Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Proč to tak je? Proč je všechno ok, a najednou ze dne na den nezájem, ale prostě to neřeknou napřímo a klidně dávají falešné naděje?
Zdravím příležitostnou bokovku. Je to strategie, kterou mužští adaptovali během posledních dvaceti let. Od vás, ženských. To mi takhle mamka vyprávěla jak si v jeden den dala rande s pěti chlapy když jí bylo dvacet, postupně. Pak se mě ptala, proč to dneska ti mužští dělají?
Podíval jsem se na ni, obrazně řečeno, jako na krávu.
Můžu ti to ale říct více polopatě. Za moc nestojíš.
@z.pepa píše:
- je to ženáč, zkuste si najít svobodného
nebo
- si našel jinou a nemá koule na to to říct napřímo, příště si najděte rovnýho chlapa
neboSamozřejmě to neplatí ve 100%, ale často ano
- je z generace sněhových vloček a ty se tak extrémně vyhýbají jakémukoli konfliktu, že toto je důsledek, najděte si staršího z jiné generace
Staršího z jiné generace? No ona si nehledá tatínka. ![]()
@Zákeřná beruška
Tak se halt musí smířit s tím, že místo aby jí řekl „hele, nebavíš mě, zkusím štěstí jinde“, bude komunikace vypadat, tak jak jí popisuje.
Nemusí hledat hned tatínka, sám mám doma o 7 let staršího chlapa a ten už je taky z jiné generace.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jestli i vy máte takovou zkušenost a nebo pokud si tohle bude číst nějaký chlap, tak by mě zajímalo proč to tak je
Už se mi hodněkrát stalo, že jsem se seznámila s nějakým chlapem, ať už někde venku nebo přes sítě, začali jsme si psát, proběhly nějaké schůzky, vše se zdálo být naprosto v pořádku a najednou z jejich strany přišla změna. Začali komunikovat míň a míň, najednou už nepsali jak mě chtějí zase vidět nebo že jim chybím, naopak při psaní byli odměření, neměli najednou čas se sejít, prostě z ničeho nic obrat jako blázen. Když jsem se opatrně zeptala, co se děje, odpovědi vždy stejné: sejít se nemůžeme, protože v pondělí jdu tam, v úterý mám to, ve středu zase toto… Nebo má najednou strašně moc práce a nic nestíháAle milion slibů o tom, že jakmile bude mít práce míň tak si ten čas určitě udělá, no to jo
A nestalo se mi to jenom u chlapů, s kterýma to vypadalo nadějně co se týče vztahu. To stejné dělají i ti, kterým šlo jen o sex, oba jsme to od začátku takhle brali, netlačila jsem na ně, a stejně se i oni po čase stáhli a přestali mít zájem, i když jsme se na začátku chtěli vídat dlouhodobě. A nemyslím si, že bych byla nějaká špatná, naopak vždy tvrdili, jak se jim to se mnou moc líbí, takže tím spíš nechápu
A co nechápu úplně nejvíc je to, že to ti chlapi prostě ani nejsou schopní říct narovinu, že už nemají zájem. Proč to tak je? Proč je všechno ok, a najednou ze dne na den nezájem, ale prostě to neřeknou napřímo a klidně dávají falešné naděje? Já se pak vždy cítím jako nějaká trubka. A je mi to líto, začnu pochybovat sama o sobě, ptám se co jsem pokazila tentokrát a mám chuť pak všechny nakopat
Potkali jinou, l, a tebe si nechavaji jako zadni kolecka, kdyby to nevyslo.
@Anonymní píše:
Tak když to nechtějí říct do očí, můžou to aspoň napsat. Jinak tedy nevím, čím je můžu odrazovat.Podle přátel jsem hezká, milá, usměvavá, přátelská…
Tohle není všechno, jak vidíš.
Taky jsem taková a sama jsem byla 1,5 roku.
@z.pepa píše:
@Zákeřná beruška
Tak se halt musí smířit s tím, že místo aby jí řekl „hele, nebavíš mě, zkusím štěstí jinde“, bude komunikace vypadat, tak jak jí popisuje.Nemusí hledat hned tatínka, sám mám doma o 7 let staršího chlapa a ten už je taky z jiné generace.
Zkrátka nikdo nemá povinnost druhým něco vysvětlovat. S tímhle je potřeba počítat jak os výchozí možností a člověk si tím ušetří zklamání.
Ale podle mě jsi možná narazil na něco zajímavého tou poznámku o vyhnutí se konfliktu. Možná si ti chlapi z nějakého důvodu myslí, že zakladatelka by na kopačky reagovala špatně a právě proto to s ní nechtějí řešit.
Vypisování se přes sms či apku na telefonu považuji za formu masochismu, takže klesající tendenci plně chápu.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jestli i vy máte takovou zkušenost a nebo pokud si tohle bude číst nějaký chlap, tak by mě zajímalo proč to tak je
Už se mi hodněkrát stalo, že jsem se seznámila s nějakým chlapem, ať už někde venku nebo přes sítě, začali jsme si psát, proběhly nějaké schůzky, vše se zdálo být naprosto v pořádku a najednou z jejich strany přišla změna. Začali komunikovat míň a míň, najednou už nepsali jak mě chtějí zase vidět nebo že jim chybím, naopak při psaní byli odměření, neměli najednou čas se sejít, prostě z ničeho nic obrat jako blázen. Když jsem se opatrně zeptala, co se děje, odpovědi vždy stejné: sejít se nemůžeme, protože v pondělí jdu tam, v úterý mám to, ve středu zase toto… Nebo má najednou strašně moc práce a nic nestíháAle milion slibů o tom, že jakmile bude mít práce míň tak si ten čas určitě udělá, no to jo
A nestalo se mi to jenom u chlapů, s kterýma to vypadalo nadějně co se týče vztahu. To stejné dělají i ti, kterým šlo jen o sex, oba jsme to od začátku takhle brali, netlačila jsem na ně, a stejně se i oni po čase stáhli a přestali mít zájem, i když jsme se na začátku chtěli vídat dlouhodobě. A nemyslím si, že bych byla nějaká špatná, naopak vždy tvrdili, jak se jim to se mnou moc líbí, takže tím spíš nechápu
A co nechápu úplně nejvíc je to, že to ti chlapi prostě ani nejsou schopní říct narovinu, že už nemají zájem. Proč to tak je? Proč je všechno ok, a najednou ze dne na den nezájem, ale prostě to neřeknou napřímo a klidně dávají falešné naděje? Já se pak vždy cítím jako nějaká trubka. A je mi to líto, začnu pochybovat sama o sobě, ptám se co jsem pokazila tentokrát a mám chuť pak všechny nakopat
A k tématu…
Asi ty chlapy zas až tolik nebereš, mají toho rozděláno víc a Tebe jako jistotu, proto ty řeči, jak je to fajn.
Jsou ženatí / zadaní a Ty jen jako zpestření.
Když chlap chce, čas si najde a láme skály i přřes mega pracovní vytížení.
Až potkáš toho, který Tě chtít bude na celých 100% ( ne jen na výplň volného času), poznáš to.
Tlačíš nejspíš moc na pilu, i když si to třeba nemyslíš a tím je vyděsíš.
Taky jsem to prožila, začala pochybovat o sobě, takže Ti rozumím.
Ale fajn chlapi existují, jen je třeba si dát čas a zvolnit v intenzitě hledání. On se pak objeví a poznáš, že má zájem.
@Anonymní píše:
Chování, co popisujes, je dnešní moderní přístup k ‚rozchodu‘ tzv. nechat to vyhnít. Neřekne to narovinu. Někdy to neřekne i z důvodu, neboť si tě nechává v záloze kdyby neměl jinou
.
Proč to dělají tak to už mohu jen hádat. Řekl bych, že buďto jich má rozdelanych víc a tys šla na horší místa, nebo je zadaný, a nebo máš nějakou fakt špatnou vlastnost před kterou většina raději zdrhne… ![]()
Vždycky jsem měl při seznamování rozděláno více holek. Ve chvíli kdy jsem to s nějakou postoupilo na nějakou trošku exkluzivní úroveň, tak ostatní jsem udržoval právě v takovém stavu.
Vybíráš vadné typy.
Celkově ted hodně lidí to nemyslí až tak vážně a jen tak do toho nejdou celým srdcem.
@kralicinka19 píše:
Vybíráš vadné typy.
Celkově ted hodně lidí to nemyslí až tak vážně a jen tak do toho nejdou celým srdcem.
To je ale podle mě úplně v pořádku. Přece na začátku, dokud se dobře neznají, tak do toho ani nejde jít celým srdcem, maximálně tak celým rozkrokem
Srdeční pouto vzniká až časem a ani nemůže existovat s někým, s kým se znáš měsíc.
@asddsa Tak autorka psala že si píší dýl.
Po měsíci dvou už jsem většinou zamilovaná.
No záleží…Já třeba vždy narovinu říkám že hledám závazek a chci rodinu a chlapi do toho jdou. ![]()
Záleží na typu člověka a asi jak moc ho zaujmeš.
Musí být obojí.
@asddsa píše:
To je ale podle mě úplně v pořádku. Přece na začátku, dokud se dobře neznají, tak do toho ani nejde jít celým srdcem, maximálně tak celým rozkrokemSrdeční pouto vzniká až časem a ani nemůže existovat s někým, s kým se znáš měsíc.
To máš pravdu, ale podle mě to bylo myšleno jinak. Spousta lidí na seznamkach se vůbec seznamovat nechce. Chtějí si třeba jenom hrát, číst si vzkazy, krátit pracovní dobu, zahnat nudu. Nebo chtějí, aby jim někdo pochválil fotku. Když natrefi na něco zajímavého, tak se třeba že zvědavosti i sejdou, to ale ještě neznamená, že chtějí fakt navázat vztah.
Nemusí to být tak, že si vybírá „vadné“ typy. Ale je celkem běžné, že se nikomu nechce moc toho druhého nějak „zraňovat“, tak to nechá vyhnít a „ten druhý to přeci musí pochopit, že je konec“. Že by zrovna ženy byly nějaké přeborkyně v otevřenosti…