Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Výměna vánočního cukroví a receptů
Letos pro vás vedle Vánočního kolotoče máme novinku: pojďme si společně poslat ochutnávku svého cukroví (nebo jen vyměnit osvědčené recepty).
Výměna vánočního cukroví je dobrovolná aktivita pro stálé uživatele eMimina. Připravte někomu balíček svého oblíbeného cukroví, udělejte tím radost a zároveň i vy sami dostanete balíček s vánočním cukrovím. ![]()
Jak to bude probíhat?
1. krok: Přihlaste se
Každá registrovaná uživatelka, která se do výměny cukroví chce zapojit, napíše příspěvek do této diskuze – stačí napsat krátký vzkaz typu „Přihlašuji se“. Tím se zavazujete k odeslání balíčku přibližně 200 gramů cukroví jiné uživatelce. Přihlašovat se do této výměny můžete od 2. do 10. listopadu 2019.
2. krok: Vyplňte Formulář
Po uzavření registrace rozešleme všem přihlášeným uživatelkám e-mail/soukromou zprávu, ve které vyplníte jednoduchý formulář. Napište do něj svou adresu a pár informací o sobě.
3. krok: Dostanete adresu, na níž zasíláte cukroví
V úterý 19. listopadu všechny adresy náhodně propojíme a pošleme každému na e-mail adresu a přání toho, komu má poslat cukroví. Na Vás pak už bude, abyste cukroví napekli včas a poslali ho v balíčku, třeba i s přáním, nebo recepty na jednotlivé druhy.
Čtěte pozorně důležitá upozornění a komentáře:
Do vlákna dle libosti vkládejte fotky svého cukroví, které se chystáte poslat, nebo ho obdržíte. Určitě neváhejte přidat i recepty, ať je maminky využijí. Prosím, až po 12. listopadu, do té doby se jen přihlašujte ![]()
Kdo se nemůže zůčastnit VK?
Tyto podmínky nastavujeme proto, abychom snížili pravděpodobnost nedoručeného dárku a zklamaných maminek. Proto po prvním kole smažeme uživatele, kteří podmínky nesplní, děkujeme za pochopení (formulář k vyplnění adresy tedy nepřijde).
Co když se něco pokazí?
Když budete potřebovat poradit, nebo si účast rozmyslíte, napište nám soukromou zprávu. Případně se obraťte na uživatelku a skvělou kuchařku @lucynka25, která si vzala kolotoč pod svá patronská křídla.
Pojďte se vánočně naladit s eMiminem ![]()
Mějte se krásně,
Iva, Lucynka a celý tým eMimina
Jednou mi přišlo cukroví přes českou poštu… balík označený jako křehké. A cukroví uplně rozbité, na padrť.
To nevim, jestli vyjde. Vetsina plni, zdobi finalne tesne pred svatky. Oblibene recepty klidne.
A vyfotí dotyčná kde to cukroví peče? Protože lidé jsou různé a dostat balíček třeba od hromádek z Plzně bych třeba na ochutnávku nechtela
@Kelsey Tak uvidíme, třeba aspoň vyjde sdílení receptů. Mějte se krásně, Iva ![]()
@jahuhudka Myslím, že to bude komorní záležitost jen s několika uživatelkami, tak se snad navzájem poznáte (poznáme)
Je to samozřejmě o důvěře.
Přeji krásnou sobotu, Iva ![]()
@jahuhudka píše:
A vyfotí dotyčná kde to cukroví peče? Protože lidé jsou různé a dostat balíček třeba od hromádek z Plzně bych třeba na ochutnávku nechtela
presne to me napadlo
jako jedna vec je dostat cukrovi od tety, druha vec je koupit si cukrovi od firmy nebo od nejaky Mani z fleru, ktera ma slusny recenze…ale od noname nikoho na netu? tyjo obdivuju kohokoli kdo na to kyvne.
Ja nevim, asi jsem tlama, pecu rada, ale vim, z ceho pecu (Kvalita surovin) a v jake cistote a jak to skladuji.Jako cukrovi na zakazku, kde znam ohlasy na pani, ktera to pece, tak proc ne, driv jsem to taky vyuzila, ale jinak asi ne no
..Ale recepty a fotky z lonska, nebo az zacne peceni, to by bylo super, rada se pripojim ![]()
@Schwarzwaldtort píše:
Super napad a skoda, ze je tolik lidi neduverivych…
No, nebylo by neduverivych, kdyby nebylo tolik vychcanym a nesidilo se kde co.
@admin tak když vám pošlu balíček cukroví sníte ho bez obav z čeho, kde bylo vyrobeno, jestli mi do toho nelezly zvířata, neolizovala jsem nůž od marmosky, použila jsem neprosle suroviny, neskladovala to mezi kralikarnou a kočičím záchodem?
@jahuhudka píše:
@admin tak když vám pošlu balíček cukroví sníte ho bez obav z čeho, kde bylo vyrobeno, jestli mi do toho nelezly zvířata, neolizovala jsem nůž od marmosky, použila jsem neprosle suroviny, neskladovala to mezi kralikarnou a kočičím záchodem?
Souhlasím, fakt bych neměla chuť ochutnat cokoli od někoho, o kom nevím vůbec nic. Ale já jsem dost blázen na hygienu.
Nicméně ty recepty by byly fajn…
@jahuhudka Tak to už je na každém, aby zvážil, zda do toho půjde, nebo ne. Sama jsem v tomhle konzerva a nejím ani na návštěvách, ale ostatní adminky jsou v těchhle věcech odvázanější. ![]()
Hezký den, Iva ![]()