Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj navazuju na diskuzi s podobným dotazem… stávalo se vám někomu, že se z ničeho nic začalo dítko pročurávat? Já s tím už chvíli bojuju a dost mi to pije krev ![]()
Malej má 7 měsíců, 11 kg a docela solidní pupíček a kejty (vybral si to nejlepší ze svých rodičů
). Používám babylove 4 plíny, ale už mu začaly být malé, tak jsem začala kupovat 4+. Super, spokojenost, přestal být tak otlačený a pasujou líp. Po pár týdnech se mi začal pročurávat v noci tak jsem zkusila koupit na noc velikost 5 (je od 12 kg) a prdlajs, je to úplně stejně na houby. Dneska jsem ho převlíkala 4×, jako masakr ![]()
Jinak vstáváme na krmení a přebalení pravidelně 2× za noc ale od prosince jak byl nemocný má pořád noční můry a budí se klidně 10× i víc… doktorka poradila víc krmit navečer, že to může být z hladu, tak dostává jogurt, protože cokoliv jiného pozřít odmítá. A po cca hodině (aby se naráz nepřecpal a nezblil) pak vždycky ještě mlíko a usne. Spí teda o něco líp, jenže je mi to teď k ničemu, když ho vzbudí pro změnu mokro a převlíkání ![]()
Jinak spí většinou na boku a docela dost mi v postýlce cestuje… zrušili jsme boční zábranu a připojili to k velké posteli, protože se do těch šprušlí pořád děsně mlátil hlavou, tak má teď víc prostoru na válení, ale plíny mu drží tak, jak je zalepím, nesjíždějí mu… tak fakt nevím co s tím.
Poradíte?
A kontrolujes mu v pline pindik, jestli je směrem dolů? Mám sice holčičku, ale měli jsme stejný problém a v hodně diskuzích co jsem procitala to maminky radily ![]()
@Linn42 Zkusit jiné plenky. Mně se u dcery na spaní osvědčily zelené Pampers.
Kluci protékají často
curaji ruzne bokem apod. Z toho důvodu měli oba az do odplenkovani na noc pampers premium, ty jediné víceméně fungovaly, ale v době velkého vrteni a zacatku rotovani po postýlce se stejne prevlekalo i opakovaně ![]()
Tak já mám to samé, jsme tedy jiná váhová kategorie a holka (6m/6kg), ale přesně to samé se začalo dít. Velikost Plínek je akorát a stejně to každou třetí noc proteče
vždycky bokem. Takže jen o pindíkovi to nebude. Zas se mi to nechce nějak brutálně utahovat. Naštěstí to není každou noc, ale je pravda, že dřív se to nedělo.
Na noc se nám osvědčili Pampers. Jsou sice dražší, ale syn je aspoň v suchu.
Na noc jsem dávala u obou deti jedině pampers, ostatní vždy protekaly. Buď active baby, nebo premium care, co bylo v akci..
Nám se osvědčují Pampers premium. Občas to taky pročůrá, ale jde to většinou někudy bokem, nebo vrchem, zbytek pleny suchej, takže to je spíš tím, jak se v postýlce vrtí, nebo prostě špatně nasazená, utažená plena. Stane se to tak jednou z 10ti případů, opravdu výjimečně. ![]()
Měli jsme také pampers nebo jsem přidávala na noc do plenky složenou látkovu plínu, krásně nasákla, co bylo potřeba, ale malý se do roka budil v noci na mléko, takže jsem ho mohla přebalit.
Pinďu mu kontroluju, s tím problém asi nebude. A pampersky nemůžeme používat, protože je z nich vždycky chudák děsně opruzený
nemáte tip ještě na nějaké jiné funkční?
@Linn42 nekomu pomohou latkove plenky.
A nedaval bych zbytecne moc pit, kort pokud se budi v noci, tak prebalit… To opravdu nevydrzi do rana s prebalenim po vycurani?
Kolik tekutin teda vypije celkem vecer a v noci?
@Linn42 I z Pampers Premium? Ty by měly být šetrné.
Jinak já přestala s Babylove poté, co jsem několikrát narazila na nekvalitní produkt. Ještě jsme byli docela spokojení se zelenými Tesco (teď mají myslím jinou barevnost), tak bych to zkusila taky.
@Slečna Ferka Už si bohužel nepamatuju, které jsme měli… dostali jsme je 2× nebo 3× darem a dupa vždycky vypadala stejně. Ani mu moc nepasovaly… on jak má ten pupíček tak potřebuje něco s širším zapínáním
a ty pampersky mu byly vždycky dost úzké.
@Káťa19 Neee celou noc spát, to u nás nehrozí ani omylem. On nikdy nebyl velký spáč, ale časem jsme se dostali na to buzení 2× v noci a to je luxus ![]()
Jinak dřív jsem mu dávala večer cca 250 mlíka (někdy chtěl i víc) vždycky na dvakrát během hodiny, aby to neměl všechno naráz před spaním, protože to se vždycky zblil. A pak o půlnoci a ve tři po 120 ml.
Jenže se budil… nebo spíš nebudil, akorát strašně pořád brečel ze spaní, vyloženě prostě jak noční můry
A když jsem to říkala doktorce, jestli neví, čím by to mohlo být, tak řekla, že asi z hladu, protože on navečer kaše radikálně odmítá a chtěl jenom to mlíko. Tak jsme začali dávat jogurt (ten si díkybohu vezme
) a plus zase přibližně po hodině dostane 150-180 mlíka. A v noci vyžunkne 150, protože se předtím tvářil, že mu těch 120 nestačí ![]()
Ale zkusím se vrátit zpátky na 120 ml v noci a uvidím no… protože pořád je lepší se budit třeba i třikrát, než ho převlíkat z mokrého pyžamka.
@Linn42 jeste me napada, sni zeleninu uz k obedu? Co mu ji dat i k veceri?
Nebo ksem davala do bileho jogurtu i ovesne vlocky, trosku, ty jemne, chvili nechat a krasne zmeknou