Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Není to v pořádku, malá je ještě drobek a je přirozené že se bála, když tatínka neviděla.
Normálně ho nadroguj, odvez ho se zavázanýma očima někam do lesa, bez mobilu a odjeď pryč. Jo a svaž mu za záda ruce, aby to měl stížené, malá taky z vláčku nemohla vystoupit, tak ať jsou vyrovnané podmínky ![]()
Manžel by tohle nikdy neudělal, je na ní hrozně opatrnej - vic než já ![]()
Ani já, ani můj manžel, a to si myslím, že na výchovu máme taky dost odlišné názory já jsem ciťa a on tvrďák, ale toto je opravdu silné kafe. ![]()
A kam odešel? Ten vláček je něčím krytý, nebo jezdí kolem dokola na nějaké trase vprostřed obchodního domu?
Já osobně bych to nikdy neudělala a kdyby to udělal můj manžel tak bych byla zklamaná a asi to obrečela taky a hlavně by dostal pořádnou držkovou
![]()
@K-Black píše:
Není to v pořádku, malá je ještě drobek a je přirozené že se bála, když tatínka neviděla.Normálně ho nadroguj, odvez ho se zavázanýma očima někam do lesa, bez mobilu a odjeď pryč. Jo a svaž mu za záda ruce, aby to měl stížené, malá taky z vláčku nemohla vystoupit, tak ať jsou vyrovnané podmínky
Právě, že mohla vystoupit a způsobit si pěkný úraz, jestli tam tedy nebyla přivázaná. Vláček co jezdíme my žádné poutání nemá
Jo, jinak tatulda v rámci osamostatnění by si to zasloužil. Jako na vojně, určitě už na ní nebyl ![]()
@boball píše:
A kam odešel? Ten vláček je něčím krytý, nebo jezdí kolem dokola na nějaké trase vprostřed obchodního domu?
to jsou takový vláčky v obchodních centrech, projede ti třeba celé patro obchoďáku, taky to tady máme. Vláček má řidiče.
Mě by zajímalo kde takový vláček je??.. zažila jsem vždy jen takový na který opravdu vidět je… z důvodu bezpečnosti dítěte totiž ani nevyrábí žádný na který nejde vidět, to je blbost ( a nebo to tedy nebyl dětský vláček a tam by měl být nějaký člověk s kontrolovat to)..
Jinak tedy ne, ani já ani přítel bysme nic takového neudělali..nenechali bysme malou samotnou- zvláště v dnešní době, člověk ti ukradne dítě ani nevíš jak.
V dnešní době nechat dítě bez dozoru? ne-e, a má chudák malá takový trauma… jemu to připadalo správný i potom, co viděl, co to s malou udělalo?
neudělala bych to, ani přítel ne (i když ještě dítě nemáme, tak to vim)
@K-Black sakra.. bydlím v maloměstě (kde si mám dávat pozor na takový vlak?)..
ale nemělo by to tedy být něčím jakože pojištěný? že by tam neměli být děti sami bez dozoru nebo tak? nevím, připadá mi že to musí být nějak hlídaný.. v dnešní době by si to nikdo přece nelajznul
@K-Black Aha,tak to neznám, ten náš jezdí jen kolem dokola, a řidič je dítě ![]()
Ne, to bychom neudělali ani jeden. Souhlasím s @K-Black, zavřít ho někam do sklepa, ať se tam osamostatňuje, hrdina. To si honí sebevědomí na malý holčičce?
Prosím o zachování anonimity. děkuji
Měla bych na vás maminky dotaz. S přítelem se neshodneme na výchově dítěte. Já jsem hodně citlivá, on absolutně bezcitnej a neumí se vcítit do duše dítěte.
Byli jsme v jednom obchodním době a v době mého nákupu, přítel hlídal naše dítě. holčička. 2 a půl roku, citlivá dušička, kterou hodně věcí rozhodí, již od miminka. Když jsem přišla po nákupu k nim, tak malá moc plakala. Dozvěděla jsem se, že v době mojí nepřítomnosti, ji přítel posadil na vláček do vagónu, kde nebyly žádné děti ani maminky, vágónky byly prázdné..A vláček cca na 8 minut odjel pryč. V rámci „osamostatňování“ ji tam nechal samotnou a malá celých 8 minut byla sama a bez dozoru. Jelikož na vláček nebylo vidět. Ani malá ho neviděla. Samozřejmě po příjezdu se rozplakala, plakala i ve vláčku a 3 dny o tom mluvila a byla smutná a vyšokovaná, že táta odešel a že tam nebyl, že ho hledala, že tam byla sama atd.
Proto se vás maminky ptám? připadá vám toho chování k takto malému dítěti normální? já bych to nikdy neudělala, ani by mě to nikdy nenapadlo. Udělali byste to vy-váš manžel?
Nejde jen o šok co malá zažila, ale i bezpečnost, nechat tak malé dítě bez dozoru? děkuji vám.
všechny reakce mu dám přečíst, protože mě přijde, že není v pořádku s hlavou a jemu zase naopak já. děkuji