Proč věří na duchy spíš ženy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1254
4.2.13 16:03

@julie74 no s tou vírou v Boha je to trochu složitější… Bůh je jen jeden a je nad námi všemi a je hodně těžko hmatatelný. :think: Navíc na kráse víře v Boha, ubírají různé odnoše sekt a podvodníků, kteří ho využili pro své potěšení/obohacení… S duší/andělem se přece jen setkalo více lidí než s Bohem. Je jednodužší věřit v toto.
Polemizovat o víře jsem tady moc nechtěla, ikdyž jsem to tak napsala schválně, protože mi tu nejde o to v co nebo koho ženy a muži věří, apíš o toho kolik věří žen v poměru k věřícím mužům. A proč tomu tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
4.2.13 16:05

Já v tom mám taky milion otázek, ale jedním jsem si jistá, pokud někdo začal s bohem prostřednictvím katechismu, tak je to asi ten nejmíň seksí způsob, jak toto téma malým lidem přiblížit. Katechismus nebude ani tak pojetí boha, jako trochu ehmehm blbý způsob výuky. A jak to vidíte - proč mají češi takový vítr z řečí o bohu? Mě připadá, že většina lidí, kdyby měla vyslovit slovo bůh ve větě, tak už by si připadali jako sektářský fanatik. Proč? Byli komunisté ve výchově tak úspěšní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
4.2.13 16:06

@Kačka92 Tak já věřící jsem a o to víc mě udivuje dnešní víra mnoha lidí v ezoteriku. Znám dost lidí, co chodí k léčitelům, kartářkám apod. Nechápu, nerozumím. :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
1254
4.2.13 16:06

Ono náboženství je v české společnosti tenký led… myslím. Já nejsem věřící v Boha, ale nikdy neříkej nikdy, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
4.2.13 16:08

@julie74 Viď, také jsem si toho všimla. Přitom u mnoha jiných národů je Bůh úplně přirozenou součástí života.

• Citovat
  • Upravit
14691
4.2.13 16:12

Spíš je zajímavé, proč tomu tak je? Je jedno, s čím konkrétní člověk souhlasí, nebo rozumí, ty proč jsou moc zajímavé.
Lucmic, já bych se přela. Vsadila bych se, že bude velice obtížné srovnávat, kolik lidí se s čím potkalo. Když se tě něco takového „dotkne“, jak chceš poznat CO, nebo KDO se tě dotklo? Každý ten „dotek“ pojmenuje nějak jinak.
Ale určitě není víc žen, než mužů, kteří věří. Fakt je, že každý to asi pojímá jinak. Ženy víc pocitově, chlapy na to asi víc potřebují mít razítko a tabulky - tedy nějakou instituci. Ale pochybuji, že by se nějak moc lišili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
4.2.13 16:15

Jo, taky si myslím, že poměr můžu a žen bude co se víry týká tak nějak stejný. To je myslím spíše jen takový dojem, že by ženy byly věřící víc. Podívejte se třeba do muslimských zemí, tam to žere většina a je fakt fuk, jestli jsi chlap nebo žena. Hodně dělá prostředí, v jakém vyrůstáš.

• Citovat
  • Upravit
14691
4.2.13 16:16
@yum-yum26 píše:
@julie74 Viď, také jsem si toho všimla. Přitom u mnoha jiných národů je Bůh úplně přirozenou součástí života.

Teorie napříkla praví, že tím, že jsme po Bílé hoře přišli o protestantskou elitu a začali nám cpát katolicismus, tak jsme se odklonili, ale už tu teorii neznám dál - proč ani protestantské církve nejsou zrovna in?? Já chápu, proč tolik lidí věří na všechno možné. Člověk z podstaty něco potřebuje, a bůh není v kurzu u nás. Ale proč??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.2.13 16:16

Dle mého nejsou češi bez víry… jen nevěří slovu Bůh. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
4.2.13 16:19
@julie74 píše:
Teorie napříkla praví, že tím, že jsme po Bílé hoře přišli o protestantskou elitu a začali nám cpát katolicismus, tak jsme se odklonili, ale už tu teorii neznám dál - proč ani protestantské církve nejsou zrovna in?? Já chápu, proč tolik lidí věří na všechno možné. Člověk z podstaty něco potřebuje, a bůh není v kurzu u nás. Ale proč??

Tak to mi přijde nepravděpodobné. Spíš bych tipla, že hodně způsobila éra komunismu.

• Citovat
  • Upravit
14691
4.2.13 17:04
@yum-yum26 píše:
Tak to mi přijde nepravděpodobné. Spíš bych tipla, že hodně způsobila éra komunismu.

Tu měli v Polsku, na Moravě na Slovensku, všude kolem. A s vírou tam žádný problém nemají. No dobře - na některých částech Moravy jo. :mrgreen:
Co na to řekneš, děvče?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
4.2.13 17:35

Když to vezmu z „profi“ směru vzhledem k tomu, že v ezo a „bubu“ pracuju, tak mi cca v 98% píší ženy, když mi napíše chlap a má o něco zájem nebo dokonce o něčem ví či se v tom vyzná, tak mi padá čelist, protože zvyklá na to opravdu nejsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
4.2.13 17:47
@Elata píše:
Když to vezmu z „profi“ směru vzhledem k tomu, že v ezo a „bubu“ pracuju, tak mi cca v 98% píší ženy, když mi napíše chlap a má o něco zájem nebo dokonce o něčem ví či se v tom vyzná, tak mi padá čelist, protože zvyklá na to opravdu nejsem..

No jo, ezo a bubu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (to je nádhera)není žádná instituce, žádná razítka. Víš snad co je to razítko? Tam žádný chlap pracovat nemůže. Ale podívej se na oficiální církve, řády, tam málo chlapů není. EZO i BUBU je opravdu „jenom“ emotivní. To je ta dámská část. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
4.2.13 17:47
@Elata píše:

No jo, ezo a bubu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (to je nádhera)není žádná instituce, žádná razítka. Víš snad co je to razítko? Tam žádný chlap pracovat nemůže. Ale podívej se na oficiální církve, řády, tam málo chlapů není. EZO i BUBU je opravdu „jenom“ emotivní. To je ta dámská část. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
4.2.13 17:56
@julie74 píše:
No jo, ezo a bubu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (to je nádhera)není žádná instituce, žádná razítka. Víš snad co je to razítko? Tam žádný chlap pracovat nemůže. Ale podívej se na oficiální církve, řády, tam málo chlapů není. EZO i BUBU je opravdu „jenom“ emotivní. To je ta dámská část. :mrgreen:

Teď jsi na to kápla. U většiny chlapů převládá rozum a ego, honí se za titalama, kdežto ženy se honí za tím, co je v nich, ne s čím můžou mávat lidem před očima. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat