Proč věří na duchy spíš ženy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@julie74 píše:
K závěru taky spoustu desítek let asi nedojdete![]()
![]()
Však to tak bylo myšlené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zajímavé zjištění mi z toho plyne… ezoterika je krásná a jemná proto se o ní zajímají více ženy. A církev, a její systém, je vystavěná tak, aby si přišli na své spíše muži. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmic píše:
No zajímavé zjištění mi z toho plyne… ezoterika je krásná a jemná proto se o ní zajímají více ženy. A církev, a její systém, je vystavěná tak, aby si přišli na své spíše muži.
No Lucmic, takhle jsem to já tedy úplně nemyslela.
Ne všechno, čím se zabývají ženy, je krásné a jemné. Někdy je to také iracionální a poněkud „plovoucí“ bez nějaké teorie. Takovvé nahodilé. Tím mi ale ujíždí původní úmysl netahat do toho svoje názory.
Co ty na to? A na druhou stranu, o oficiální církvi někdo chytrý řekl, že je to jedna z mála institucí, kde tolik chlapů najednou se zabývá něčím, ze své podstaty, tak poetickým. To se mi taky líbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je opravdu zajímavé, že v církvi a náboženství vůbec se pohybuje tolik mužů, kdežto na ´bubu´ jich moc nevěří…
Jestli to nebude tím, že církev má svůj řád a pravidla. Kdežto esoterično je takové ´přírodní´. Jenže stejně ti chlapi v té círvi musí prostě věřit v to nadpřirozeno, to mě zaráží ( a je jich tam tolik) tak proč nejsou ochotni věřit esoterice bez toho řádu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A argument, že žádného ducha nevidí přeci není zase až tak relevantní! Jsem si jistá, že muži, kteří věří v Boha ho taky všichni neviděli! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmic žeby kvůli absenci toho řádu?
když to hodně zjednoduším, tak náboženství mívají celkem jasná pravidla a filozofii, je tam jasné směřování a je to nějakým pojmoslovím uchopitelné.
O esoterice si toto nemyslím, tam se objevuje takové „blátivé myšlení“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš neumím si nic představit pod blátivým myšlením
to jsem eště neslyšela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmic dle Grygara (cituji): " prostě blátivý způsob myšlení je něco, co opravdu vypadá, že se v tom utopíte jako v bahně, prostě nevíte, co máte říkat a jak máte na to reagovat, protože to nikam nevede, je to přitom velice zvláštní, že to nemá nějaké oficiální názvosloví, já alespoň ho neznám."
Nemá to žádné hranice, řekla bych, a všechno může být v pořádku.
Podívej, znala jsem paní, která harmonizovala čakry na dálku.
Harmonizovala je jednomu smrtelně nemocnému člověku. Byla jsem u toho, když to jednou dělala - říkala, že ho zároveň diagnostikuje a on se zrovna zlepšuje (měl výkyvy, ale bylo jasné, že umře). A druhý den se ukázalo, že tou dobou byl už mrtvej. Její vysvětlení bylo cosi v tom smyslu, že prostor a čas vlastně neexistuje, takže když ona ten předchozí večer harmonizovala, tak na něj působila „do minulosti“… no, přiznávám, že to pro mě byla jedna z posledních esoterických kapek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš
O paní si teda myslím svoje. Když se na někoho napojím, tak vím, jestli mu fyzické tělo žije nebo ne. Před hodinou mi umírala chameleonice v rukách vzdálená 350km. Jediné, co tak mohla říct, že se skutečně zlepšoval, jelikož už neměl zdravotní problémy a duše tím pádem docházela k zlepšení, klidu.. ale okecávat to na působení v minulosti.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elata no, ona se vyjadřovala tuším tak, že na vymizení zdravotních problémů a odchod duše se to napasovat nedalo… už je to dlouho, tak si to moc nepamatuju, ale říkala snad něco o vzrůstu vitality nebo tak.
prostě u tohoto typu „eso“ mi přijde, že se dá vokecat skoro fšecko.
Jo, a je to napojený na duši a na psí chologii a uvědomování si pocitů, což teda nejsou obory, ve kterých by si moc chlapů rochnilo, co mám tak představu ![]()
Jako někteří určitě ano, ale nebude to drtivá většina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já znám spoustu chlapů co na tohle věří. Chodím na různé diskuse a tam se to chlapama přímo hemží.
Každopádně něco na tvé teorii bude. Přece jenom jsou holky vychovávaný ke snění více než kluci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmic píše:
A argument, že žádného ducha nevidí přeci není zase až tak relevantní! Jsem si jistá, že muži, kteří věří v Boha ho taky všichni neviděli!
Tohle a hlavně tvoje předchozí zpráva - to mi přijde chytré jako blázen. To by mohlo být v encyklopedii pod pojmeme bubu. Za mě jsi to vystihla přesně
![]()
99,999% ho neviděli, ono by se tomu potom neříkalo víra, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kartář Erik
Pěkný den,
muži jsou ve většině případů prakticky a rozumově orientovaní. Mají jiný pohled na tyto „ezo věci“. Díky svému egu a nadsázce znevažují existenci nadpřirozena a mají tendence si dané záležitosti logicky vysvětlit. Pokud se však daný muž setká s duchovními záležitostmi opakovaně a někdo v jeho okolí na to věří, začne se to v něm pomalu lámat a vyskakují v myšlenkových pochodech pochybnosti. Muži mají jiné sociální normy, citlivost na psychologické faktory a také na ně má vliv způsob výchovy, kolektiv atd atd. Samozřejmě však existuje mnoho mužů, kteří na duchy věří bez toho, aniž by je někdo „lámal“ a přemlouval.
Snad Vám má odpověď pomohla.
S úctou Erik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit