Proč věří na duchy spíš ženy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Proč věří spíš ženy?
Tak mě napadlo, že na duše/duchy/anděly spíše věří ženy. Co myslíte čím to je? Je to fyzické nebo je to odlišnou výchovou? Holčičky víc podporujeme v snění a hraní si na víly a čarodějky, kdežto chlapce vedem spíš k praktičnosti a logice…
Nebo se mýlím a je to stejně, jen já jsem mezi ´špatnýma´ chlapama? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně přijde taková ta pop-ezoterika nebo jak to říct je prostě cílená na ženy. Je to takové něžné, iracionální, o pocitech a dojmech…
Třeba si myslím, že mezi satanisty apod. bude zas víc mužů (tedy jen můj dojem, já se s nima moc neznám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda v okoli znam spis chlapy postizeny „duchovnem“ teda jako duchama apod. zensky mi prijdou vic prakticky a neveri tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude biologicky dane. ja svoje kluky rozhodne nevedu ke klucicim zajmum, ale kdyz kolem projede auto, rozhodne se muzu s ukazovanim kytek zahrabat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
Mně přijde taková ta pop-ezoterika nebo jak to říct je prostě cílená na ženy. Je to takové něžné, iracionální, o pocitech a dojmech…
Třeba si myslím, že mezi satanisty apod. bude zas víc mužů (tedy jen můj dojem, já se s nima moc neznám).
S tím se docela ztotožňuju. Myslím, že je to opravdu více cíleno na ženy. Muži jsou více racionální než ženy. A navíc u nás je to všechno v takovém krásném obalu nebo jak to říct. Ale zase…jsem žena
a všechny tyhle kartářky, věštění, energie a nevím co ještě
přijde minimálně k smíchu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Knihomyš hmm,hmm… ti mě nenapadli, spíš si myslím, že na těch chlapech si toho víc všimneš… ![]()
No ezoterika je asi krásnější pro ženy, ale proč? Já teda když už znám chlapa, co se takovým věcem nebrání, tak o nich nemluví, nic nepodniká, jen to nepopírá a hotovo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě napadlo, že jako děti jsme otevření takovým věcem stejně, nebo už tady je můj omyl? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si myslím, že ženy jsou víc empatický, víc citlivý, možná míň nohama na zemi
bez ohledu na to, jestli to jsou andělé/duchové/bůh/satan
mě se sestrou-dvojčetem vychovávali stejně, přesto mě nebraly ani panenky, princezny, ale koně, indiáni, stavebnice, auta, výchova dovede ovlivnit jen část
každopádně souhlasím s Pudloslavou, já se můžu naukazovat aut, stavení domečků a dcera blázní po Winx apod obludkách ![]()
no a přesto všechno já jsem zrovna jedna z těch, které věří na ty „nesmysly“ jako energie, Bytí atd, i když ke kartářce ani věštkyni jsem teda nikdy nešla, ani nehodlám, protože jim nevěřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmic znám i takovýho, který se tím zabívá do hloubky a díky němu se tím začala zabývat i jeho přítelkyně (už manželka), ale je fakt, že to ve společnosti nijak nevytrubuje - možná se stydí, nebo se bojí reakcí
ve většinové společnosti by byl nejspíš za exota ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky to je zajímavé téma, je to trochu od věci, ale mě by zajímalo jak to krom pop-ezoteriky vidíte i s vírou v boha. Strašně mě to na Češích zajímá, jak zvláštní vztah k náboženství tady máme. Já, když jsem viděla nadpis - věří spíš ženy - tak mi přišlo zajímavé, že mluvíš o vílách a duchách. A vůbec mi nejde o nějaký spor a tahání někoho na víru. V pohodě!!! Ale je zajímavé, jak strašně moc hledáme jak v něco věřit - a bůh nás přitom ani nenapadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale my jsme v tomto s přítelem na jedné lodi, věříme na duchy stejně a přemýšlíme, co bude asi potom, až umřeme, ale zatím jsme k závěru nedošli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 a já u Boha jako dítě začala (katechismus) ale jeho pojetí mě neoslovilo. Přesto věřícím jsem - věřím na sílu Bytí a jeho energii (chceš-li energii vesmíru), které je jen v různých částech světa různě pojmenované, různě pochopené a různě vyložené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandrik píše:
@julie74 a já u Boha jako dítě začala (katechismus) ale jeho pojetí mě neoslovilo. Přesto věřícím jsem - věřím na sílu Bytí a jeho energii (chceš-li energii vesmíru), které je jen v různých částech světa různě pojmenované, různě pochopené a různě vyložené
Tak to s tebou sympatizuji, neříkám, že přímo věřím, ale strašně mě to zajímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka92 píše:
Já teda nevím, ale my jsme v tomto s přítelem na jedné lodi, věříme na duchy stejně a přemýšlíme, co bude asi potom, až umřeme, ale zatím jsme k závěru nedošli![]()
![]()
K závěru taky spoustu desítek let asi nedojdete
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit