Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to vláček na kolech a jezdí po obchodním centru, není tam připoutaná, jen je ten vagonek vyšší.
já z toho mám trauma taky, ale jsem citlivá hysterka. on chybu nevidí.
Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:41
Ani jeden z nás by to malé neudělal. Taky by to oplakala a už nikdy by na ten vláček nechtěla, má dobrého pamatováka. ![]()
Manžel by tohle nikdy neudělal. A kdyby přeci jen udělal, tu scénu, co bych mu ztropila, tu by si pamatoval hodně dlouho, hodně přehodně dlouho.
Tvůj manžel je necitlivý nezodpovědný člověk. Mám podobně staré dítě, jen představa, že je někde v obchoďáku na nějaké mašince 8minut bez dozoru a chlap si tam jako někde v klídku sedí a dítě někde samo jede, tak jen ta představa mě vytáčí do běla.
@madrianova Chlap
náš mladej je na takové věci jak čert, tomu by se to líbilo, ale prostřední dcera ta se také bála takových věcí, a ještě byla splašená, kdyby nás neviděla, nejspíš by se vrhla dolů po hlavě a ještě by se jí stalo něco hrozného. ![]()
Ne, můj muž by to neudělal. Je dost opatrný.
Je to celkem risk. Pokud to byl vláček, co jezdí jen dokola po kolejích, tak nikdy neví, kdy zastaví (není to tak dlouho, co se jeden vláček vlivem poruchy zastavil asi po půl kole) a jestli dítě neodejde, nebo jestli dítě nevystoupí za jízdy a nepůjde někoho hledat. Vždyť ji někdo mohl sbalit a odvést, to ho nenapadlo?
I tak to je pro to dítě celkem solidní šok. Přiznám se, že udělat to můj chlap, tak mu řeknu takové věci, že si to za rámeček nedá.
Není to tak dlouho, co jsem v OC „odchytla“ ztracenou holčičku, mohly jí být tak ty 2 roky a je to věc, co mě upřímně děsí.
@K-Black píše:
to jsou takový vláčky v obchodních centrech, projede ti třeba celé patro obchoďáku, taky to tady máme. Vláček má řidiče.
Tak jestli to byl takový vláček s řidičem, tak se divím, že řidič neprotestoval a vzal dítě bez dozoru.
Vím, že to vždycky celkem hlídají a kontrolují.
Ani jeden z nas ani nikdo z okoli nespusti sve dite z oci ani v byte… mnohem starsi nez vase mala… uffffff sorry ale proste debil…
@K-Black Díky,tak z toho by snad nevylezla, ale musela se bát chudák.
Ne, ja jsem kluka zkusila dat samotneho na takovy vlacek poprve ve trech letech a posadila jsem ho do vagonku, kde byla pani s holcickou. A predem jsem ho na to pripravila a uz jsem vedela, ze to zvladne.Do te doby jsem jezdila s nim ve vlacku a pak jsem chodila vedle vlacku a az pak jsem ho nechala jet samotneho. Holcicky je mi lito a partner je teda necita. ![]()
Ne to by teda nikdy neudělal. Měla jsem spolužáka, kterýho táta vozil do lesa jako bojovku a musel hledat cestu domu nebo ho vodil ke splavu a házel mu do vody různý předměty, který měl lovit klackem ze břehu, dělal to už jeho děda tátovi- vše v rámci osamostatňování. Spolužák je fajn až na to, že tohle jsou věci, který nikdy nepochopil a tátovi nikdy nezapomene a je přehnaně starostlivej až paranoidní ve vztahu ke svým dětem.
Unás takový vláček jezdí, syn má dva a půl a samotného bych ho neposlala, a ani manžel. Jak syna znám tak bys toho vyskočil za jízdy.
@Billi já v něm vídám jen děti bez rodičů
můj malej by tam nešel, by neviděl maminku a plakal by, bábovka moje ![]()
@Terulisekk píše:
Mě by zajímalo kde takový vláček je??.. zažila jsem vždy jen takový na který opravdu vidět je… z důvodu bezpečnosti dítěte totiž ani nevyrábí žádný na který nejde vidět, to je blbost ( a nebo to tedy nebyl dětský vláček a tam by měl být nějaký člověk s kontrolovat to)..
Jinak tedy ne, ani já ani přítel bysme nic takového neudělali..nenechali bysme malou samotnou- zvláště v dnešní době, člověk ti ukradne dítě ani nevíš jak.
Třeba Olympia Teplice. Tam ale vozí samotné děti až nad tři roky. Loni jsem s malou v něm proto ještě jela já, aby jí tam paní vůbec svezla. Tak jsme jezdili do kola ona nám k tomu na mikrofon, že se děti přidají, zpívala třeba Pec nám spadla, komentovala trasu, děti měly mávat na hračky za výlohou hračkárny, nebo jim pouštěla nahraný šmpoly. Malá byla vykulená, a le líbilo se jí to, já si tam po třicítce připadala teda hodně nepatřičně. Samotnou bych jí tam ale neposadila, ani to pro jejich pravidla nešlo.