Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
ZAČLA BYCH TÍM, ŽE BÍVALÍ MENŽEL SO POŽÁDAL O SNÍŽENÍ ALIMENTŮ
JÁ NECHÁPU JAK K TOMU DOŠEL MÁME DVĚ HOLČIČKY 7 LETOU A 10 LETOU.Na obě dvě má platit dohromady jen 2500.Já už mám nového přítele společně máme syna přítel vidělává 10000 a já mám jen mateřskou. On samosdřejmě má také přítelkyni, ale sní nemá žádné dítě plat má pro sebe. JINAK JIM NIC JINÉHO NEKUPUJE I JINAK NEPŘISPÍVÁ A NEBERE SI JE K SOBĚ. Moje otázka zní může se ztát, že mi to sníží?
@niv1986 jaký má bývalý plat? Osobně si myslím, že 2500Kč na dvě děti není moc a se snížením by uspět neměl. Když jim ještě navíc nic nekupuje, tak by mu ta částka měla zůstat, spíš bych se být jím bála, aby ty sis nezažádala o zvýšení.
Asi by mě překvappilo, kdyby mu alimenty snížily.2500Kč na dvě děti, které jsou školou povinné je hodně málo. Ikdyby měl výplatu 10.000kč tak žádné další vyživovací povinnosti nemá, tak nevidím duvod proč alimenty snížit
.Takže si myslím, že moc šance nemá ![]()
Neupsala jsi se u sveho soucasneho pritele??
.Kolik vydelava??
Spis aby mu to nezvysili.
Pokud si je nebere na vikendy, nic jim nekupuje, ani se jinak nestara, tak ta castka je zalostne malo. Pokud vis, tusis jaky ma plat, tak si spis zazadej o zvyseni. Muj znamy plati stejne na jedno dite a to vydelava pouze 12tis a syna si na vikendy bere.
@kattkka píše:
Neupsala jsi se u sveho soucasneho pritele??.Kolik vydelava??
Spis aby mu to nezvysili.
můj přítele vidělává 10.000 a to platíme 8000 byt a to nemluvím co vše se platí za holky ve škole. Sou mě ted čeká a mám docela strach
@niv1986 Být tebou, tak si spíš požádám o zvýšení… na 2 děti je 2500,– fakt hodně málo… a co je bývalý zač - myslím profesně?
Určitě mu soud alimenty nesníží, pokud je zaměstnaný, tak bude platit alimnety
.A až soud proběhne, tak si pak zažádej o zvýšení alimentu.
@niv1986 V návrhu k soudu musel napsat nějaký důvod, proč žádá o snížení(např, snížení platu, marodění ap)
Ten návrh ti přišel? Kdy máte soud? Klidně u soudu řekni, že jsi na MD a děti chodí do školy, mají zvýšené náklady, třeby ti to i zvýší ![]()
PROFESNĚ ZEDNÍK, ALE TED MOMENTÁLNĚ PRACUJE VE FABRICE. Mrzí mě jen, že je takoví… To, že na ně kašle, tak stím nic neudělám, ale že mi řekne, že je pro něj 2500 hodně na dvě děti, tak si myslím že je ubožák.
@bejbyn určitě budou chtít i její plat(rodičák) a přítele taky a doložit rodnný list miminka.Nebo aspon při zvyšování alimentu to chtějí tak myslím, že při snížování to budou chtít taky ![]()
@niv1986 ubožák to asi je, ale bohužel mám pocit že takových je víc, nechci urážet a házet všechny do jednoho pytle, ale muj bývalý je to samé.
JESTLY MU TO TO NESNÍŽÍ POŽÁDÁM SI O ZVÝŠENÍ JÁ. ČLOVĚK NIKDY NEVÍ PROTO MÁM STRACH JESTLY MU TO SNÍŽÍ MĚ TO UDĚLÁ DOCELA DOST KAŽDÁ KORUNA DOBRÁ VNEŠNÍ DOBĚ. DĚKUJI MOC ZA VAŠE PŘÍSPĚVKY DÁVÁTE MI NADĚJI
BYLO MI JEN ŘEČENO KVŮLI TOMU ŽE NEMĚL PRÁCI, ALE TED JI MÁ, TAK DOUFÁM ŽE U TOHO SOUDU BUDOU VSTŘÍCNÍ ![]()