Proč věří na duchy spíš ženy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1254
4.2.13 14:57

Proč věří spíš ženy?

Tak mě napadlo, že na duše/duchy/anděly spíše věří ženy. Co myslíte čím to je? Je to fyzické nebo je to odlišnou výchovou? Holčičky víc podporujeme v snění a hraní si na víly a čarodějky, kdežto chlapce vedem spíš k praktičnosti a logice… :think: Nebo se mýlím a je to stejně, jen já jsem mezi ´špatnýma´ chlapama? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
4.2.13 15:15

Mně přijde taková ta pop-ezoterika nebo jak to říct je prostě cílená na ženy. Je to takové něžné, iracionální, o pocitech a dojmech…
Třeba si myslím, že mezi satanisty apod. bude zas víc mužů (tedy jen můj dojem, já se s nima moc neznám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.2.13 15:17

Ja teda v okoli znam spis chlapy postizeny „duchovnem“ teda jako duchama apod. zensky mi prijdou vic prakticky a neveri tomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
4.2.13 15:22

To bude biologicky dane. ja svoje kluky rozhodne nevedu ke klucicim zajmum, ale kdyz kolem projede auto, rozhodne se muzu s ukazovanim kytek zahrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
4.2.13 15:27
@Knihomyš píše:
Mně přijde taková ta pop-ezoterika nebo jak to říct je prostě cílená na ženy. Je to takové něžné, iracionální, o pocitech a dojmech…
Třeba si myslím, že mezi satanisty apod. bude zas víc mužů (tedy jen můj dojem, já se s nima moc neznám).

S tím se docela ztotožňuju. Myslím, že je to opravdu více cíleno na ženy. Muži jsou více racionální než ženy. A navíc u nás je to všechno v takovém krásném obalu nebo jak to říct. Ale zase…jsem žena :mrgreen: a všechny tyhle kartářky, věštění, energie a nevím co ještě :roll: přijde minimálně k smíchu 8)

• Citovat
  • Upravit
1254
4.2.13 15:39

@Knihomyš hmm,hmm… ti mě nenapadli, spíš si myslím, že na těch chlapech si toho víc všimneš… :nevim:

No ezoterika je asi krásnější pro ženy, ale proč? Já teda když už znám chlapa, co se takovým věcem nebrání, tak o nich nemluví, nic nepodniká, jen to nepopírá a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.2.13 15:46

Tak mě napadlo, že jako děti jsme otevření takovým věcem stejně, nebo už tady je můj omyl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.2.13 15:47

No já si myslím, že ženy jsou víc empatický, víc citlivý, možná míň nohama na zemi :nevim: bez ohledu na to, jestli to jsou andělé/duchové/bůh/satan

mě se sestrou-dvojčetem vychovávali stejně, přesto mě nebraly ani panenky, princezny, ale koně, indiáni, stavebnice, auta, výchova dovede ovlivnit jen část ;) každopádně souhlasím s Pudloslavou, já se můžu naukazovat aut, stavení domečků a dcera blázní po Winx apod obludkách :lol:
no a přesto všechno já jsem zrovna jedna z těch, které věří na ty „nesmysly“ jako energie, Bytí atd, i když ke kartářce ani věštkyni jsem teda nikdy nešla, ani nehodlám, protože jim nevěřím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.2.13 15:49

@Lucmic znám i takovýho, který se tím zabívá do hloubky a díky němu se tím začala zabývat i jeho přítelkyně (už manželka), ale je fakt, že to ve společnosti nijak nevytrubuje - možná se stydí, nebo se bojí reakcí :nevim: ve většinové společnosti by byl nejspíš za exota ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
4.2.13 15:50

Holky to je zajímavé téma, je to trochu od věci, ale mě by zajímalo jak to krom pop-ezoteriky vidíte i s vírou v boha. Strašně mě to na Češích zajímá, jak zvláštní vztah k náboženství tady máme. Já, když jsem viděla nadpis - věří spíš ženy - tak mi přišlo zajímavé, že mluvíš o vílách a duchách. A vůbec mi nejde o nějaký spor a tahání někoho na víru. V pohodě!!! Ale je zajímavé, jak strašně moc hledáme jak v něco věřit - a bůh nás přitom ani nenapadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
4.2.13 15:50

Já teda nevím, ale my jsme v tomto s přítelem na jedné lodi, věříme na duchy stejně a přemýšlíme, co bude asi potom, až umřeme, ale zatím jsme k závěru nedošli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.2.13 15:55

@julie74 a já u Boha jako dítě začala (katechismus) ale jeho pojetí mě neoslovilo. Přesto věřícím jsem - věřím na sílu Bytí a jeho energii (chceš-li energii vesmíru), které je jen v různých částech světa různě pojmenované, různě pochopené a různě vyložené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
4.2.13 15:56
@sandrik píše:
@julie74 a já u Boha jako dítě začala (katechismus) ale jeho pojetí mě neoslovilo. Přesto věřícím jsem - věřím na sílu Bytí a jeho energii (chceš-li energii vesmíru), které je jen v různých částech světa různě pojmenované, různě pochopené a různě vyložené ;)

Tak to s tebou sympatizuji, neříkám, že přímo věřím, ale strašně mě to zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
4.2.13 15:59
@Kačka92 píše:
Já teda nevím, ale my jsme v tomto s přítelem na jedné lodi, věříme na duchy stejně a přemýšlíme, co bude asi potom, až umřeme, ale zatím jsme k závěru nedošli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

K závěru taky spoustu desítek let asi nedojdete :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.2.13 16:03
@julie74 píše:
K závěru taky spoustu desítek let asi nedojdete :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit