Náročné 17m dítě a druhé na cestě

2413
2.2.14 21:58

narocne 17m dite a druhe na ceste..

Ahoj holky,
potrebuji radu jak zvladnout synka a prichod druheho prcka. Mam s nim nekolik trapeni (nic zavazneho co by mi vadilo), ale s blizicim se terminem (jsem 30tt) tusim ze je nekolik veci potreba dat trochu do poradku. Predem pisu ze prosim o rady ktere nevyzaduji zasadni metody tipu nech vyrvat atd (maximalne necham chvili pofnukat)..
Takze prvne jde o to ze je syn hoodne nesamostatny a strasne aktivni (totalni neposeda :lol: ). Uz od miminka (hodne trpel na koliky) se mu hodne venuji a ted si vydrzi hrat sam opravdu jen kdyz ma dobrou naladu. Obcas vydri chvili poslouchat nebo koukat na pisnicky, ale ne dost dlouho abych treba sestricku nakojila.. Nejake tipy jak na to?
Take je to veliky mamanek. Kdyz se ztratim z dohledu je v klidu, ale jakmile jsem nekde kde me slysi nebo vidi chce byt se mnou..
Dale usinani. Vecer usne v postylce, ale musim u nej byt cca 20min. Ve dne je zvykly v kocarku (tam usne hned), kdyz ho zkousim dat do postylky kouka a dela vse mozne, ale naznaky spanku nikde (treba i hodinu).

Jak pisu nic co by mi za normalnich okolnosti vadilo, ale trochu se obavam jak to pujde zvladnout s druhym mimcem.

Holky a take prosim pokud mate nejake rady ohledne toho jak se zaridit s druhym prckem, jak docilit aby starsi nezarlil a slo proste vse zvladnout, napiste mi je prosim.

Diky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26833
2.2.14 22:03

Než se miminko narodí, může se starší změnit. Každopádně já syna učila samostatnosti od začátku těhotenství :nevim: Mám od sebe děti 18m. Pokusila bych se najít něco, co na staršího během kojení zabere. Náš třeba miluje mašinky, ale taky jsem ho prostě učila být samostatný, no a to je taky hooodně aktivní dítě, momentálně i šíleně vzdorovatý a uvztekaný :think: Na žárlení - věnuj se mu, hodně se mu po příchodu z porodnice věnuj. Naivně jsem si myslela, že takhle malé dítě nebude žárlit…žárlil něco přes měsíc. Hodně jsme se mu věnovali, ale i tak byl na čas radši s manželem, postupně se to zase srovnalo a dnes už by brášku nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
2.2.14 22:09

@Reinka diky, no ja se snazim podporovat jeho samostatnost uz dlouho, ale vetsinou pak prijde nejake trapeni jako zoubky, stehovani a spol, coz on hone proziva a je vse pri starym.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
2.2.14 22:10

Zvládneš - neboj. ;) náš nejmenší se narodil, když holkám bylo 17 měsíců! taky byly od malinka náročné, koliky, problémy s kojením nespaní, šílený reakce po očku, rozhozený spánek, mají ADHD, takže já odcházela do porodnice a říkala si, že to rozhodně nedám! jen představa šestinedělí ve mně vyvolávala panickou hrůzu, našla jsem si kontakty na chůvy, kdyby bylo nejhůř, jídelnu, ze které bych odebírala obědy…a nic z toho se nekonalo. :lol:

jak na to aby ten starší nežárlil? je dobrý s miminem v autosedačce přinést hračku…jakože od mimina pro sourozence! a pak - hooodně se věnovat staršímu. u nás to vypdalo tak, že já kojila a holkám jsem u toho česala vlasy, seděly mi na kolenou a dělaly jsme takhle jdou páni…miminu to nevadilo 8o mimčo jsem prostě nakojila, přebalila a vrzla do postýlky…buď spalo nebo si hrálo a věnovala se holkám, aby neměly pocit, že jsou odstrčený! a taky jsem nijak nehrotila nočník nebo dudlík…žádnou velkou změnu s příchodem mimča. nechala jsem to na později..

jo a s podivem si mimino upravilo s holkama režim jídla a spaní 8o bude to dobrý, neboj se dopředu :kytka: a přeju hodný a spavý miminko bez kolik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
2.2.14 22:11

@petukab Řeším něco podobného. Malé je 13 měsíců a v červenci se má narodit druhé mimčo. Je mamánek přesně v tom smyslu jak píšeš, pokud nejsem poblíž je klid, když o mě ví, tak je zle. Je dost čilá a pěkný rarášek. Musí být pořád zabavená. Hodně mamin okolo mi radili, ať jí pomalu začnu zaměstnávat, aby mi pomáhala. Teď jí třeba učím, aby mi něco podala, zavřela třeba skříňku v kuchyni nebo tak. Až bude mimi, tak třeba aby donesla plínečku atd. Prý se má to první cítit hlavně hodně potřebné. :) Tchýně i moje máma mi nabízeli, že si vezmou dovolenou až se druhé narodí a malou si odvezou, ať mám klid, ale to jsem taky odmítla. Právě ať se necítí odstrčená už od začátku, ať se sžijeme všichni dohromady. :) Už asi dost na tom, že budu pár dní v porodnici s „nějakým miminkem“ a jí nechám doma. Ale snad to nějak obě s prťouskama zvládneme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.2.14 22:13

Ahoj,
tak já mám doma 18 měsíčního a za 2 týdny rodím…snad:-), spaní v posteli je ok, chtělo to čas, vyřvaní se nekonalo, spíše zachování rituálu před spaním a patřičný pohyb odpoledne, dopoledne už spí taky v postýlce (do sporťáku už se nevleze), ale to jsme trénovali od září a základem je dopoledne procházka venku (což je teď pro mne dost problém) a do postele ho dát až když je opravdu unavený, jinak se můžu jít klouzat…i s ním.
Mamánek je asi normální, vše dělá se mnou (pleny, vysávání, vaření, psaní na PC atd.) a nevidím to jako problém, naopak je to příjemná náplň dne a o to radši se vrací k hračkám. Důležitější pro mne je, že není zafixovaný jen na mne a jde na procházky i s ostatními členy rodiny, což je asi u vás taky.
A ani mě nenapadlo, že si v tomto věku bude nějak souvisle hrát sám, v plánu mám např. kojit a sedět s ním při tom u hraček, u knížky.
Bude to chtít trochu organizačního umu, ale zvládly to naše maminky, tak to zvládneme taky. Žárlivost vůbec neřeším, v tomto věku se tak neprojevuje, s tím mají „problém“ až starší děti, kterým je jasná o co jde, takže hlavu vzhůru. Myslím, že máš doma úplně normálního prcka a chce to vyřešit jen to odpolední spaní (nebo sourozenecký kočár…my pořídili jen stupátko). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.2.14 22:15

@feésM to máš pravdu, že to starší dítě je rádo potřebné…náš od začátku běhal houpat kočárek, když mimino spustilo (a že to bylo často :lol: ) a byl mooooc důležitej, když houpal, nebo jezdil s kočárem po předsíni, dneska si hrál, mimčo začalo pokňourávat, tak se zvedl, dal mu dudlík, zkontroloval, jestli si ho fakt vzal, kejvnul si hlavou, jako že „JO“ a šel si zase hrát…jen jsem zírala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.2.14 22:16

@Kadlice tak to věř, že se žárlivost projevuje, taky jsem si myslela, že ne a pak mi to dalo dost zabrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
2.2.14 22:16

@dvojmatka ty jo, tos musela mit drsny! Mas muj obdiv a diky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.2.14 22:17

žárlení

Tak věnovat se mu považuji za automatické…stejně jako mladšímu…a tatínek je u nás hvězda už teď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.2.14 22:17

Nas junior zarli uz 2 mesice…na me ne, on je „tatanek“ (je nejaky lepsi vyraz? :D ), takze zarli, kdyz malou nosi manzel. pocatecni brecici zachvaty uz ale pominuly, ne ze by ze sesticky byl paf, ale uz ji statecne ignoruje (za 2 mesice se ni byl asi 5× zblizka podivat a jednou ji pohladil - asi nejaka slaba chvilka :mrgreen: )

jinak samostatny neni, sam se nenaji, krome toho skoro nic neni, takze kazdy den bojujem s jidlem, venku odmita byt v kocaru, ale sam taky nikam nedojde (chodi tam a zpatky). nejak se mi ho nepovedlo k nicemu moc dovest behem tehotenstvi :nevim: on se totiz dost rychle menil, co 2 mesice pred porodem nebyl problem, tak tyden pred porodem uz problem byl a naopak, takze nejak trenink uplne k prdu…

jo a ja kojeni vzdala a muzu rict, ze to ze je mala na flasce mi desne ulehcuje zivot :oops: ovsem to neni rada, spis konstatovani, jak to je u nas.

PS: ma rozdil 16 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
2.2.14 22:18

@Reinka :-D jééé to musí být boban :-D No mě stačí vidět tu naší treperendu jen u panenky v kočárku co dostala k vánocům. Taky vozí kočárek, občas miminko vyndá, pochová, vrátí a přikryje peřinkou a taky se vždycky tváří jako kdyby vymýšlela atomovou energii :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
2.2.14 22:23

Jak pisete s potrebnosti u nas nebude myslim problem. malej hlida aby byly nakrmeny rybycky i pes a ten kdyz si stekne ze chce ze zahrady domu, tak malej bezi za mnou at ho pustim. atd.. Doufam ze to bude podobne s malou…?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
2.2.14 22:23

@petukab i prd obdiv…ženská prostě zvládne takovou situaci, které je vystavena! ;)

jo a jak tu někdo spal stím kojením…já kojení u malýho fakt brala jenom jako krásný spojení mezi ním a mnou a neřešila, jestli mu ublížím tím strašně jedovatým UM…neřešila jsem růstový spurty a když malej řval hlady, tak jsem mu prostě narvala flašku s UM a neřešila. kojila jsem naprosto v klidu a v pohodě do 7. měsíců a pak nenásilně přešla na příkrmy a UM. a vůbec jsem plno věcí neřešila…nějaký převoařování kojenecký vody, sterilizování dudlíků a příkrmy a tak. protože holky mu braly dudlíky, olizovaly je a vracely zpátky, stejně tak lahve, v nestřeženým okamžiku ho nakrmily lipánkem někdy ve 4 měsících a tak…prostě jsem si zjednodušovala a neřešila tak všechno, jak u dvojčat 8o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.2.14 22:24

@Kadlice @dvojmatka
tak to vam gratuluju a zavidim, ze deti u vas sedi a hrajou si a tudiz umozni treba kojeni. to moje male torpedo nevydrzi na jednom miste dyl jak 2 min… neustale pobiha, mizi do dalsich pokoju, vrha se na pracku/mycku/lednicku/kable/zaluzie pripadne se vesi z gauce hlavou dolu, leze na zabranu na schodech a podobne chutovky, takze jsem mu s miminem v naruci stale v patach…

jo a potrebu byt potrebny fakt nema, ze by mi neco donesl nebo podal to nehrozi ani omylem, spis by tu plinku sebral a zdrhnul s ni. je to totalni zlaticko, ale je jak utrzeny z retezu.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect