Proč tak strašně přibírám?

Anonymní
7.1.14 16:58

Proč tak strašně přibírám?

Předem bych chtěla poprosit o zachování anonymity (pokud by to šlo), chodí sem švagrovky a nerada bych aby věděly, že to tak řeším :oops:
Takže, nikdy jsem nebyla extra štíhlá, ale hodně jsem sportovala, takže jsem měla takovou normální postavu, trochu větší zadek, výška 165, váha 59-60 kg. V těhotenství jsem nabrala na 80 kg, rok po porodu (kojila jsem 10m) jsem vážila 58 kg a měla jsem postavu asi nejlepší jakou jsem kdy měla. Pak jsem začala pomalu nabírat, a pak jsem začala přibírat spíš rychle než pomalu. Teď mám 83 kg a jsem opravdu dost tlustá. Problém je, že nedokážu se moc omezovat v jídle, idkyž se hodně snažím, po nocích píšu diplomku a u toho prostě žeru. Hýbu se tak normálně, jezdím na koni, 1× týdně chodím na aerobik, s klukem toho za den docela dost nachodíme. Co mě ale zaráží, že jsem v podstatě vůbec nic nezměnila, nejím nijak víc, nehýbu se nijak míň než dřív.. Už mě napadl i zdravotní problém, jsem strašně unavená, a to tak že opravdu mám co dělat abych neusnula při chůzi, v podstatě celej den nemyslím na nic jinýho než že bych si chtěla lehnout a spát (přitom spím cca 9 hod, takže nemám nedostatek spánku). Stalo se někomu něco takového? Může to být nějaký zdravotní problém, nebo jde vyloženě spíš o špatný životní styl?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3168
7.1.14 17:01

Asi se ti těhotenstvím změnil metabolismus :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.1.14 17:02

Co štítná žláza? nechala bych se vyšetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
7.1.14 17:02

Nech si zkontrolovat stitnou zlazou..staci zajit k obvodakovi a on ti vezme krev na dane hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
7.1.14 17:03

Tak po nocích žer zeleninu. :mrgreen: Mám podobný problém. I když moje kila navíc se chlapovi líbí, připadám si jak almara. Chodím spát kolem 1 v noci a když se navečeřím v 5-6h, tak mám v 9 prostě hlad. Tak se cpu mrkví a okurkama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.1.14 17:07

No, pokud spíš devět hodin a přesto jsi unavená, zajdi raději k lékaři. Jinak tělo obvykle ukládá tuky ve stresu a při únavě. Tuší, že je zle, tak se zásobuje na ještě horší časy.
A taky mi prozraď, jak to děláš, že po nocích píšeš diplomku, máš malé dítě, nějaké koníčky (čeština je kouzelná :) ) a přesto máš ten luxus devítihodinového spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
7.1.14 17:08

Taky to vidím na štítnou žlázu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
7.1.14 17:11

Jak už tu několik diskutujících zmínilo - zkus si nechat vyšetřit štítnou žlázu, klidně by to mohlo být z toho ;) únava, přibírání na váze - to tomu docela odpovídá…

jinak zkus si koupit nějaké zdravé „mlsání“ - semínka, sušené ovoce, pokrájej si zeleninu, to by mohlo taky pomoct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.14 17:11
@Gobca píše:
No, pokud spíš devět hodin a přesto jsi unavená, zajdi raději k lékaři. Jinak tělo obvykle ukládá tuky ve stresu a při únavě. Tuší, že je zle, tak se zásobuje na ještě horší časy.
A taky mi prozraď, jak to děláš, že po nocích píšeš diplomku, máš malé dítě, nějaké koníčky (čeština je kouzelná :) ) a přesto máš ten luxus devítihodinového spánku.

Tak jsem to přepočítala a 9 hod to není no.. většinou kolem 9 usne malej a já do půlnoci píšu nebo se učím. A spíme tak do 7 a pak se ještě válíme v posteli třeba do půl 8. Ale jsou určitě lidi, co spí mnohem míń, nemyslím si že bych měla být nevyspaná z toho. Jinak ke tvé otázce, koníčků máme 10, dítě hyperaktivní, takže je veselo.. nebudu tvrdit, že to zvládám :nevim: Přemýšlím že teda k doktorce zajdu, ale připadá mi to divný jí říct že jsem unavená a tlustá, co s tím :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.14 17:14

Zakl.

Holky a jak tady zmiňujete tu štítnou žlázu.. co s tím? Teď jsem si totiž vzpomněla, že kdysi před lety mi moje doktorka (tenkrát kámoška) brala krev už ani nevím proč a pak mi říkala že dobrý.. akorát vím že něco zmínila o štítné žláze že to budem sledovat.. úplně mi to vypadlo, už jsem ji snad deset let neviděla.
Jak se to léčí, nebo co se s tím děje? Nepřibírá se při té léčbě náhodou ještě víc?

• Citovat
  • Upravit
G12
7.1.14 17:15

A co jíš?

• Citovat
  • Upravit
colafit
7.1.14 17:19

Co a jak často jíš?

• Citovat
  • Upravit
5154
7.1.14 17:23

Mě to spíš přijde na špatný jídelníček, při které tělo v podstatě hladoví. Tuky a cukdy, s mininem bílkovin. Tím, že tělo nedostává dost kvalitních živin, je za 1. unavené, za 2. ukládá tuky na horší časy, 3. nutí tě cpát se. věř, že úprava jídelníčku bohatá na kvalitní živiny by vyřešila všechny trable, které popisuješ. Nejsem výživový poradce, ale ten by ti jistě pomohl. Popř. na netu je jídelníčků hafo. Podle toho, co popisuješ pohybu máš dost, tak já hlasuji za úpravu stravy a uvidíš, co to s tebou udělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.14 17:24

@G12 @colafit Holky jím blbě, vím to, ale není to že bych se ládovala sladkým a bůčkem. Prostě vstanu, dám si tmavou housku s lučinou a se šunkou, pak třeba celý dopoledne nic, nebo jabko, mrkev, papriku, na oběd něco normálního, pak se snažím jíst zeleninu ovoce, a večer dostanu šílenej hlad, tak to ještě zkouším zahnat jogurtem, mrkví, no ale pokud nejdu v 22 spat, tak mě přepadne ukrutnej hlad a pak prostě žeru na co přijdu.. Vím že to není dobře. Jenom vím, že jsem jedla i víc a hůř než teď a ty problémy s váhou jsem neměla. No samozřejmě věk v tom asi taky hraje roli.. je mi 36

• Citovat
  • Upravit
27
7.1.14 17:25

Neco podobneho „mam i ja“. Nez jsem otehotnela vazila jsem 45 kg pri 165 cm. Behem tehotenstvi jsem nabrala 30 kg. Po porodu slo 15 kg dolu a tech dalsich 15 slo pomalu. Takze jsem se nejakych 4 roku drzela na 55 kg u druheho prcka jsem pribrala 15 kg po porodu pak na 55 kg. Ted pi 3 letech stejna vaha a cvicit muzu jak chci a nic. Je fakt ze ani se moc nepreziram a presto si pripadam jak nafoukly balon a citim se hroozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková