Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
On si spíš chtěl „tatínek“ udělat na 8minut oraz ne?
za mě, je to debi. l
tohle by teda teda můj partner neudělal ani náhodou..to by ho teda snad ani nenapadlo, už z důvodu, že by vláček mohl přijet taky třeba bez dcery
pak by se asi ten tvůj kabrňák divil jak se mu dítě rychle osamostatnilo
![]()
U nás by nebyl problém že se samaa bála, páč náš dvouleťák má utkvělou představu že nás k životu nepotřebuje, takže by pár minut ve vagónku asi v pohodě přežil. Spíš bych se bála já, že v rámci průzkumu během cesty vystoupí dřív, popřípadě se nechá zlákat ňjakým kamarádským „strejdou“ s bonbónkama ![]()
@medun vždyť jsem psala, že bych ho tam asi nedala.. ale zároveň píšu i druhou stránku věci- že je dobré děti postupně zvykat na různé situace-POSTUPNĚ, ale pořád, aby to nedopadlo tak, že brečí a nikam nechtějí ještě na prvním stupni ve škole.. to taky není dobře. A taky jsem psala, že často se úzkost z maminky přenáší na dítě( a naopak - když dítě vidí, že maminka je v klidu, tak je taky v lidu). Takže pokud o sobě jako máma vím, že jsem úzkostnější, snažím se na tom sama pracovat (přece nechci úzkostné dítě). tak jsem to myslela ![]()
Stalo se to v úterý. ano je to ten vláček, co posíláte foto. malá není žádnej mamánek, na vláčcích a jiných atrakcích, kde na ni čekáme hezky jezdí sama. Vidí na nás. Ale tohle bylo hodně násilný. Dle mě. Co se jí asi honilo tou hlavičkou celou cestu. Říkala, že ju tam na konci utěšovala nějáká paní, protože plakala.
Pokud jel v takovýmhle vláčku se strojvedoucím, tak nebezpečné mi to nepřijde, ale pokud se malá bála, tak to bylo hodně necitlivý, a je to blb. Já bych čerstvýho 2 leťáka klidně pustila s tím, že by vedle něj seděl 4 letej brácha. pokud teda nejde nějak jednoduše vystoupit za jízdy. Ale s tím, že vím, že mladýmu by to bylo naprosto jedno, rozhodně by z toho neměl trauma, spíš by se vztekal, když by musel vystupovat. před vánocema jsme byli v Beckilandu u nás, tam jezdí vláček po kolejích, takový okruh, ale cesta vede i tunelem, a na děti tam asi půl minuty není vůbec vidět, a ani tam s nima není strojvůdce, je to automat. byli tam teda připoutaní. Nrjprve tam jezdili 10 minut oba, staršího to pak přestalo bavit, tak tehdy 22 měsíční jezdil sám, a když sjem ho chtěla po půl hodině vyndat, tak chytil hysterák, že chce ještě. a výstup, který by se stejně nepovedl, se ani v nejmenším nepokusil. takže asi tak. bázlivý dítě, jako zakladatelky, určitě ne, to který se nebojí, klidně.
Neudelal by to ani muj 16ti lety pubertalni bratr…je to nezodpovednost..pri predstave, ze by se vlak vratil bez ditete je mi zle…
![]()
Malá o tom mluvila 3 dny, a poplakávala, takže to asi negativní pocity zanechalo. a ten první den to pořád opakovala dokola. že tam byla sama, že se bála, atd.
@terinka4444 píše:
To my připomnělo tuhl ena lyžích, na svahu leží spadnutý chlapeček,3-4 roky, malinký byl, nemůže se zvednout, nešlo mu to, pláče, kus pod ním stojí tatínek a ječí na něj, ať přestane řvát a kouká se snažit zvednout, že chlapi neřvou. A tomu chlapečkovi to nešlo. Jsem tam dojel, zvedla ho, tatínek ječelna mě, že takhle bud epadavka, že jsem jak jeho manželka, že jsme všechny ženský blbý, co z nich jako vychováme, jen mamánky, co se bez maminky ani nezvednou na nohy. Tak jsem pomohla chlapečkovi, který se na mě s takovou vděčností zachráněného mláďátka koukal, schladila si žáhu na nějakém blbém sebestředném chlapovi, kterému můj výbuch zavřl ústa, jela dolů se spokojeným výrazem, že jsem jako šťastná žena, že mám doma normálního chlapa a né blba, abych to cestou nahoru povyprávěla mnaželovi na lanovce a dostala vynadáno, co se pletu do cizích lidí. Možná jsemneměla, to je na jinou diskuzi, chtěla jsem demonstrovat totální hlupotu chlapů potřebujících dělat z malinkých dětí tvrdé samostatné nemamánkovské bytosti.Příspěvek upraven 02.02.14 v 15:41
udelala jsi dobre
…zachovala bych se stejne trotl jeden ![]()
Neudělal ani já.. Kdyby ten vláček jezdil na patře, kde člověk vidí, tak asi jo
jakože dokola, ale jestli, jak tu zakldatelka píše, jel i jinde a na dlouho tak teda ne.. Člověk nikdy neví v tom obchodáku, třeba někde vlak zastaví nabrat další děti, moje vystoupí neto tak.. a je to.. To bych snad nedala jen tak ani 5 letého.. myslím teda ten obchodnák anevidět na 8 minut někde jezdit a to běžně dáváme do herničky v nákupním centru pani na hlídání, ale tam vím, že je tam, zavřený za ohrouddkou, aby děti neutekly na chodbu a hrají si tam - a hlavně je jich tam víc.. Můj 5 letý by asi nechtěl jet, sám ![]()
A hlavěn bych dala, když vím, že i to dítě to chce, takto malé asi pomalu žádné by nechtělo jezdit smaotné někde bez rohledu ![]()
@boball píše:
Poprvé by tam měl snad stát, a ne jí tam nechat samotnou. Kdyby ho viděla tak by se jí to třeba líbilo a potom by už chtěla sama, takhle z toho měla akorát trauma.
Já tohle psala obecně, ne na ten vláček. Tam bych ji nedala- jak jsem psala v příspěvku.
Mě by to ani tak strašně nevadilo, kdyby tam v tom vláčku, vagónku byly děti nebo maminky, i na malou by to asi působilo úplně jinak, ale byla tam prostě úplně sama. kdyby tam byly jiné děti, přežila by to:-)
@1.zizi píše:
jsem cetla můj manžel![]()
![]()
![]()
![]()
toho bych nepustila, když jdem ven je na poutech. Nebudu riskovat nějakou poletuchu
![]()
@K-Black píše:
toho bych nepustila, když jdem ven je na poutech. Nebudu riskovat nějakou poletuchu![]()
![]()
no vsak…dobre delas ![]()
Minule jsme byli v nákupním centru a ve vláčku jel chlapeček cca 4 roky a brecel ze neví, kde je maminka a tatínek
Paní ho vlezla snad 3krat ať nebreci, ze maminku najdou
Jednu jízdu jsme jeli s nim, protože náš malej taky sám nechce
A kluk plakal a plakal---dojeli jsme a rodiče přišli. strasně se divili ze pláče
Ale paní jim řekla svoje–mých měl jen jednu jízdu zaplacenou a ona ho vlezla 3krat protože na nej nikdo nečekal