@cher mame 2 deti, jeste syna-ten je adoptovany, po sestrenici, ktera zemrela. nevim, zda je to tak dulezite. zbytecne jsi mi pripomnela rodinnou tragedii.

Některé holky jsou tu jelita, neber si to tak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
6.2.14 12:56
@sabrinafromprague píše:

Já nic nepsala, ale dobrý

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí