Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No zřejmě ho nikam jít nedonutíš, není jak…neustále se všude omílá, že prostě dojít s dotyčným na přepis a nespoléhat se na sliby…
No moc možností asi nemáte. Buď auto odkoupit zpět a nebo počkat až ho pán opraví a prodá dále. Je to stále pořád dokola. Žádné plné moce, ale přepisy na místě.
Nezlob se na mě, ale když už jste byli líní dojít na tem úřad a udělat blbej přepis, tak teď plaťte!!!
Auto bych si od něj hodně rychle koupila, abych nemusela řešit další případné průsery.
Nechápu co je na tom osobním přepisu tak strašně těžkého, že jste tam nešli s ním.
Zrovna jsem auto prodávala před měsícem a přepis hned byla první podmínka, na které jsem trvala.
Nic moc nenadelas. Váš problém, že jste dali všechny doklady i auto cizímu člověku, aniž by proběhl přepis, ačkoliv přepis je povinnost prodávajícího. Tak teď bych se asi pokoušela domluvit s tím novým vlastníkem, než budou větší problémy.
Právně má zápis majitele v TP větší váhu než kupní smlouva. To je docela prekerka vzhledem k tomu, že auto je vlastně vaše a nemáte ho (vč. TP). Nějaké pokuta od KP bych se bála nejmíň. Vždyť je to jasnej podvod (přece ten kdo to koupil teď, musel vědět, že majitel je někdo jiný, než kdo to prodává). Polopřepisy a odhlášky na nového majitele jsou už zrušený. Za blbost se platí.
Jeste bych se zkusila zeptat na registru vozidel MU. Urcite nejste jedini, komu se to stalo. Mohli by umet poradit ![]()
@cecetka píše:
Jeste bych se zkusila zeptat na registru vozidel MU. Urcite nejste jedini, komu se to stalo. Mohli by umet poradit
Oni ti nic neporadí. Máš dvě možnosti. Dotáhnout přepis do konce a nebo to auto fyzicky dostat zpátky i s papíry. Protože takhle všechny pokuty půjdou za tebou. Nehledě na to, že to auto je už skoro čtvrt roku bez povinného ručení. A to je dost průšvih.
@Monchichik tak co se udělat mělo je teď už zbytečná rada. To už víme také jaké chyby jsme udělali. Ptám se co dělat teď..
@P4ja ani jedna možnost není možná. Přepis se konat nebude ( násilím ho nedonutim že jo ☹️️) a auto si nemůžu vzít zpět když má kupní smlouvu. Asi to bude opravdu muset soudem…
@Niky1106 Nedavno tady byla podobna diskuse. Pokud jsi ji uz tenkrat nezakladala ty, tak ji vyhledej a zeptej se dotycne, jak to cele dopadlo.
@Šmoulice nezlobila bych ale nesuďte že jsme byli líný… Jedinou chybu co jsme udělali, že jsme si nemohli dali ochranou lhůtu 10 dní, že to není přepsané, jak to měl podle zákona udělat.
@P4ja píše:
Oni ti nic neporadí. Máš dvě možnosti. Dotáhnout přepis do konce a nebo to auto fyzicky dostat zpátky i s papíry. Protože takhle všechny pokuty půjdou za tebou. Nehledě na to, že to auto je už skoro čtvrt roku bez povinného ručení. A to je dost průšvih.
Na úřadu jsme byli, a pokuty poslali zpět i s kupní smlouvou. to samé máme udělat až přijde pokuta za nepojištěný vozidlo
28.8.2019 jsme podali auto. Přijel kupující, podepsal vytištěnou kupní smlouvu ( neověřené podpisy) s TP a plnou mocí odjel že si auto přepíše hned druhý den. Bohužel jsme nezkontrolovali a zrušili povinné ručení auta.
Po dvou měsících nám přišla pokuta z Prahy za špatné parkování. Pánovi jsem volala a řekl mi, že auto nepřepsal a prodal ho dále.
Máme tedy problém s tím že auto je psané na nás a není pojištěné = pokuta u KP. Šla jsem na policii pro radu. Policie to sepsala a bohužel s tím nic dělat dále prý nemohou. Ještě kupujícímu volali a ty odmítli komunikaci. Po nějaké době komunikace vyšla a poslali mi kupní smlouvu o prodeji našeho auta ( podle registru vozidel) nějakému pánovi.
Pána jsme našli na Facebooku a napsali mu. Dal nám dvě možnosti. Buď si naše auto od něj můžeme koupit za 7000 korun ( my auto prodali za 3000 korun ), nebo si musíme počkat až ho opraví a prodá za větší částku, a pak auto převedli na konečného kupce.
Co dělat? ????????